Miljøstiftelsen Bellona

Mye bra i Vestres mineralstrategi

Del

–Regjeringens mineralstrategi  inneholder mye bra, og det er åpenbart at næringsminister Vestre har lyttet til våre innspill, sier teamleder for materialer og industri i Bellona, Martin Melvær.

Martin Melvær, teamleder industri og materialer i miljøstiftelsen Bellona
Martin Melvær, teamleder industri og materialer i miljøstiftelsen Bellona Foto: Bellona Bellona

Bellona mener at det er positivt at regjeringens mineralstrategi, som næringsminister Jan Christian Vestre presenterte i dag, stiller en rekke miljøkrav til mineralnæringen.  

Det er bra at det stilles krav til gjenbruk og resirkulering, og vi er selvsagt enige i at målet må være at gruveaktører utvinner mineraler uten å slippe ut klimagasser innen 2030, sier Melvær.

Bellona mener at Norge har et ansvar for å gå foran i arbeidet med å utvikle verdens grønneste gruvedrift.

Det blir ingen grønn omstilling uten mineraler, og det er positivt at næringsminister Vestre vil gjøre det enklere og mer forutsigbart å starte mineralprosjekter i Norge. Nå gjenstår det å se hvilke konkrete virkemidler regjeringen kommer med for å sørge for at det blir økonomisk lønnsomt for mineralindustrien å bruke gruveavfall som en ressurs. Så vi venter i spenning på regjeringens handlingsplan for sirkulærøkonomi, sier Melvær.

Nøkkelord

Kontakter

Teamleder materialer og industri i Bellona, Martin Melvær
Tel: 452 22 149

Bilder

Følg pressemeldinger fra Miljøstiftelsen Bellona

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Miljøstiftelsen Bellona på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Miljøstiftelsen Bellona

Samarbeid skal gjøre ørken til blå skog17.1.2024 07:00:00 CET | Pressemelding

I det stille har en av Europas største naturkriser utspilt seg utenfor Norges kyst. Havbunnen langs kysten har gått fra frodig tareskog til kråkebolleørken. Nå lanserer næringsliv, frivillige og miljøvernere samarbeidsplattformen NoMaRe for å gjøre Norges ukjente ørken om til blå skog. – Sammen ønsker vi å legge til rette for en storstilt restaurering av norsk tareskog, sier lederen i Bellonas bioprogram, Joakim Hauge.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye