Kia Norge

Tar ansvar: Kia Europe har inngått samarbeid for å inspirere til ansvarlig bruk av havene

Del
  • Kia samarbeider med de nyetablerte selskapene Polyola, Odyssey Innovation, Sieve og Waterhaul for å inspirere til miljøbevisst bruk av havene
  • Samarbeidspartnerne oppsirkulerer avfall fra havet og avfall som ellers ville havnet i havet, og bruker det til å lage bærekraftige livsstilsprodukter 
  • Bærekraft er en viktig del av Kias Plan S og selskapets visjon om å bli en leverandør av bærekraftige mobilitetsløsninger

 På den internasjonale dagen for verdens hav nylig, offentliggjorde Kia Europe at de har inngått samarbeid med fire nyetablerte selskaper med samme filosofi: Polyola, Odyssey Innovation, Sieve og Waterhaul. Kia mener at ingen kan utvikle løsninger for en bærekraftig fremtid på egen hånd. I stedet trengs det samarbeid der alle jobber mot samme mål. Samarbeidet med disse selskapene er også i tråd med Kias globale arbeid for å fjerne plast fra havene sammen med organisasjonen Ocean Cleanup, og målet om å øke bruken av resirkulerte materialer.

Vi vil sette folk i bevegelse og bidra til endring. Derfor ønsker vi å løfte frem nyskapende friluftsmerker som inspirerer oss alle til å være mer miljøbevisste.

«Bærekraft er kjernen i arbeidet vårt for å inspirere til nye former for mobilitet», sier Sjoerd Knipping, markeds- og produktdirektør i Kia Europe. «Det er en visjon som vi deler med nye selskaper som Odyssey Innovation, Waterhaul, Polyola og Sieve, som lager bærekraftige produkter som inspirerer oss til å bruke naturen på en ansvarlig måte.»

Bærekraftig mobilitet kombinert med bærekraftige fritidsaktiviteter er vinn-vinn for alle.» Alle de fem samarbeidspartnerne oppsirkulerer avfall fra havet og avfall som ellers hadde havnet i havet, og bruker det til å lage livsstilsprodukter. De utvikler stadig nye løsninger for å minimere påvirkningen, samtidig som de legger vekt på at produktene skal ha optimale egenskaper.

Polyola

Surfebrett av polyuretan laget av resirkulerte materialer

Det franske selskapet Polyola utvikler og selger surfebrett som er laget av moderne og bærekraftige materialer med mindre miljøpåvirkning. Surfebrettene er fullt ut resirkulerbare. Formålet med samarbeidet mellom Kia Europe og Polyola er å fremme nyskaping i produksjonen av surfebrett og en mer bærekraftig utvikling.

  • Materialinnovasjon: Polyuretan laget av resirkulerte materialer. Det kan resirkuleres (smeltes) for å unngå at verdifulle ressurser havner på deponi og for å slippe å utvinne nye råmaterialer.

Odyssey Innovation

Håndbrett laget av avfall fra havet og gamle våtdrakter

Det engelske selskapet Odyssey Innovation ble til i 2014 da grunnleggeren Rob Thompson opprettet en gruppe med frivillige dykkere for å fjerne plast og forlatt utstyr fra havet og forvandle materialene til noe mer bærekraftig. Kia Europe samarbeider med Odyssey for å løfte frem deres prisvinnende håndbrett, som er designet av surfere for miljøbevisste bølgeelskere over hele verden.

  • Materialinnovasjon: Odyssey har utviklet 100 % sirkulære plastpellets av ALDFG (fiskeredskap som har blitt forlatt, blitt mistet eller kastet på andre måter), tau som har blitt samlet inn, og resirkulert neopren.

Sieve

Surfefinner av resirkulerte flaskekorker

Det tyske selskapet Sieve utvikler bærekraftige og innovative løsninger som kan bidra til å løse utfordringene med avfall i havet. Gjennom samarbeidet med Sieve ønsker Kia Europe å bli bedre kjent med det innovative arbeidet til Sieve og produksjonen av bærekraftige surfefinner.

  • Materialinnovasjon: Sieve bruker resirkulerte flaskekorker som forsterkes med fibre. Enn så lenge brukes nye fibre, men målet er å finne et resirkulert alternativ.

Waterhaul

Solbriller og utstyr for å plukke søppel langs strender, laget av forlatt fiskeredskap

Waterhaul bruker forlatt fiskeredskap, den mest skadelige formen for plast i hav, til å lage unike solbriller og produkter som hjelper lokalsamfunnet. Waterhaul holder til i nærheten av Cornwall i England, der kysten hver vinter fylles av forlatt eller mistet fiskeredskap som truer livet i havet. Det førte til at Waterhauls grunnleggere utviklet resirkuleringsbaserte løsninger for å forvandle plastavfallet til en ressurs. Kia Europe samarbeider med Waterhaul for å løfte frem produktene de utvikler, som inspirerer mennesker til ansvarlig bruk av havene.

  • Materialer som brukes: 100 % resirkulert fiskeredskap (solbrilleinnfatninger, søppelplukkere og holdere til søppelsekker), linser av mineralglass (solbriller) og utrangert spinnakermateriale (søppelsekker).

 

Nye materialer og den grønne revolusjonen

I fjor innledet Kia et sjuårig globalt samarbeid med The Ocean Cleanup, en ikke-kommersiell organisasjon som utvikler og skalerer teknologi for å fjerne plast fra havene. Plast som har blitt samlet av The Ocean Cleanup, integreres i verdikjeden.

Kia er også opptatt av å bruke fornybare ressurser og integrere mer miljøvennlige materialer i produktene sine. En del av denne strategien er å fase ut ekte skinn, bruke ti definerte bærekraftige materialer i bilenes interiører og kontinuerlig utvikle nye biobaserte materialer.

Kia EV9 har miljøvennlige interiørmaterialer, for eksempel et skinnalternativ som lages av bio-PU (bio-polyuretan). Det brukes resirkulert plast i en rekke interiørdeler. Stoff og tepper er laget av gjenvunnet PET og resirkulerte fiskegarn.

Kia ser synergier mellom bærekraftig vannsport og bærekraftig mobilitet med nye Kia EV9. Den er praktisk til aktiviteter utendørs med integrert V2L-teknologi (Vehicle-to-Load) som kan levere strøm fra bilens batteri til elektroniske enheter og campingutstyr, og SUV-egenskaper som gjør det enkelt å ta seg frem uansett underlag.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om oss

Kia Bil Norge er hovedimportør av Kia til Norge. Vi har dyktige forhandlere i hele landet. Kia Bil Norge er en del av Bertel O. Steen, som er et av Norges største service- og handelsselskap. Den første Kia ble importert av Kia Bil Norge i november 1994. I dag ruller det mer enn 75.000  Kia på norske veier. Service og ettermarked ivaretas av et kompetent og serviceinnstilt forhandlernett.

Kia er et globalt merke med en visjon å skape bærekraftige mobilitetsløsninger for forbrukere og samfunn over hele verden. Kia ble grunnlagt i 1944 og har levert mobilitetsløsninger i 75 år. Med mer enn 52.000 ansatte over hele verden, tilstedeværelse i mer enn 190 markeder og produksjonsanlegg i seks land, selger Kia i dag rundt 3 millioner biler.

Bedriftens slagord, ‘Movement that inspires’, gjenspeiler Kias forpliktelse til å inspirere kunder med sine produkter og tjenester.

Følg pressemeldinger fra Kia Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Kia Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Kia Norge

Kia EV9 gir deg morgendagens SUV i dag13.6.2023 14:52:58 CEST | Pressemelding

- Kias nye elektriske SUV har 800 V hurtiglading (15 minutters lading gir rekkevidde på 239 km) og rekkevidde på opptil 541 km - Markant design inspirert av Kias designfilosofi «Opposites United» - Seks- eller sjuseters SUV med markant, elegant design som baner vei for utslippsfrie, tilkoblede og selvkjørende biler - Skinnalternativer, biomaterialer og resirkulert plast i tråd med Kias tretrinns strategi for bruk av mer bærekraftige materialer

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom