Wushu-utøveren Milos Joksimovic tar sølv i Swiss Open i Sveits

Del

Wushu-utøveren Milos Joksimovic fra Oslo Wushu-klubb imponerte under Swiss Open, en stor internasjonal wushu-konkurranse som ble arrangert i Baar, Sveits i helgen. Milos sikret sølvmedalje i Optional Jianshu-klassen og oppnådde en imponerende åttendeplass i Optional  Changquan-klassen.

- Dette er et svært godt resultat med tanke på at Milos nylig har kommet tilbake fra en skade, og det gir gode forhåpninger med tanke på verdensmesterskapet som arrangeres senere i høst. Milos er en av de få toppidrettsutøverne innenfor kampsportforbundet som har oppnådd gullmedaljer både som junior og senior i EM, og han har en tydelig satsning mot VM. Milos er utrolig dedikert og har hatt god utvikling så langt i sesongen, så det blir spennende å se hva vi klarer å få til i høstsesongen frem mot VM,  sier Sofie R. S. Nielsen, landslagstrener for wushu i Norges Kampsportforbund.

Wushu er en av verdens mest utbredte kampsporter, med nesten 200 millioner utøvere i Kina og 45 millioner utenfor landets grenser. Den internasjonale wushu-føderasjonen (IWUF), som har 156 medlemsnasjoner og er anerkjent av IOC, organiserer denne sporten. Moderne/sportslig wushu er inkludert i programmet for World Games, World Combat Games, og vil også være en del av ungdoms-OL i 2026.


Wushu-konkurranser består av to kategorier: kamp og taolu (koreografert mønster). Disse kategoriene videre deles inn i tradisjonell og moderne/sportslig wushu. Milos konkurrerer innenfor moderne taolu, som er representert i VM og ungdoms-OL.

Nøkkelord

Kontakter

Norges Kampsportforbund er et fleridrettsforbund i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Norges Kampsportforbund er landsdekkende med rundt 450 medlemsklubber og 41.000 enkeltmedlemmer. Forbundet organiserer over 20 ulike kampsporter og målet er å være den ledende organisasjonen for kampsport i Norge. 

Følg pressemeldinger fra Norges Kampsportforbund

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Kampsportforbund på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Kampsportforbund

Kaja Husby Hansen fra Nesodden reiste jorden rundt for å skaffe viktige rankingpoeng i taekwondo23.7.2023 02:30:13 CEST | Pressemelding

Hun deltok i Presidentcupen for Oseania for taekwondo , en høyt anerkjent konkurranse som fant sted i Brisbane, Australia, det samme stedet som også vil være vertskap for Sommer-OL i 2032. I den utfordrende OL-klassen for kvinner under 57 kilo konkurrerte Kaja mot 14 dyktige utøvere. Hun bar stolt det norske flagget alene blant de internasjonale deltakerne under mesterskapet som ble avholdt den 6. til 7. juli.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye