Olav Thon Gruppen

Vi gratulerer Olav Thon med 100-årsdagen den 29. juni

Del

- Jeg har lært Olav Thon godt å kjenne gjennom mine 30 år i konsernet, spesielt i året som har gått, som konsernsjef. Han lever som han lærer, og jeg har dyp beundring for livsverket hans. Det Olav Thon har oppnådd gjennom sitt lange liv, er helt unikt. At Olav Thon nå runder 100, er enda et eksempel på hans imponerende langsiktighet i ett og alt, sier Kjetil Nilsen, konsernsjef i Olav Thon Gruppen. 

Olav Thon fyller 100 år den 29. juni. Foto: Gry Traaen
Olav Thon fyller 100 år den 29. juni. Foto: Gry Traaen Foto: Gry Traaen Olav Thon Gruppen

Den 29. juni fyller eiendomsinvestoren og friluftslivsmannen Olav Thon 100 år. Olav Thon ble født i bygden Vats i Hallingdal. Fra tidlig i tenårene drev han med kjøp og salg av skinn. I 1950 kjøpte han sin første bygård og har siden ervervet og utviklet en betydelig eiendomsportefølje. Olav Thon er fortsatt aktiv i Olav Thon Gruppens styrer.

Langsiktighet og nøkternhet i kombinasjon med vital skaperlyst og stor arbeidsglede kjennetegner jubilantens gründer- og investorliv. Det mangler sidestykke i norsk etterkrigshistorie.
I 2013 overførte Olav Thon mesteparten av sine midler til Olav Thon Stiftelsen. Olav Thon Stiftelsen deler ut midler til medisinsk forskning og andre allmennyttige formål.

Friluftsmannen Olav Thon har trolig gått flere og lengre turer på ski og på bena enn de fleste av oss. Olav Thon giftet seg med sin samboer og turkamerat Sissel Berdal Haga Thon på Hotel Bristol i 2019.

Olav Thon er tildelt St. Olavs Orden og den svenske Nordstjärneorden. Han er æresmedlem i Den Norske Turistforening og ble kåret til Århundrets Halling. Olav Thon har også mottatt Trysil-Knut-prisen, Røde Kors-presidentens plakett, samt utallige hedersbevisninger for sin innsats for det enkle friluftsliv.

- Vi gratulerer Olav Thon med 100-årsdagen den 29. juni.
Kjetil Nilsen, konsernsjef i Olav Thon Gruppen

Kontakter

Om oss

Konsernet Olav Thon Gruppen omfatter mange virksomheter, hvorav kjernevirksomhetene er eiendom og hotell. De mest kjente merkenavnene våre er Thon Eiendom og Thon Hotels.

I 2022 hadde konsernet ca. 2.700 årsverk. Les årsrapportene våre her.

Olav Thon Gruppen eies av Olav Thon Stiftelsen, som gir deler av overskuddet i Olav Thon Gruppen til samfunnsnyttige formål.

Link til våre presserom:
Olav Thon Gruppen
Thon Eiendom
Thon Hotels
Olav Thon Eiendomsselskap ASA

Følg pressemeldinger fra Olav Thon Gruppen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Olav Thon Gruppen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Olav Thon Gruppen

Olav Thon Gruppens kjøpesentre omsatte for 78 milliarder i 20235.1.2024 11:20:00 CET | Pressemelding

I 2023 var omsetningen i Olav Thon Gruppens kjøpesentre på 78 milliarder kroner. Dette tilsvarer en økning på 5,2 % fra 2022. Også julehandelen i 2023 var god med en vekst på 3,5 % i desember sammenlignet med samme periode i 2022. - I et år som vi vet har vært vanskelig for forbrukerne, er vi meget godt fornøyde med en samlet omsetningsøkning på over 5,2 % i Olav Thon Gruppens kjøpesentre i Norge. Vi kommer til å satse offensivt på å øke markedsandeler i 2024, men vi tror markedet kan bli tøffere i første halvår, og at forbruksveksten avtar noe, sier Thomas E. Rønning, direktør for kjøpesenter i Olav Thon Gruppen.

Olav Thon Gruppen kjøper Hotel Terminus i Stockholm - nyåpner som Thon-hotell i 20256.12.2023 08:00:00 CET | Pressemelding

Som et ledd i Thon Hotels’ strategi om å satse i Skandinavia har Olav Thon Gruppen gjennom det svenske datterselskapet Thon Sverige AB inngått en avtale om å kjøpe Hotel Terminus i Stockholm. - Det var først og fremst den sentrale beliggenheten like ved Stockholm sentralstasjon som gjorde at vi fattet interesse for denne svært attraktive hotelleiendommen, uttaler Arne B. Sperre, visekonsernsjef i Olav Thon Gruppen.

Olav Thon Gruppens resultat første halvår 20237.9.2023 08:00:00 CEST | Pressemelding

Olav Thon Gruppen hadde et resultat i første halvår på 94 millioner kroner, ned fra 5,3 milliarder kroner i samme periode i fjor. Den store endringen fra i fjor forklares av at verdinedgang på eiendomsporteføljen og finansielle instrumenter i første halvår var 1,7 milliarder kroner, mens det i samme periode i fjor var en verdiøkning på 3,4 milliarder kroner. Resultatet før skattekostnad, verdiendringer og valutaposter ble 2,2 milliarder kroner, en økning på 11 % fra samme periode i fjor.

Olav Thon Gruppen i 2022 – Solid resultat i etterkant av pandemien9.5.2023 09:08:35 CEST | Pressemelding

Olav Thon Gruppen oppnådde et solid resultat også i 2022 til tross for kraftige renteøkninger og økt økonomisk usikkerhet. Resultat før skattekostnad ble på 4,3 milliarder kroner, en nedgang fra 7,8 milliarder i 2021, hvor verdiøkninger på eiendomsporteføljen sto for hele 3,1 milliarder av resultatet. Resultatet før verdiendringer og skatter ble 3,9 milliarder kroner, en økning på 15 % fra 2021.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye