Norges Kampsportforbund

Wushu-utøveren MiRee Abrahamsen fra Arendal imponerte i Italia

Del
Wushu-utøveren MiRee Abrahamsen fra Arendal, som konkurrerer for Bergen Wushu Klubb, har satt sitt preg på den internasjonale scenen med en imponerende prestasjon i Italia. I en stor wushu-konkurranse i Milano, der over 1000 utøvere deltok, sikret Abrahamsen seg fem gullmedaljer og en sølvmedalje. Wushu deles opp i såkalte moderne og tradisjonelle stilarter, og Abrahamsen konkurrerte i sistnevnte.

Abrahamsen viste sin utrolige ferdighet og dedikasjon ved å vinne gull i både tai Ji og tai Ji våpenstiler. I klassen Baji Quan stod hun sterkt og tok sølvmedaljen, kun slått med 0,01 poeng av den talentfulle 15-åringen Jack Caldicott fra det engelske landslaget.

- Det er ingen tilfeldigheter at MiRee gjorde det bra i Milano for hun har stor erfaring, trener veldig målbevisst og strukturert og hun har tidligere vunnet flere gullmedaljer i EM, sier sportssjefen Dag Jacobsen i Norges Kampsportforbund.


- Jeg hadde mine program på fredag og lørdag, og det var intense. På lørdag hadde jeg baji, og kom til konkurransen tømt for energi. Så sølv var en skikkelig bonus, særlig fordi jeg kom foran to andre menn som gjorde noen veldig gode baji-utførelser. Dette var en svært velorganisert konkurranse med godt nivå, men også en super atmosfære der profesjonelle og amatører møttes på en perfekt tilrettelagt arena. I Italia er wushu en stor sportsgren, og det var flott å se det store engasjementet blant publikum, utøvere og organisatorer. Jeg opplevde det som en av de beste konkurranseopplevelsene jeg har hatt, og da snakker jeg ikke kun om medaljer, sier MiRee Abrahamsen


Konkurransen ble avholdt i en nyoppusset arena spesialdesignet for wushu, med hensyn til både funksjonsfriske og para-utøvere. Nesten 1000 utøvere fra 15 nasjoner og 39 lag deltok i arrangementet. Mesterskapet samlet de største wushu-nasjonene, inkludert England, Mexico, Sri Lanka og Tsjekkia.

Wushu er en av verdens mest utbredte kampsporter, med nesten 200 millioner utøvere i Kina og 45 millioner utenfor landets grenser. Den internasjonale wushu-føderasjonen (IWUF), som har 156 medlemsnasjoner og er anerkjent av IOC, organiserer sporten. Moderne/sports-Wushu er inkludert i programmet for World Games, World Combat Games, og vil også være på programmet for ungdoms-OL i 2026.

Wushu-konkurranser består av to grener: kamp og taolu (koreografert mønster). Disse deles videre inn i tradisjonell og moderne/sports-wushu. I Milano konkurrerte Norge i kategorien tradisjonell taolu.

MiRee Abrahamsens utrolige prestasjoner i Italia har ikke bare satt Bergen Wushu Klubb og Arendal på kartet, men har også bidratt til å styrke Norges posisjon som en betydningsfull aktør innen wushu.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Norges Kampsportforbund

Norges Kampsportforbund
Norges Kampsportforbund
Ullevål Stadion, Sognsveien 75K
0840 Oslo

+47 21 02 90 00http://www.kampsport.no

Norges Kampsportforbund er et fleridrettsforbund i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Norges Kampsportforbund er landsdekkende med rundt 450 medlemsklubber og 41.000 enkeltmedlemmer. Forbundet organiserer over 20 ulike kampsporter og målet er å være den ledende organisasjonen for kampsport i Norge.

Følg pressemeldinger fra Norges Kampsportforbund

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Kampsportforbund på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Kampsportforbund

Kaja Husby Hansen fra Nesodden reiste jorden rundt for å skaffe viktige rankingpoeng i taekwondo23.7.2023 02:30:13 CEST | Pressemelding

Hun deltok i Presidentcupen for Oseania for taekwondo , en høyt anerkjent konkurranse som fant sted i Brisbane, Australia, det samme stedet som også vil være vertskap for Sommer-OL i 2032. I den utfordrende OL-klassen for kvinner under 57 kilo konkurrerte Kaja mot 14 dyktige utøvere. Hun bar stolt det norske flagget alene blant de internasjonale deltakerne under mesterskapet som ble avholdt den 6. til 7. juli.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom