Spørsmålet om strømstøtte til fritidsboliger på Stortingets dagsorden
Spørsmålet om strømstøtte til fritidsboliger har nå endelig kommet på Stortingets dagsorden, og Norges Hytteforbund mener at vi har tatt et lite skritt i riktig retning. Uten at det vil koste Staten mer penger har Norges Hytteforbund i lang tid arbeidet for å få implementert en forbedring av strømstøtteordningen.

Dagens ordning er slik at hver husstand blir tilgodesett med inntil 5000 Kwt. Vi mener at dette skal fordeles annerledes og at inntil 2000 Kwh fritt kan omdisponeres til fritidsboliger. Dermed unngår vi en skjevfordeling og Staten vil da kunne tilby en fornuftig støtteordning innenfor en akseptabel ramme.
Det foreligger ikke noe konkret forslag om å innføre strømstøtte for fritidsboliger i nasjonalbudsjettet nå, men FRP har lagt inn en merknad (kommentar) om dette. (SE UNDER)
Med dette varsler Frp sin politikk på området, noe de ganske sikkert vil kommunisere til sine folk i viktige hyttekommuner. Vi håper at de nå vil kommunisere dette som en del av sin valgkamp.
Statsbudsjettet for 2024 blir behandles til høsten og her tror vi Frp vil frampeke at dette er et tema de vil sette på dagsorden i behandlingen av det ordinære statsbudsjett for 2024.
Selv om at det fortsatt er lite støtte for dette i denne omgang, er nå prosessen endelig i gang. Vi vurderer det slik at dette er et aldri så lite gjennomslag i strømstøttesaken og delseier for NHF.
Vi siterer her Frps merknad til innstillingen:
«Videre foreslår disse medlemmer en forbedret strømstøtteordning, der dekningsgraden økes til 100 pst. over 50 øre per kWt og gjøres gjeldende også for fritidsboliger. Selv om strøm- prisene når dette skrives, ligger betydelig under de ekstreme nivåene fra sist høst og vinter, må det tas høyde for at prisene kan stige på ny utover mot høsten og vinteren. I så fall risikerer både husholdninger og bedrifter en økonomisk smell på toppen av de høye avgiftene, prisene og rentene som øker husholdningenes utgifter måned for måned.
Ifølge Finansdepartementet vil hver av disse avgifts- og prisreduksjonene ha en inflasjonsdempende effekt. Videre vil reduksjonene dempe det økonomiske presset som store deler av befolkningen nå føler på«.
Nøkkelord
Kontakter
Trond G Hagen, StyrelederNorges Hytteforbund
Tel:905 46 528Trond.hagen@hytteforbund.noErik HELLI, RedaktørNorges Hytteforbund
Tel:900 23 128Erik.helli@hytteforbund.noBilder

Om Norges Hytteforbund
Norges Hytteforbund har siden oppstarten i 1971 tatt opp hyttepolitiske saker og fungert som høringsinstans for saker fra myndighetene. Med over 370 velforeninger, samt tusenvis av individuelle medlemmer har vi tyngde i diskusjoner med det offentlige.
Følg pressemeldinger fra Norges Hytteforbund
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Hytteforbund på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Norges Hytteforbund
Hvor god er Norgesprisavtalen for fritidsboliger3.2.2025 14:36:50 CET | Pressemelding
Regjeringen har nylig lagt på bordet et splitter nytt og offensivt forslag til ny strømpakke som denne gang også inkluderer fritidsboliger. I første omgang gjelder ordningen for 12 måneder og kan tre i kraft fra 1 oktober. Det er gledelig, selv om det gjenstår å se om vi etter 1 september har en regjering som går inn for en fastprisavtale. Avtalen legger opp til en reduksjon av mva og en fastpris på 40 øre + mva og nettleie. Vi tillater oss minne om at Statkraft inngikk i 2022 en 10-års avtale med Deutsche Bahn (DB) hvor prisen er 30 øre.
Vil galskapen ingen enda ta?11.12.2024 19:45:00 CET | Pressemelding
Strømprisene til ekstreme høyder og det varsles om priser opp mot 14 kroner og vi spør: Kjære speil på veggen der - hvem er grådigst i landet her? Det er energiminister Terje Aasland det! Han syntes selv dette er helt forjævlig (hans uttrykk). Sist det støyet som verst om strømprisene var det krigen i Ukraina og en knusk tørr sommer som var årsaken. At utenlandskablene som den var i innkjøringen skulle by på problemer var utenkelig sa han den gang, mens vi og svært mange sa; hva var det vi sa!
Flere søknader om bygging i strandsonen innvilges16.9.2024 20:48:06 CEST | Pressemelding
Til tross for at det i 2023 ble sendt inn færre søknader om bygging i strandsonen, ble hele 88 prosent av søknadene innvilget. Etter flere år med høy byggeaktivitet, ble det i fjor sendt inn 23 prosent færre søknader om bygging i strandsonen sammenlignet med året før. Antall innvilgede søknader falt også med 18 prosent, fra 1060 i 2022 til 873 i 2023.
Gausdal kommune tilsidesetter Sivilombudets uttalelse19.6.2024 09:33:20 CEST | Pressemelding
Siden 2022 har hytteeiere i Gausdal kommune hevdet at kommunens retaksering av fritidsboliger bryter med lovens bestemmelser. Nylig har Sivilombudet gitt hytteeierne medhold og samtidig kritisert kommunen. Til tross for dette har kommunestyret i Gausdal kommune valgt å ignorere Sivilombudets avgjørelse, begrunnet med økonomiske hensyn.
Byggeaktivitet nesten halvert i hyttemarkedet; disse kommunene utmerket seg:22.3.2024 20:47:30 CET | Pressemelding
Etter eventyrtilstander i hyttebygging fra 2020 til 2022, har byggeaktiviteten bremset kraftig: Nedgangen var størst i Trysil, Gausdal og Flå. Etter en periode med svært høy byggeaktivitet under pandemien ser vi at bygging av nye fritidsboliger har bremset kraftig. Tidligere har det vært veldig høy aktivitet, og nå nærmer vi oss mer normale tilstander.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom