Coop Norge

Coop snur pølsebrødet – toppsnitt er historie

Del

Hvorvidt pølsebrødet skal snittes fra siden eller toppen, engasjerer pølsespisende nordmenn. Coop lytter til kundene og innser at flertallet foretrekker snittet fra siden av brødet.

Coop lanserte toppskåret pølsebrød i 2019. Det som den gangen var en nyvinning, var basert på tester blant forbrukere og erfaringer fra profesjonelle pølsemakere.

– Nordmenn spiser en halv milliard pølser årlig, og det har blitt en god variasjon i hyllene i både type og smak på pølsene. Når det kommer til brød eller lompe, er vi mer tradisjonelle. Tanken med nyvinningen var likevel å sørge for en stødigere servering av pølser med topping. Derfor lanserte vi toppskåret brød, i tillegg til at tradisjonelt sideskåret også var tilgjengelig. Nå innser vi at den førstnevnte varianten ikke har slått tilstrekkelig an hos flertallet av pølse-folket, sier Harald Kristiansen, kommunikasjonssjef i Coop Norge, og legger til:

– Coop er eid av kundene og vi lytter til tilbakemeldinger fra dem. Og når det gjelder snitting av pølsebrød har det vært engasjerte kunder, som har gitt tydelig tilbakemelding om at sidesnitt er å foretrekke.

Toppsnittet pølsebrød fra Coop vil dermed snart være mathistorie. De siste posene selges ut i løpet av få uker, trolig enda raskere nå som grillværet treffer store deler av landet,

– Alt har en ende, men pølsa har to, sier Kristiansen.

Kontakter

Bilder

Om Coop

Coop er Norges nest største dagligvareaktør og driver i dag ca. 1 250 dagligvarebutikker innenfor seks kjedekonsepter: Obs, Extra, Coop Prix, Coop Mega, Coop Marked og Matkroken. I tillegg driver Coop ca. 120 byggevarehus i kjedene Obs BYGG og Coop Byggmix. Coop har også flere faghandelsprofiler i ulike bransjer, for eksempel elektro. Coop eies av kundene gjennom deres medlemskap i deres lokale samvirkelag. Coop har i dag over 2 millioner medeiere. Samvirkelagene eier fellesorganisasjonen Coop Norge som administrerer og drifter alle fellesoppgaver for lagene.