Avinor

Ny direkterute mellom Frankfurt og Evenes

Del
Eurowings Discover lanserer i mai 2024 ruten mellom Frankfurt og Harstad/Narvik lufthavn på Harstad/Narvik, Evenes. Eurowings Discover starter flyvningene 16. mai neste år.
Foto: Destination Lofoten
Foto: Destination Lofoten

Nord-Norge har opplevd en kraftig vekst i besøkstrafikk fra både inn- og utland. Interessen for Lofoten og Vesterålen har derfor økt betraktelig, og nå kommer den første regulære ruteflyvningen med Eurowings Discover mellom Frankfurt og flyplassen på Evenes.

God rute for ferie og fritidsreisende

-Dette knytter regionen tettere sammen med omverdenen, og vil styrke både interesse og de allerede etablerte reisestrømmene, sier Gaute Skallerud Riise, direktør for trafikkutvikling i Avinor.

-For den norske turistnæringen er alle direkteruter som binder Norge sammen med verden av stor verdi, og relevante direkteruter er avgjørende for bransjen.Tyskland er et av de viktige markedene for reiser til Norge og til Nord-Norge. Den nye ruten øker tilgjengeligheten og styrker rutetilbudet til det tyske markedet sier Skallerud Riise.

Verden nærmere Lofoten

Destination Lofoten har samarbeidet med Avinor om ruteutvikling på vegne av hele Hålogaland regionen, i fire år. Arbeidet er koordinert med Visit Harstad, Visit Vesterålen og Visit Narvik.

-Ruteetableringen er en milepæl for regionen, og et avgjørende steg mot et helårlig reiseliv, sier Line Samuelsen Reiselivssjef Destination Lofoten. Hun fortsetter:Kortere reisevei legger til rette for lengre opphold og økt lokal verdiskaping.Denne ruten bringer verden nærmere Lofoten, og Lofoten nærmere verden og vil ha store positive ringvirkninger for næringsliv, lokalbefolkning og de som besøker regionen.»

-Grunn til å sprette champagnen i dag

Også Vegeir Selboe, Markedsansvarlig Destination Lofoten, og leder av ruteutviklingssamarbeidet i Hålogaland er glad for nyheten:

-Vi ser på Avinor som en nøkkelaktør i utviklingen av vår region, hvor tilgjengelighet er en nøkkelfaktor for vekst. Samhandlingen mellom salgsledd, flyselskap, destinasjonene og Avinor gir resultater, dette markerer starten på en sterk utvikling. Det er grunn til å sprette champagne i hele Hålogaland i dag, sier han.

Det vil bli to ukentlige flyvninger mellom Harstad/Narvik, Evenes og Frankfurt.

Eurowings Discover, er et tysk flyselskap med hovedkontor i Frankfurt. Det eies av Lufthansa Group og betjener fritidsdestinasjoner rundt Middelhavet, Nord-Amerika og Karibia. 

Nøkkelord

Kontakter

PressetelefonKun til bruk for journalister.

Vi svarer ikke på mediehenvendelser mellom kl. 21:00 - 06:30 med mindre det inntreffer større hendelser. For informasjon om flytrafikken ved våre lufthavner, se www.avinor.no, og velg flyplass.

Tel:+47 918 15 614presse@avinor.no

Bilder

Foto: Destination Lofoten
Foto: Destination Lofoten
Last ned bilde
Line Samuelsen Reiselivssjef Destination Lofoten
Line Samuelsen Reiselivssjef Destination Lofoten
Last ned bilde
Vegeir Selboe, Markedsansvarlig Destination Lofoten, Martin  Langaas leder ruteutvikling Avinor, Nina Julianne Jensen, forretningsutvikler Avinor
Vegeir Selboe, Markedsansvarlig Destination Lofoten, Martin Langaas leder ruteutvikling Avinor, Nina Julianne Jensen, forretningsutvikler Avinor
Last ned bilde

Om Avinor

Avinor
Avinor
Drammensveien 144
0277 Oslo

+47 67 03 00 00https://avinor.no

Avinor har ansvar for 43 statlig eide lufthavner, og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling av el-fly, og leveranse av biodrivstoff til fly.

Avinor bidrar hvert år til 50 millioner sikre og effektive flyreiser. Om lag halvparten av disse er til og fra Oslo lufthavn.

Rundt 2.800 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinors virksomhet finansieres gjennom luftfartsavgifter og kommersiell virksomhet på flyplassene.

- Avinors offentlige journal

Følg pressemeldinger fra Avinor

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Avinor på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Avinor

Konsesjon til ny lufthavn i Bodø19.10.2023 15:11:03 CEST | Pressemelding

Samferdselsdepartementet har gitt Avinor konsesjon for en ny lufthavn i Bodø. Konsesjonen er en av flere tillatelser som er nødvendige for å kunne bygge og ta i bruk lufthavnen. Dette er derfor en viktig milepæl for prosjektet. – Å få på plass konsesjonen er et nytt, viktig skritt på veien mot realiseringen av en ny, fremtidsrettet og bærekraftig lufthavn for Bodø og Nordland, sier Anders Kirsebom, som er konserndirektør Regionale lufthavner i Avinor.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom