Hold Norge Rent og In the Same Boat på sommertokt til Island og Færøyene

Del

Denne sommeren reiser Hold Norge Rent og In the Same Boat på søppelekspedisjon til Island og Færøyene. Ekspedisjonen inngår i Hold Norge Rents arbeid mot forsøpling i Norden og Arktis.

Veraldarvinir/Worldwide Friends rydder langs Islands kyst
Veraldarvinir/Worldwide Friends rydder langs Islands kyst Veraldarvinir/Worldwide Friends

Med støtte fra Norrøna setter Hold Norge Rent og In the Same Boat kursen mot Island og Færøyene 20. juli 2023.

Hold Norge Rent reiser til Island for å delta på ryddeaksjoner sammen med vår søsterorganisasjon Veraldarvinir/Worldwide Friends og for å bidra til kartlegging av forsøpling i områder som tidligere ikke har vært undersøkt.

-  Målet med denne ekspedisjonen er å innhente mer kunnskap om forsøpling i arktiske områder. Vi skal blant annet ta vannprøver for mikroplast under overfarten fra Norge til Island og når vi seiler fra Island til Færøyene, sier prosjektleder Carl Pedersen.

Søppelekspedisjonen er en del av Arctic Cleanup som er et samarbeidsprosjekt mellom Hold Norge Rent, Ocean Conservancy og lokale ryddemiljøer i Arktis. Prosjektet ligger under Arktisk råds program «Protection of the Arctic Marine Environment» og støttes av Klima- og miljødepartementet.

- Besøket på Færøyene inngår i vårt nettverksarbeid for frivillig opprydding i Norden og skal bidra til å styrke det nordiske samarbeidet mot marin forsøpling, sier Pedersen.

Norge og Færøyene er begge medlemmer av Nordic Coastal Clean Up-nettverket som arbeider for å styrke frivillig opprydding i Norden. Nettverkets arbeid støttes av Nordisk ministerråd.

In the Same Boat er medlemmer av Hold Norge Rent og arbeider til daglig med rydding av søppel sammen med frivillige fra hele verden. På denne ekspedisjonen skal organisasjonen både stå for selve seilasen med seilbåten Fonn og delta i opprydding langs kysten av Island og Færøyene.

Fonn har forventet ankomst i Stöðvarfjörður 26. juli og seiler videre langs Islands kyst for rydding og kartlegging i Siglufjörður og Hrútafjörður før tentativ ankomst i Reykjavik 14. august. Deretter går ferden videre til Færøyene.

Ekspedisjonen kan følges på marinetraffic.com. Fonn har kallesignal LF7142 og MMSI 257123390.

Nøkkelord

Kontakter

Carl PedersenPartneransvarlig

Carl har bakgrunn fra blant annet Norges Vel og Miljøagentene. Han er kontaktperson for våre medlemmer og samarbeidspartnere. I tillegg er han prosjektleder for Min bit av Norge. Ta kontakt med Carl hvis du ønsker å bidra til HNRs arbeid mot forsøpling nasjonalt eller lokalt.

carl@holdnorgerent.no

Lise Keilty GulbransenDaglig leder

Lise kom til HNR i 2015 og har bakgrunn fra frivillig sektor og kulturlivet. I tillegg til oppgaven som daglig leder koordinerer hun HNRs politiske arbeid og internasjonale oppgaver. Hun er også president for Clean Europe Network som er et europeisk nettverk av aktører som arbeider mot forsøpling.

Tel:+47 992 27 089lise@holdnorgerent.no

Bilder

Seilbåten Fonn
Seilbåten Fonn
Last ned bilde
Carl Pedersen rydder i Nuuk, Grønland
Carl Pedersen rydder i Nuuk, Grønland
Last ned bilde
Skipper Rolf-Ørjan Høgset fra   In the Same Boat
Skipper Rolf-Ørjan Høgset fra In the Same Boat
Last ned bilde

Lenker

Følg pressemeldinger fra Hold Norge Rent

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Hold Norge Rent på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Hold Norge Rent

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom