Ny måling: Et flertall av nordmenn skal reise utenlands i sommer

Del

Vi skiller oss ut fra våre naboer i Norden som ekstra reiseglade. Over halvparten av alle nordmenn prioriterer å feriere i utlandet i det neste året. Det viser en fersk gallupundersøkelse fra Kantar Media. 

En strand full av mennesker og parasoler på Benidorm i Spania.
Den svake krona skremmer ikke nordmenn fra å reise til favorittdestinasjonene i Spania som Benidorm (bildet) og Mallorca i sommer. Det er fortsatt billigere for nordmenn i Spania og Hellas enn hjemme. Selv om forskjellen har blitt mindre. TUI

Svak krone og inflasjon påvirker reisesugne nordmenn i mindre grad enn enkelte har forventet. Kantar har gjennomført en undersøkelse på oppdrag fra TUI, og her levnes det ingen tvil om at reiselysten er på topp.

53 % av nordmennene i undersøkelsen svarer at de skal reise på ferie til utlandet (utenfor Norden) de neste 12 månedene. Det er langt høyere tall enn hos våre nordiske naboer. I Danmark er tallet 48 %, i Sverige 42 %, mens kun 37 % av finnene skal reise utenlands det neste året. De fleste skal reise akkurat nå - altså enten i juni, juli eller august.

Reiser til utlandet og sparing er på topplista

– Det bekrefter det vi ser. Den svake krona og inflasjonen har gjort at nordmenn i enda større grad enn vanlig jakter på reisekupp og velger all inclusive, men reise til utlandet skal vi, sier kommunikasjonssjef i TUI, Anne Mørk-Løwengreen.

I undersøkelsen ble nordmenn også spurt om hva de ikke ønsker å kutte ned på.  Forutsatt at det aller nødvendigste er betalt for. Nordmenn er generelt et fornuftig folkeferd og har sparing høyest på prioriteringslista. Deretter prioriteres fritidsaktiviteter. Reiser til utlandet kommer på en god tredjeplass i Kantars undersøkelse. Både svenskene og finnene har utenlandsreiser lenger ned på denne lista.

– Det er godt å få bekreftet at de som velger å reise, har råd til det. Vi ønsker at gjestene våre skal kunne ha en fantastisk sommerferie med soling og bading uten å bekymre seg for økonomi, sier Mørk-Løwengreen.

Hun legger til:

– Samtidig er det jo litt paradoksalt at vi nordmenn ofte unner oss litt ekstra luksus, når vi bestiller. Hotellrom med privat basseng for eksempel er veldig populære og blir utsolgt først i Norge, mens dette ikke er et like stort trekkplaster i de andre nordiske landene. 

En%20kvinne%20og%20en%20mann%20som%20sitter%20p%E5%20stranden.
Den ferske undersøkelsen viser at det er solgaranti og strandliv som trekker nordmenn til utlandet, med storbyferie på en god andreplass.

– Sommerferien med sol og strand er «hellig» for nordmenn

Over halvparten av de som svarer at de skal reise utenlands gjør det for å oppsøke sol og strand. Om lag 1 av 3 har storbyferie øverst på ønskelista.

  1. Sol og strand (53 %)
  2. Storbyferie (37 %)
  3. Kultur og underholdningsreise (14 %)
  4. På landet/landsbygda (14 %)
  5. Sport og aktivitetsferie (11%)


– Sommerferien er viktig for alle i Norden, men virker nærmest «hellig» for nordmenn. Den er noe vi prioriterer høyt, uansett. Siden vi har et relativt kjølig klima er utenlandsreiser den eneste måten vi kan få solgaranti på. Det er Syden-stemning på Østlandet nå, men det varer sjelden lenger enn et par uker. I tillegg er det deilig å oppleve noe nytt i ferien. Nordmenn prioriterer nye opplevelser og å skape minner, når vi har ferie, avslutter Mørk-Løwengreen.

Om undersøkelsen:

Gallupundersøkelsen er gjennomført av Kantar Media på oppdrag fra reiseselskapet TUI. Et representativt utvalg på 1056 nordmenn har deltatt i den digitale spørreundersøkelsen.

Nøkkelord

Kontakter

Om oss

TUI Norge er i dag en del av TUI Nordic, og er med en markedsandel på 25 % den største aktøren på det nordiske reisemarkedet. TUI Norge ble etablert i 1973 og tilbyr pakkereiser, fly og cruise. Noen av våre mest populære reisemål er Kanariøyene, Hellas og Italia. TUI Nordic består av reisearrangørene TUI Norge, TUI Sverige, TUI Danmark, TUI Finland, flyselskapet TUI fly Nordic og Nazar.

Følg pressemeldinger fra TUI Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra TUI Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra TUI Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye