UFF Norge

UFF Norge utsatt for falske rykter

Del

Ombruk, gjenbruk og donasjon av brukt tøy er i vinden som aldri før. Folk er blitt mye mer bevisst på at forbruket av tekstiler må ned ettersom tekstilindustrien er en av de aller største miljøødeleggende industrier i verden.

UFF Norge er en av de største innsamlerne av brukt tøy i Norge samtidig som Foreningen UFF-Butikkene i Norge driver tøyinnsamling og Second Hand-butikker. Foreningens regnskaper blir årlig revidert av statsautorisert revisor, og foreningen drives i samsvar med norsk lov.

UFF er i den siste tiden blitt utsatt for anonyme angrep og beskyldninger om at organisasjonen ikke skal ha betalt sine innsamlingssjåfører lønn. Lederen i UFF Norge Kåre Dahne sier at det særlig er i to områder i landet, nemlig i Hamarregionen og i Lillestrømområdet, at slik anonym «dritpakker« er spredt rundt i den siste tiden.

Det er ikke første gang UFF Norge er utsatt for slike falske rykter, og Kåre Dahne sier det ikke er hyggelig at slike »forretningsmetoder» brer om seg i vår ideelle bransje. 

Totalt sysselsatte foreningen UFF-Butikkene i Norge 48,8 årsverk i 2022.

UFFs tøyinnsamling hadde i 2022 en total personalekostnad på totalt NOK 15.768.881 en økning på 4,5 % fra 2021. Personalekostnadene utgjør 46,3 % av de totalt driftskostnadene i avdelingen. I 2022 sysselsatte denne avdelingen 24,0 årsverk. Med fradrag for lovpålagte permisjoner og langtidssykefravær, så var effektive utbetalt årsverk 20,1. Personalekostnaden per effektive årsverk blir da NOK 782.897,-.

Avdelingen efølger tariffavtalen mellom Hovedorganisasjonen Virke og Landsorganisasjonen i Norge (LO)/Handel og Kontor, dette siden 1997 dvs. i 26 år. Gjennomsnittslønnen til UFFs sjåfører var i 2022 NOK 46.207 per måned og medianlønnen var NOK 43.905,- per måned, dvs. godt over tariff og på linje med yrker som fengselsbetjenter, elektrikere og

restaurantsjefer, og over gjennomsnittet for arbeidere i samme yrkesgruppe. Ett konkurransedyktig lønnsnivå gjør at UFF har en stabil arbeidsstyrke blant sine sjåfører, hvor enkelte sjåfører har vært ansatt i over 10 år.

Den endelige tariffen for 2023 er nå klar og ifølge denne så vil minstelønnen for sjåførene øke med 5,8 %.

Lønn blir innberettet i a-meldingen hver måned og UFFs sjåfører blir regelmessig kontrollert både av Statens Vegvesen og Arbeidstilsynet når de er ute på veien.

-

Å fremme påstander, uten noen form for dokumentasjon, om at våre sjåfører ikke skulle motta lønn for sitt arbeid faller på sin egen urimelighet, sier Kåre Dahne i UFF Norge. Han ønsker ikke å spekulere i hvem som står bak de falske påstandene, men er klar på at slike arbeidsmetoder utelukkende skader arbeider for å bedre de fattigstes kår samt arbeidet med å bedre klimaet og miljøet.

Ytterligere opplysninger kan får ved å ta kontakt med leder UFF Norge Kåre Dahne
tlf: 41528624.

epost: kaare.dahne@uffnorge.org

Kontakter

Om UFF Norge

UFF Norge
UFF Norge
Lindebergvegen 3 c
2016 Frogner

63 92 89 80http://www.uffnorge.org
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye