Norges Kampsportforbund

Norske Taekwondo-utøvere klare for å delta i Grand Prix

Del
Denne helgen, bare en uke etter VM, starter Grand Prix-sesongen i taekwondo i Roma. Med bare de 32 høyest rangerte utøverne i verden innenfor hver OL-klasse som deltar, er dette en prestisjefylt konkurranse. Grand Prix-sesongen består av tre konkurranser, og avsluttes i desember med en spennende finale hvor kun de 16 beste får delta.

- Deltakelse i Grand Prix er avgjørende for alle som har ambisjoner om å representere sitt land under sommer-OL. Medaljevinnerne i Grand Prix mottar viktige rankingpoeng, og ved slutten av året vil de fem best rangerte utøverne innenfor hver OL-klasse kvalifisere seg til sommer-OL i Paris 2024. Derfor er det av ekstrem betydning å levere sterke prestasjoner i Grand Prix, sier sportssjef Dag Jacobsen i Norges Kampsportforbund.

Fra Norge har vi to svært talentfulle utøvere som har kvalifisert seg til å delta i Grand Prix. Mari Romundset Nilsen, fra Aure Kampsportklubb, representerer Norge i OL-klassen for kvinner (-67 kg), mens Richard Ordremann, fra Tøyen Taekwondo Klubb, konkurrerer i herreklassen (-80 kg).

Før VM i Baku sist helg var Mari rangert som nummer 30 i verden. Med rankingpoengene fra VM, er det sannsynlig at hun vil avansere til 20. plass. For å kvalifisere seg til OL, trenger hun omtrent 150 poeng. Ved å vinne Grand Prix i Roma vil kan hun få 60 poeng, og vinneren av Grand Prix-finalen vil få hele 100 poeng. Mari har dermed en realistisk sjanse til å sikre seg OL-plassen gjennom rankingpoeng. I tillegg har hun muligheten til å hente ekstra poeng gjennom deltakelse i European Games i slutten av juni og VM for kvinner senere i november.

Richard Ordremann var rangert som nummer syv før VM, og med poengene han oppnådde fra kvartfinalen, mangler han nå kun 30-40 poeng for å sikre seg en plass blant de fem beste ved årets slutt. Richard har store muligheter til å oppnå dette målet.

Totalt skal 253 taekwondo utøvere fra 55 land delta i Roma og flere av deltakerne er nye verdensmestrene fra VM i Baku. Blant annet Simone Alessio fra Italia i klassen til Richard Ordemann, og den franske jenta Magda Wiet Henin i klassen til Mari.
Hvis de norske utøverne skal lykkes i Grand Prix må de vinne over mange dyktige taekwondoutøvere på veien.

For de som ikke klarer å kvalifiserer seg gjennom ranking har de en mulighet til å sikre seg OL-deltakelse under OL-kvalifiseringen for Europa som arrangeres i Berlin i mars 2024, ved å kvalifisere seg til finalen.

Mari vil konkurrere på lørdag, mens Richard vil delta på søndag.

Alle kampene vil bli streamet  http://www.worldtaekwondo.org/competition/list.html?mcd=D29&sc=li&fbclid=IwAR3PgagJT-qSHI63bItOyNdaK7XpsYh_hl3QW0t8OEcXK3NiaGVbjHvN-54

 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Norges Kampsportforbund

Norges Kampsportforbund
Norges Kampsportforbund
Ullevål Stadion, Sognsveien 75K
0840 Oslo

+47 21 02 90 00http://www.kampsport.no

Norges Kampsportforbund er et fleridrettsforbund i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Norges Kampsportforbund er landsdekkende med rundt 450 medlemsklubber og 41.000 enkeltmedlemmer. Forbundet organiserer over 20 ulike kampsporter og målet er å være den ledende organisasjonen for kampsport i Norge.

Sommeren 2024 arrangerer Paris de olympiske leker. Norges Kampsportforbund drømmer om å sende norske utøvere for å delta i taekwondo. Norge har tidligere kvalifisert seg til fem OL i taekwondo, og kan stolt vise til to sølvmedaljer. Nå jobber Norges Kampsportforbund beinhardt med å kvalifisere de beste til å ta gull i OL i Paris.

Følg pressemeldinger fra Norges Kampsportforbund

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Kampsportforbund på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Kampsportforbund

Kaja Husby Hansen fra Nesodden reiste jorden rundt for å skaffe viktige rankingpoeng i taekwondo23.7.2023 02:30:13 CEST | Pressemelding

Hun deltok i Presidentcupen for Oseania for taekwondo , en høyt anerkjent konkurranse som fant sted i Brisbane, Australia, det samme stedet som også vil være vertskap for Sommer-OL i 2032. I den utfordrende OL-klassen for kvinner under 57 kilo konkurrerte Kaja mot 14 dyktige utøvere. Hun bar stolt det norske flagget alene blant de internasjonale deltakerne under mesterskapet som ble avholdt den 6. til 7. juli.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom