Danske Bank

Danske Bank selger sin privatkundevirksomhet til Nordea

Del

Danske Bank kunngjorde for en drøy måned siden at man hadde besluttet å fokusere sin drift i Norge innen bedrifts- og storkundesegmentet, og at man dermed så etter en kjøper til bankens privatkundevirksomhet. Nå er det klart at Nordea overtar denne delen av banken, samt relevante investeringsprodukter.   

Danske Bank og Nordea er nå enige om en avtale der førstnevntes privatmarkedsvirksomhet overtas av Nordea. Det forventes at salget blir endelig gjennomført i løpet av 4. kvartal 2024, alternativt ikke senere enn 2. kvartal 2025.
Danske Bank og Nordea er nå enige om en avtale der førstnevntes privatmarkedsvirksomhet overtas av Nordea. Det forventes at salget blir endelig gjennomført i løpet av 4. kvartal 2024, alternativt ikke senere enn 2. kvartal 2025.

- Vi er meget godt fornøyde med å ha fått på plass en avtale med Nordea knyttet til salget av vår privatkundevirksomhet. Danske Bank i Norge har hatt solid vekst med hensyn til antall personkunder de siste årene, og vi kjente åpenbart på et betydelig ansvar når det gjaldt å finne en trygg og god løsning som var til det beste for disse kundene. Det har vi nå gjort, sier landssjef Erlend Angelfoss i Danske Bank i Norge.

Han understreker videre at bankens privatkunder ikke trenger å foreta seg noe knyttet til salget på nåværende tidspunkt, og at alle løsninger og tjenester vil fortsette som før i lang tid fremover. Banken vil komme med ytterligere informasjon om prosessen på et senere tidspunkt.


Styrker satsningen på bedrifts- og storkundesegmentet

Danske Bank kunngjorde 7. juni i år at man som følge av en strategisk gjennomgang hadde besluttet å fokusere sin drift i Norge innen bedrifts- og storkundesegmentet, og at man som en konsekvens av dette ikke lenger ville videreføre satsingen på personmarkedet.

─ Strategien er å forsterke rollen som forretningsbank i Norge videre og ta ytterligere markedsandeler, og salget av vår personmarkedsvirksomhet vil på sikt gjøre oss i stand til å få til dette i enda større grad. Danske Bank har hatt en meget positiv utvikling blant norske bedriftskunder over tid, og vi har opparbeidet en viktig og solid posisjon, noe som blant annet kommer til syne gjennom høy kundetilfredshet. Den posisjonen skal vi bygge videre på, og vi skal være en offensiv og ambisiøs aktør i dette markedet, sier Angelfoss.

Danske Banks avtale med Nordea skal nå gjennomgås og godkjennes av norske konkurransemyndigheter. Gitt at denne delen av prosessen går igjennom, forventer man videre at salget blir endelig gjennomført i løpet av 4. kvartal 2024.

Les Danske Bank-konsernets pressemelding om avtalen med Nordea her

Nøkkelord

Kontakter

Øystein SchmidtKommunikasjonsdirektør

Øystein har det overordnede ansvaret for kommunikasjonsarbeidet for Danske Bank i Norge, og har jobbet med kommunikasjon i over 20 år. Han kan vise til 12 års erfaring som journalist, blant annet for TV 2 og Finansavisen, og var nordisk kommunikasjonssjef i Elkjøp i drøye fem år før han kom til banken.

Jobber du for pressen og/eller har generelle spørsmål om Danske Bank i Norge er han riktig person å kontakte. Søker du en av bankens mange eksperter setter han deg i kontakt med riktig vedkommende så raskt som mulig.

Tel:951 47 645YSC@danskebank.no

Bilder

Danske Banks sine lokaler på Aker Brygge i Oslo - Foto: Danske Bank/Sturlason
Danske Banks sine lokaler på Aker Brygge i Oslo - Foto: Danske Bank/Sturlason
Last ned bilde
Erlend Angelfoss er landssjef i Danske Bank Norge. Foto: Danske Bank/Lars Myhren Holand
Erlend Angelfoss er landssjef i Danske Bank Norge. Foto: Danske Bank/Lars Myhren Holand
Last ned bilde

Følg pressemeldinger fra Danske Bank

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Danske Bank på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Danske Bank

Konkurransetilsynet forlenger beslutningsprosessen knyttet til Nordeas kjøp av Danske Banks personkundevirksomhet7.11.2023 08:03:28 CET | Pressemelding

I dag, tirsdag 7. november 2023, har Konkurransetilsynet besluttet å forlenge beslutningsprosessen knyttet til Nordeas kjøp av Danske Banks norske personkundevirksomhet, inkludert 15 Danske Invest Horisont-fond. I en pressemelding som ble offentliggjort 7. juni 2023, annonserte Danske Bank at banken ville trekke seg ut av det norske personkundemarkedet, og i en pressemelding publisert 19. juli 2023 annonserte banken at Nordea ville være kjøper av personkundevirksomheten i Norge. Det er Danske Banks vurdering at transaksjonen ikke gir opphav til konkurranseutfordringer, og Danske Bank forplikter seg til å gjøre overgangen så smidig som mulig for både kunder og ansatte. Avhengig av godkjenning, forventes transaksjonen fortsatt å være fullført innen utgangen av 2024.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom