Avinor

Avinors reisetips: Bli ferieklar på 1-2-3!

Del
Ut på flytur i sommer? Med Avinors reisetips vil reisen starte bra allerede på flyplassene.
Senk skuldrene i sikkerhetskontrollen, så minimerer du sjansene for å glemme igjen noe og får en hyggeligere start på ferien. Foto: Avinor
Senk skuldrene i sikkerhetskontrollen, så minimerer du sjansene for å glemme igjen noe og får en hyggeligere start på ferien. Foto: Avinor

– Avinor gjør alt for å legge til rette for at ferien din starter på en god måte, allerede på flyplassen. Det er vår jobb. Men også du kan gjøre mye for å spare tid og få en smidigere start på turen, sier konserndirektør for Store lufthavner i Avinor, Stine Ramstad Westby. Hun leder flyplassene Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger.

Avinor har forberedt sommeren 2023 i mange måneder allerede, og gjør alt vi kan for at alt skal gå bra på norske flyplasser. 

– Men, siden vi eier og driver 43 flyplasser, har vi også mange gode tips og råd til de reisende, sier Ramstad Westby. 

– Og vi synes alltid det er hyggelig å sende så mange ut på sommerferie. Det er mange smil å se i terminalene om dagen, avslutter hun. 

Disse rådene og tipsene du bør kjenne til

Avinor har, basert på mange års flyplassdrift og erfaring, laget en liste med det vi mener er viktige tips og råd for å gjøre starten på ferien så god som mulig.  

Oppmøte: 

  • Møt opp i henhold til oppsatt tid fra flyselskapet du reiser med. Tider for innsjekk og oppmøte varierer ettersom hvor du skal reise, så det finnes ingen fasit her. Selskapene vet best.

Innsjekk og bagasje:

  • Sjekk inn på mobilen, PC eller innsjekkingsautomater om du kan, da unngår du kø
  • Skriv også gjerne ut bagasjelappen på Flytoget eller innsjekksautomatene på flyplassen, og lever din egen bagasje på bagdrop
  • Sjekk billetten din: Flyselskapene opplever stadig at passasjerer møter med for mange kolli de da må betale for, for store kolli som blir spesialbagasje eller for tunge kofferter de må betale overvekt for.
  • Ha viktige dokumenter, medisiner og kanskje et ekstra skift i håndbagasjen. Dette er særlig viktig om du mellomlander 

Sikkerhetskontrollen:

  • Pust med magen, dette er ikke farlig og det er sjelden lange køer, og selv om det er køer går det raskt unna
  • Væske, PC/nettbrett skal ut av sekk/bag og oppi brettet
  • Små gjenstander er lurt å putte i lommer eller sekk. Da glemmer du dem ikke igjen i brettet

Dersom det blir forsinkelser,må du forholde deg til flyselskapet ditt

Flere gode tips og råd finner du på Avinors nettsider (klikk for å besøke sidene)

Kontakter

PressetelefonKun til bruk for journalister.

Vi svarer ikke på mediehenvendelser mellom kl. 21:00 - 06:30 med mindre det inntreffer større hendelser. For informasjon om flytrafikken ved våre lufthavner, se www.avinor.no, og velg flyplass.

Tel:+47 918 15 614presse@avinor.no

Bilder

Senk skuldrene i sikkerhetskontrollen, så minimerer du sjansene for å glemme igjen noe og får en hyggeligere start på ferien. Foto: Avinor
Senk skuldrene i sikkerhetskontrollen, så minimerer du sjansene for å glemme igjen noe og får en hyggeligere start på ferien. Foto: Avinor
Last ned bilde

Dokumenter

Om Avinor

Avinor
Avinor
Drammensveien 144
0277 Oslo

+47 67 03 00 00https://avinor.no

Avinor har ansvar for 44 statlig eide lufthavner, og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling av elfly, og leveranse av biodrivstoff til fly.

Avinor bidrar hvert år til 50 millioner sikre og effektive flyreiser. Om lag halvparten av disse er til og fra Oslo lufthavn.

Rundt 3.000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinors virksomhet finansieres gjennom luftfartsavgifter og salg på flyplassene.

Følg pressemeldinger fra Avinor

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Avinor på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Avinor

Konsesjon til ny lufthavn i Bodø19.10.2023 15:11:03 CEST | Pressemelding

Samferdselsdepartementet har gitt Avinor konsesjon for en ny lufthavn i Bodø. Konsesjonen er en av flere tillatelser som er nødvendige for å kunne bygge og ta i bruk lufthavnen. Dette er derfor en viktig milepæl for prosjektet. – Å få på plass konsesjonen er et nytt, viktig skritt på veien mot realiseringen av en ny, fremtidsrettet og bærekraftig lufthavn for Bodø og Nordland, sier Anders Kirsebom, som er konserndirektør Regionale lufthavner i Avinor.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom