Ticket Feriereiser

Italia – vårt favoritt matland

Del

Nordmenns kjærlighet til italiensk mat når nye høyder ifølge Tickets siste Kantar SIFO-undersøkelse. Hele 56 prosent av sier at Italia er det beste matlandet. Med et enestående mangfold av smaker og tradisjonelle retter i hver region, har Italia lokket matelskere fra Norge for å utforske landets gastronomiske rikdom.

Italia fortsetter å være vårt favorittland når det gjelder matopplevelser i utlandet, noe som bevises blant annet med bestillingene av reiser dit. Med 45 prosent økning i reiser sammenlignet med 2019, har reisene til Italia nådd nye høyder, og vi ser ut til å ha en spesiell forkjærlighet for landets kulinariske rikdom.

Italiensk matkultur er unik og variert, og hver region byr på sine egne unike smaker og tradisjonelle retter. I nord finner du for eksempel Lombardia med sine berømte risotto- og ostespesialiteter som Gorgonzola og Parmigiano-Reggiano. Her kan man nyte enestående gourmetmåltider og utforske vingårder i områder som Franciacorta og Piemonte.

  • Nord-Italias smaksopplevelser byr på en herlig blanding av tradisjon og innovasjon. Du vil bli forelsket i det italienske kjøkkenets herligheter under din gastronomiske reise gjennom regionen, sier Ellen Wolff Andresen, Markeds- og Administrasjonssjef i Ticket.

Langs den italienske kysten byr regioner som Liguria og Campania på fantastisk sjømat. I Liguria kan du smake på den velkjente pestoen, mens Campania byr på delikatesser som den berømte napolitanske pizzaen og den utsøkte bøffelmozzarellaen. Det sentrale Italia er kjent for sine tradisjonelle retter og autentiske smaker. Toscana tilbyr retter som den deilige bisteccaen, en saftig biff av høy kvalitet, og den smakfulle Chianti-vinen. Umbria er også en region som tiltrekker seg matelskere med sin rike gastronomiske tradisjon, hvor trøfler og god olivenolje står i sentrum.

I sør, i regioner som Sicilia og Apulia, blir besøkende møtt av en eksplosjon av smaker. Sicilia byr på deilig arancini, cannoli og den friske smaken av fersk fisk og skalldyr. Apulia er kjent for sine rustikke retter, som orecchiette-pasta og burrata-ost.

  • Forbered deg på en kulinarisk opplevelse som tar deg med på en reise med fersk pasta, fristende oster og et uendelig utvalg av smakfulle overraskelser. For ikke å glemme deres fantastiske pizza, noe som kan være nyttig hvis du vil garantere at alle blir fornøyde, sier Ellen Wolff Andresen.

I tillegg til matkulturene i de ulike regionene, er det også kvaliteten og autentisiteten til den italienske maten som imponerer oss. Det er noe spesielt med å sitte på en uteservering i Roma og nyte en ekte italiensk pasta eller besøke en liten, familieeid trattoria i Firenze og smake på ekte toskansk mat.

Økningen i reiser til Italia de siste årene viser nordmenns sterke lidenskap for italiensk kultur og mat, og deres interesse for å oppleve landets ulike smaker og retter. Det er tydelig at Italia fortsetter å være et populært reisemål, og maten spiller en vesentlig rolle ved valg av reisemål.

Kilde: Tickets Kantar SIFO-undersøkelse, riksrepresentativt utvalg samt Tickets bookingstatistikk, bestillinger gjort i 2023 sammenlignet med 2019.Nøkkelord

Kontakter

Om Ticket

Ticket er Nordens største feriereisebyråkjede med salg via butikk, på telefon og online. Ticket selger reiser fra samtlige ledende charterselskap, reisearrangører, cruiserederier, flyselskap, hotell og leiebilselskap. Ticket har 68 butikker i Norge og Sverige og online salg i 10 land under varemerkene Ticket, AirnGo og Charter. Ticket Feriereiser eies av investeringsselskapet Braganza.  

Følg pressemeldinger fra Ticket Feriereiser

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Ticket Feriereiser på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Ticket Feriereiser

Europas vakreste turstier1.8.2023 09:30:00 CEST | Pressemelding

Europa er en skattekiste av naturlig skjønnhet og tiltrekker seg turgåere fra hele verden. Med sine dramatiske fjell, pittoreske kystlinjer og varierte landskap, tilbyr kontinentet noen av de mest imponerende turstiene. Utforsk disse vakre reisemålene til fots og opplev naturens prakt på nært hold. Reisebyrået Ticket har laget en liste over våre favoritter blant Europas flotte turstier, som gir deg sjansen til å bli inspirert til å finne din neste vandringsreise.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom