Taekwondo sølv til Norge i European Games

Del

Taekwondo-utøveren Richard Ordemann fra Tøyen Taekwondo Klubb imponerte og sikret seg sølvet søndag kveld i OL-klassen – 80 kilo i European Games, som arrangeres i Krakow.

Ordemann tapte finalen 0-2 mot Edi Hrnic fra Danmark. Det ble en tøff kamp, da Edi var på jakt etter revnasje over tapet mot Richard i VM. Richard kjempet hardt og siste runde var det kun et poeng som avgjorde kampen. Dermed sikret Richard seg sølvet og viktige rankingpoeng i forbindelse med OL-kvalifiseringen. 

Sportssjef Dag Jacobsen i Norges Kampsportforbund sier: "Med disse poengene, samt poengene han fikk i Grand Prix for fjorten dager siden, har Richard sikret seg mange verdifulle poeng".

Richard imponerte i de innledende rundene i European Games, der bare 16 beste fra Europa innen hver klasse deltar. På grunn av sin høye ranking fikk Richard en "walkover" i første kamp og møtte deretter Adam Jochman fra Tsjekkia, som hadde beseiret Christos Achilleos fra Kypros i kampen før. Richard imponerte og vant begge rundene. I neste kamp møtte han Huseyin Kartal fra Tyrkia. Det ble en tøff kamp der begge utøverne vant en runde hver. I den siste runden økte Richard tempoet og vant, slik at han til slutt vant med resultatet 2-1.

Norge hadde også med tre andre utøvere i søndagens konkurranser:

Karoline Gjelsvik fra TIF Viking, i kvinneklassen -62 kg
Mari Romundset Nilsen fra Aure Kampsportklubb, i kvinneklassen -67 kg
Sebastian Thune fra Grorud Taekwondo Klubb, i herreklassen -74 kg

Alle gikk ut i 16 dels-finalen. 

European Games er ikke over ennå, og i dag, mandag 26.06 skal Eliza Frazier Haugen fra Tveita Taekwondo Klubb konkurrere i kvinneklassen -73 kg, mens Milos Pilipovic fra Grorud Taekwondo Klubb skal konkurrere i herreklassen +87 kg. Eliza skal møte Louise Rebecca Mcgowan fra Storbritannia i sin første kamp, mens Milos skal møte Luis Caden Cunningham fra Storbritannia i sin første kamp.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Landslagstrener Juan Ramos, Landslagsutøver Richard Ordemann og assistenttrener Jose Rosillo
Landslagstrener Juan Ramos, Landslagsutøver Richard Ordemann og assistenttrener Jose Rosillo
Last ned bilde
Last ned bilde

Norges Kampsportforbund er et fleridrettsforbund i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Norges Kampsportforbund er landsdekkende med rundt 450 medlemsklubber og 41.000 enkeltmedlemmer. Forbundet organiserer over 20 ulike kampsporter og målet er å være den ledende organisasjonen for kampsport i Norge. Sommeren 2024 arrangerer Paris de olympiske leker. Norges Kampsportforbund drømmer om å sende norske utøvere for å delta i taekwondo. Norge har tidligere kvalifisert seg til fem OL i taekwondo, og kan stolt vise til to sølvmedaljer. Nå jobber Norges Kampsportforbund beinhardt med å kvalifisere de beste til å ta gull i OL i Paris.

Følg pressemeldinger fra Norges Kampsportforbund

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Kampsportforbund på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Kampsportforbund

Kaja Husby Hansen fra Nesodden reiste jorden rundt for å skaffe viktige rankingpoeng i taekwondo23.7.2023 02:30:13 CEST | Pressemelding

Hun deltok i Presidentcupen for Oseania for taekwondo , en høyt anerkjent konkurranse som fant sted i Brisbane, Australia, det samme stedet som også vil være vertskap for Sommer-OL i 2032. I den utfordrende OL-klassen for kvinner under 57 kilo konkurrerte Kaja mot 14 dyktige utøvere. Hun bar stolt det norske flagget alene blant de internasjonale deltakerne under mesterskapet som ble avholdt den 6. til 7. juli.

Norges Taekwondo-utøvere klare for European Games i Krakow20.6.2023 13:14:19 CEST | Pressemelding

Norges Kampsportforbund er stolt over å kunngjøre at Norge vil delta med en imponerende tropp på seks taekwondo-utøvere i den kommende European Games, som arrangeres i Krakow fra 21. juni til 2. juli. Dette markerer en betydelig fremgang siden forrige deltakelse i 2014, da Norge kun hadde to kvalifiserte deltakere, hvorav en av utøverne var Richard Ordemann, som også har kvalifisert seg denne gangen.

Wushu-utøveren MiRee Abrahamsen fra Arendal imponerte i Italia13.6.2023 10:43:57 CEST | Pressemelding

Wushu-utøveren MiRee Abrahamsen fra Arendal, som konkurrerer for Bergen Wushu Klubb, har satt sitt preg på den internasjonale scenen med en imponerende prestasjon i Italia. I en stor wushu-konkurranse i Milano, der over 1000 utøvere deltok, sikret Abrahamsen seg fem gullmedaljer og en sølvmedalje. Wushu deles opp i såkalte moderne og tradisjonelle stilarter, og Abrahamsen konkurrerte i sistnevnte.

Taekwondo-utøveren Richard Ordemann vinner bronse i Grand Prix i Roma12.6.2023 12:30:00 CEST | Pressemelding

Richard Ordemann, en fremragende utøver fra Tøyen Taekwondo, imponerte stort under Grand Prix-konkurransen i Roma søndag ettermiddag. Han kjempet seg til bronseplass i klassen -80 kilo for herrer. Grand Prix-sesongen består av tre konkurranser der kun de 32 beste utøverne i verden får delta, samt en Grand Prix-finale der kun de 16 beste er kvalifisert. Richard Ordemann og Mari Romundet Nilsen fra Aure kampsportklubb var de eneste norske deltakerne som hadde kvalifisert seg til å delta i Grand Prix-starten i Roma. Mari tapte sin første kamp mot en utøver fra Brasil.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom