Den norske kirke

Priv. til red.: Oslo domkirkes minnemarkering 22. juli

Del

Stortingspresident Masud Gharahkhani tenner lys, kunnskapsminister Tonje Brenna taler, og fungerende Oslo-biskop Anne-May Grasaas preker i den årlige minnemarkeringen. Alle er velkomne til markeringen.

I samarbeid med AUF og Støttegruppen etter 22. juli inviterer Den norske kirke til gudstjeneste i Oslo domkirke 22. juli kl. 11. Gudstjenesten er åpen for alle.

Kunnskapsminister Tonje Brenna deltar med hilsen, og domprost og fung. biskop Anne-May Grasaas preker. I tillegg vil representanter fra AUF, FRI, Støttegruppen og Stortingspresident Masud Gharahkhani tenne lys.

Gudstjenesten er en del av det offisielle programmet 22. juli. Hele programmet for dagen finnes på Regjeringens nettsider.

Markeringen i Oslo domkirke varer om lag en time. Det blir musikk, lystenning, taler og bønn.

Nøkkelord

Kontakter

Om oss

65 prosent av befolkningen er medlemmer av Den norske kirke. Kirken tilhører den evangelisk-lutherske kirkefamilien. Kirkens ledelse er samlet i Kirkemøtet som består av medlemmene av elleve regionale bispedømmeråd og alle biskopene.

Kirken er inndelt i 1174 menigheter som disponerer 1635 kirkebygg. Mer enn 8000 mennesker arbeider i kirken og over 75.000 er frivillige medarbeidere.

Den norske kirkes virksomhet finansieres over kommunebudsjettene og statsbudsjettet.

Mer himmel på jord

kirken.no

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye