Google Norge

Slipp fantasien løs: Googles kreative AI-verktøy Bard kommer til Norge

Del
Googles eksperimenterende og samtalebaserte AI-verktøy, Bard, kan øke produktiviteten og hjelpe til med å løse kreative oppgaver - store som små. Som del av en større utvidelse, ruller i dag Bard ut i Norge og på norsk.

Det er tre måneder siden Google lanserte den samtalebaserte AI-tjenesten “Bard” som et tidlig eksperiment i USA, Storbritannia, og deretter en lang rekke andre land. Nå får enda flere mennesker verden over mulighet til å samarbeide og eksperimentere med Bard. Fra i dag er den tilgjengelig på 40 språk - blant annet i Norge og på norsk.

Bard er et AI-verktøy som kan hjelpe med å øke produktiviteten og gjøre kreative ideer om til virkelighet. I motsetning til Googles søkemotor, som koker store mengder informasjon ned til fakta og lenker, hjelper Bard med å utforske og utvide grensene for din egen kreativitet, og skape nytt AI-generert innhold. 

For eksempel kan du be Bard om å lage en tre måneders studieplan for å lære fransk, eller skissere et blogginnlegg om oppskrifter med sommerfrukt. Spør, hvordan kan jeg bli mer motivert til å trene? Kun fantasien setter grenser.  

Blir bedre over tid

Bard kjører på språkmodellen LaMDA, en samtalebasert AI-model. Den er trent på store mengder informasjon, men Bard er fortsatt et eksperiment i oppstartsfasen. Derfor kan Bard noen ganger gi svar som er upresise eller feilaktige. Men, i takt med at Bard benyttes av flere mennesker, vil den gradvis bli bedre over tid.

Basert på tilbakemeldinger fra brukere de siste månedene, blir det også tilført nye funksjoner til Bard i dag – for eksempel kan man organisere samtaler bedre, få nye funksjoner til kodning, med mer. Les mer om de nye funksjonene her.

Nøkkelord

Kontakter

Om Google Norge

Google Norge
Google Norge
Bryggegata 6 - Aker Brygge
0250 Oslo

Følg pressemeldinger fra Google Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Google Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Google Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye