Hold Norge Rent

Clean Europe Strategy lanseres i Brussel

Del

Tirsdag 20. juni lanseres «Clean Europe Strategy» i Brussel. Strategien er et europeisk veikart mot forsøpling og er utviklet av Clean Europe Network, som Lise Keilty Gulbransen fra Hold Norge Rent er styreleder for.

Clean Europe Network er en sammenslutning av europeiske organisasjoner som arbeider mot forsøpling. I år marker nettverket 10-årsjubileum med lanseringen av «Clean Europe Strategy». 

Strategien er basert på syv tiltaksområder og beskriver rollen til alle relevante målgrupper fra offentlig, privat og frivillig sektor. Tiltaksområdene inkluderer blant annet overvåkning, forsøplingsrisiko, infrastruktur og kommunikasjon. 

- Dette er en helhetlig strategi mot forsøpling, som kan benyttes som mal for arbeidet mot forsøpling i alle land som har som mål å bekjempe forsøpling som miljø- og samfunnsproblem, sier styreleder i Clean Europe Network Lise Keilty Gulbransen. 

Sammen med våre søsterorganisasjoner i Clean Europe Network inviterer Hold Norge Rent til lanseringen av «Clean Europe Strategy» under StopLitterNow! Summit 2023 i Brussel tirsdag 20. juni. 

På konferansen vil strategien presenteres, og medlemmene av Clean Europe Network vil dele konkrete eksempler på tiltak mot forsøpling. Nærmere 100 deltakere fra hele Europa er påmeldt. 

Kontakter

Lise Keilty GulbransenDaglig leder

Lise kom til HNR i 2015 og har bakgrunn fra frivillig sektor og kulturlivet. I tillegg til oppgaven som daglig leder koordinerer hun HNRs politiske arbeid og internasjonale oppgaver. Hun er også president for Clean Europe Network som er et europeisk nettverk av aktører som arbeider mot forsøpling.

Tel:+47 992 27 089lise@holdnorgerent.no

Merethe HommelsgårdKommunikasjonsleder

HNRs mediekontakt og koordinerer vårt kommunikasjonsarbeid. Hun er ansvarlig for våre nettsider og sosiale medier og er i tillegg blant annet redaktør for HNR-magasinet som kommer ut en gang per år.

Tel:+47 402 18 214merethe.hommelsgaard@holdnorgerent.no

Bilder

Lenker

Om Hold Norge Rent

Hold Norge Rent er en ideell forening som arbeider mot forsøpling. Foreningen skal både forebygge forsøpling og bidra opprydding av søppel. Vår hovedoppgave er å engasjere frivillige til opprydding av eierløst avfall, og et av våre viktigste tiltak er Strandryddeuka som er Norges største kollektive ryddedugnad.

Følg pressemeldinger fra Hold Norge Rent

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Hold Norge Rent på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Hold Norge Rent

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye