Norsk Hollywood-skuespiller starter skole i Oslo med Game of Thrones-regissør

Del
Norske Natassia Malthe starter skuespillerskole i Oslo sammen med stjernelag fra Hollywood. Nå vil hun coache andre som går med en skuespillerdrøm i magen og lære bort sine beste Hollywood-tips. –Det finnes ingenting som likner dette, sier skaperen bak The Actors Hub.
Foto: Natasia Malthe
Foto: Natasia Malthe

Norske Natassia Malthe fulgte skuespillerdrømmen og flyttet til Los Angeles. Nå, etter 27 år i Hollywood, vender hun hjem til Oslo for å hjelpe andre nordmenn å nå skuespillerdrømmen. Her skal de få tilgang på verktøy og teknikker for å uttrykke troverdighet, håndtere nerver, forbedre rolleforståelsen og skape levende karakterer. Gjennom The Actors Hub vil deltakerne få personlig oppfølging og ukentlige tilbakemeldinger, slik at man opplever fremgang.

–Vi samles og skaper en avslappet atmosfære, og deler erfaringer fra Hollywood, tips og teknikker som jeg selv har lært av de aller flinkeste i bransjen. Blant dem den kjente Harold Guskin. Han lærte meg hvordan bli en bedre skuespiller. Jeg vendte alltid tilbake til han for å lære noe nytt. Nå håper jeg å kunne videreføre dette til andre. Det krever hardt og kontinuerlig arbeid å bli en god skuespiller, sier Natassia Malthe som er fagansvarlig og hovedlærer på The Actors Hub.

Tett på de store stjernene

Gjennom The Actors Hub vil Malthe skape et inspirerende sted som coacher skuespillertalenter innen film og TV, og forberede dem på den ekstreme konkurransen og trange nåløyet de skal gjennom med harde auditions. Hun mener god støtte og et solid og dyktig nettverk er viktig for å lykkes. Fra 1996 frem til i dag har hun jobbet med en rekke kjente skuespillere og hatt ledende hovedroller i flere kritikerroste filmer som Alpha, SkinWalkers og Elektra. Hun har spilt med skuespillere som Dominic Purcell (kjent fra Prison Break), Jennifer Garner (kjent fra Daredevil, Elektra og 13 going on 30) og Bill Pullman (kjent fra Indepdence Day, The Sinner og While You Were Sleeping). I tillegg har hun jobbet tett med noen av de største Hollywood-regissørene, inkludert Albert Hughes, Steve Minor og David Nutter. Nutter, regissøren bak blant annet Game of Thrones, blir en av hennes samarbeidspartnere og gjestelærer på The Actors Hub. Nutter kommer selv til Norge 17. juni.

–Han er blant de mest suksessfulle regissørene for TV-serier, og har oppdaget så mange talenter opp gjennom årene. Han har et øye for talenter og får dem til å bli stjerner, sier Malthe som gleder seg over at Nutter kommer til Norge denne uken for å møte kursdeltakerne på The Actors Hub. Han har også kun gode ord å si om Malthe.

–Natassia er en fantastisk skuespillerlærer. Hun har vært der ute og forstår de ulike sidene av skuespillerprosessene fordi hun selv har hatt ulike roller. Jeg tror på henne og hennes erfaring ved å jobbe med meg og andre stjerneregissører her i LA vil komme hennes studenter til nytte, sier Nutter. Han forteller at han alltid har vært en «skuespillers regissør» fordi skuespillerne er det viktigste i alt en regissør foretar seg. Han sier gode skuespillere er selve nøkkelen i ethvert prosjekt.

–Jeg tror ikke mange nok regissører tilbringer nok tid med skuespillere for å forstå prosessen deres og for å maksimere deres talenter. Min jobb er å hjelpe dem å finne sin vei til sine respektive karakterer og sekvenser, sier Nutter. 

Game of Thrones-regissøren har stor tro på nordmenn i Hollywood

Den anerkjente Emmy-vinnende regissøren er i tillegg til Game of Thrones kjent for å stå bak The Pacific, Space: Above and Beyond, Smallville, Supernatural og The Flash. Nutter har stor tro på at flere nordmenn kan gjøre karriere i Hollywood.

–Vi lever i en liten verden, og vi har behov for andre stemmer og ansikter enn de typiske amerikanske også. Det handler om karisma, aksent og utseende. Jeg tror et mangfold av skuespillere er et stort pluss for ethvert prosjekt. Se bare på Game of Thrones. Her var det nydelige skuespillere fra hele veden samlet i fantasy, drama og romantikk. La oss ikke glemme den fantastiske Kristofer Hivju. Han er rett og slett Norges svar på Tom Hanks - med rødt hår selvsagt, sier Nutter.

Personlig viktig at hver deltaker lykkes

Natassia Malthe forteller at det allerede er flere deltakere på kursene. Hun gjennomfører undervisningen på The Actors Hub en gang i uken, og sier at det vil være begrenset plass på kursene fordi hun ønsker å følge opp alle som melder seg på i stor grad.

–The Actors Hub skal være et sted hvor vi tenker utenfor boksen. Samtidig skal deltakerne bli drillet på beste skuespillerteknikkene. Her skal vi kombinere teori og praksis.

Siden jeg selv har jobbet som skuespiller gjennom så mange år, vet jeg hva deltakerne våre går gjennom. Jeg håper de vil oppleve at de får pusset på sine talenter og dyrket sin lidenskap hos oss. At hver og en av dem lykkes med sitt prosjekt vil være viktig for meg personlig, sier Natassia Malthe.

I løpet av den nærmeste tiden vil deltakerne få mulighet til å bli ytterlige coachet av flere kjente Hollywoodskuespillere og -regissører. –Det finnes ingenting som likner dette, sier Natassia Malthe.

Kontakter

Natassia Malthe
nlmalthe@gmail.com
+47 465 06 014

Bilder

Foto: Natasia Malthe
Foto: Natasia Malthe
Last ned bilde

Lenker

Om The Actors Hub

The Actors Hub



Følg pressemeldinger fra The Actors Hub

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra The Actors Hub på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye