Knowit innoverer banksektoren i Norden

Del
Knowit er tildelt kontrakten som skal modernisere Statens pensjonskasses løsning for boliglån – og blir dermed først ut i Norge med å levere en fleksibel, brukervennlig og komplett komponentbasert bankløsning, såkalt composable banking.

Statens pensjonskasse (SPK) forvalter den tariffestede boliglånsordningen for ansatte i staten. SPKs nye løsning for boliglån vil bli Norges mest moderne og brukervennlige når den blir lansert til neste år. Avtalen med Statens pensjonskasse har en verdi på inntil 100 millioner kroner over 10 år.

- Brukervennlige løsninger for låneprosesser, bank og finans har lenge vært en sentral del av vår virksomhet, og vi ser nå at flere aktører starter på reisen fra rigide til mer fleksible kjernesystemer, kombinert med gode kundeopplevelser og høy brukervennlighet, sier Fredrik Ekerhovd, konserndirektør i Knowit.

Regulatoriske forhold og tunge banksystemer har lenge gjort det vanskelig å innovere og fornye seg.

- Med nye og mer fleksible systemer vil det i større grad være bankens forretningsidé som vil være førende, sier Fredrik Ekerhovd, konserndirektør i Knowit.

Knowit vil være totalleverandør av skyløsningen (SaaS) til Statens pensjonskasse, som bygges med Knowits egenutviklede lånesøknadssystem Dploy - i samarbeid med det europeiske teknologiselskapet Mambu, som leverer kjernesystem. Resultatet blir en komplett søknads- og boliglånsløype som skal settes i drift i 2024.

Statens pensjonskasse satte som forutsetning for oppdraget at løsningen ga en helhetlig, sammenhengende og brukervennlig søknads- og låneløsning, som fungerte intuitivt for brukeren, i tråd med statens digitaliseringsstrategi. Leveranseansvarlig Jan Georg Lehmann i Knowit mener statlige aktører er ledende innen feltet.

- Vi ser at staten har vært innovative innen digitalisering i en årrekke, med aktører som Skatteetaten og NAV som gode eksempler. Det er gledelig, men ikke overraskende at det er en aktør som Statens pensjonskasse blir først ut med å bygge en enklere, bedre og mer brukervennlig composable banking-løsning, som samtidig har datasikkerhet og personvern som høyeste prioritet, sier Lehmann.

Mens Statens pensjonskasse er først ut med en composable banking-løsning i Norge, er det en lang rekke banker i Europa og USA som har gjort samme grep for å frigjøre seg fra gamle og utdaterte kjernesystemer, og øke konkurransekraften for fremtiden

- Vi vil utfordre de etablerte og tunge leverandørselskapene i Norden, som i mange tiår har hatt nærmest monopol på kjernesystemer for bank. Det har i liten grad ført til innovasjon, og begrenset bankene fra å differensiere seg i et marked i stadig endring, sier Jan Georg Lehmann.

Om Statens pensjonskasse

 

Statens pensjonskasse (SPK) leverer pensjon, forsikring og boliglån til ansatte i staten, skoleverket og virksomheter som har en tilknytning til det offentlige. SPK forvalter pensjonsrettigheter for rundt 1 300 virksomheter og over én million nordmenn som jobber eller har jobbet i det offentlige. www.spk.no

 

Om Knowit

Knowit er et nordisk konsulent- og teknologiselskap med 5000 ansatte. Selskapet har 1000 ansatte i Norge og har jobbet med modernisering i finansindustrien i mer enn 20 år, og var sentral i å skape IT-løsningen bak Skandiabanken/Sbanken. www.knowit.no

 

Om Mambu:

Mambu jobber med å utvikle modulbaserte, skalerbare kjernesystemer for bank, og har mer enn 200 kunder i 65 land. www.mambu.com

 

---

Kontaktpersoner:

Jan Georg Lehmann

Knowit

Mob: 93430000

Epost: jg@knowit.no

Mette Ystebø Hagen

Statens pensjonskasse

Mob: 99541878

Epost: mette.ystebo.hagen@spk.no

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Knowit AS

Knowit AS
Nøstegaten 58
5011 Bergen

https://www.knowit.no/dploy

Knowits FinTech-løsning Dploy er en brukervennlig plattform for å automatisere behandlingen av lånesøknader. Med smart teknologi effektiviseres kredittprosessen for foretak som tilbyr lån, leasing eller kreditt, samtidig som sluttkunden opplever at det er enklere og raskere å få finansiering.

Følg pressemeldinger fra Knowit AS

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Knowit AS på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Knowit AS

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye