Norsk FjernvarmeNorsk FjernvarmeNorsk Fjernvarme

Bodø Energi vertskap for Norges største fjernvarmetreff

Del

Mens hele Bodø forbereder seg på rollen som europeisk kulturhovedstad neste år, varmer Bodø Energi opp med vertskapsrollen for årets utgave av Fjernvarmedagene Urban Energi.

– Vi gleder oss til å være vertskap for Fjernvarmedagene Urban Energi i november og stiller med kraft til utvikling, sier Eline Olafsrud, konstituert direktør i Bodø Energi Varme, Bodø-konsernets heleide fjernvarmeselskap.

Sammen med varme-gjengen er Eline allerede i gang med planleggingen av årets store fjernvarmebegivenhet, som arrangeres av Norsk Fjernvarme i Oslo 8.-9. november.

– Bodø Energi er et åpenbart valg som vertskap for årets konferanse. Vi gleder oss til å få vise fram både spennende og utfordrende prosjekter innen byutvikling og energiomstilling fra Bodø i løpet av det to dagene, sier daglig leder Trygve Mellvang Tomren-Berg i Norsk Fjernvarme.

Massiv byutvikling

Bodø står overfor et av de største utviklingsprosjektene i nyere tid, med flytting av Bodø lufthavn og planlegging av en helt ny bydel på størrelse med 800 fotballbaner.

Samtidig opplever hele Bodø-regionen vekst og stor utvikling, blant annet med hydrogenproduksjon for Vestfjord-fergesambandet i 2025 og elektrifisering av skipsfart.

– Grønn utvikling og en ny bydel med nullutslippsløsninger krever også omstilling og energi. Kraftoverskuddet i regionen forvandles til et underskudd og da trenger vi raske løsninger – vi trenger Urban Energi, fastslår Olafsrud.

Europeisk kulturhovedstad

For Bodø Energi blir konferansen i Oslo i november også oppvarming til et intenst 2024, når Bodø tar over som europeisk kulturhovedstad. Dette er det største kulturprosjektet i Norge de siste ti årene og det største i Nord-Norge noensinne.

– Bodø Energi er generalsponsor og vi vil løfte fram ungdom og bærekraft gjennom året. Begge deler er helt essensielt for fremtidig utvikling, fastslår Olafsrud.

Men først kommer altså Fjernvarmedagene Urban Energi i november.

Påmeldingen åpnet

– Vi satte rekord med langt over 300 deltakere, innledere og utstillere i fjor og håper på enda flere i år. Næringen er i vekst og får stadig større oppmerksomhet i det grønne skiftet, sier Tomren-Berg.

Fjernavarmedagene Urban Energi er åpent for alle og påmeldingen er allerede i gang på urbanenergi.no
– Sammen med Bodø Energi jobber vi nå med programmet, som vi legger ut over sommeren, sier Tomren-Berg.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Bildet viser Monica Fjellstad, administrerende direktør i Bodø Energi, Marianne Mebye, direktør forretningsutvikling og bærekraft i Bodø Energi, og Eline Olafsrud, konstituert direktør i Bodø Energi Varme
Bodø Energi er klar som vertskap for Norges største fjernvarmearrangement, Fjernvarmedagene Urban Energi. Fra venstre: Monica Fjellstad, administrerende direktør i Bodø Energi, Marianne Mebye, direktør forretningsutvikling og bærekraft i Bodø Energi, og Eline Olafsrud, konstituert direktør i Bodø Energi Varme.
Last ned bilde
Bildet viser profilering for Fjernvarmedagene Urban Energi 2023
Fjernvarmedagene Urban Energi er Norges største arrangment for fjernvarme og -kjøling og arrangeres på Radisson Blu Scandinavia i Oslo 8.-9. november
Last ned bilde
Bildet profilerer Bodø Energi som generalsponsor for BODØ2024
Bodø Energi er generalsponsor for Nord-Norges største kulturprosjekt noensinne, når Bodø tar over som europeisk kulturhovedstad i 2024.
Last ned bilde

Lenker

Om oss

Norsk Fjernvarme er en interesseorganisasjon for norsk fjernvarmebransje. Foreningen har som hovedmål å fremme utvikling av fjernvarme og -kjøling basert på fornybar eller gjenvunnet energi. Vi representerer i dag 50 selskaper innen produksjon og distribusjon av fjernvarme og -kjøling, samt over 80 assosierte medlemmer med interesser i bransjen (leverandører og konsulenter). Medlemmene står for rundt 90 prosent av fjernvarmeproduksjonen i landet.

Fjernvarmedagene Urban Energi er den største møteplassen for fjernvarme- og kjølenæringen i Norge og arrangeres over to dager i Oslo hver høst. Årets utgave finner sted på Radisson Blu Scandinavia 8.-9. november.

Følg pressemeldinger fra Norsk Fjernvarme

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Fjernvarme på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norsk Fjernvarme

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom