Norsk Kennel Klub støtter ansvarlig hundeavl

Del
NKK er hundeeiernes organisasjon og tilrettelegger for ansvarlig avl av rasehunder i Norge. NKK ønsker at kun klinisk friske hunder skal benyttes i avl. Dette har vi jobbet for i over 30 år, og det vil vi fortsette å jobbe for.
Norsk elghund grå er en av de norske rasene som NKK forvalter.
Norsk elghund grå er en av de norske rasene som NKK forvalter.

Derfor stiller vi oss uforbeholdent bak det felles standpunktet på avl av hund og katt som Den Norske Veterinærforening og NMBU Veterinærhøgskolen har publisert i dag. Intensjonen i dette dokumentet er sammenfallende med NKKs etiske grunnregler for avl og oppdrett. Avl av hunder skal aldri foregå utelukkende på grunnlag av utseende, og kun klinisk friske hunder som er i stand til å pare seg og føde naturlig skal brukes i avl.

Dokumentert avl er god hundevelferd

Avlsmessig fremgang avhenger av at de beste individene får flere avkom enn de mindre gode individene. For å legge til rette for dette er det avgjørende at hundene er registrert med kjent avstamming, samt dokumenterte egenskaper og helseresultater. Derfor mener vi organisert hundeavl er til det beste for hundene, og avgjørende for å avle hunder som er friske og har gode forutsetninger for å trives i det livet de skal leve.

– Kunnskapsbasert avl er viktig for å ivareta hunders helse, velferd og bruksegenskaper, sier avlskonsulent i NKK Kim Bellamy, veterinær PhD.

NKK ønsker hunder som har god helse, forutsigbare egenskaper og som er godt tilpasset det samfunnet vi lever i, og de menneskene de lever sammen med. Derfor vil NKK fortsette å fremme ansvarlig avl, i samarbeid med våre raseklubber, oppdrettere, veterinærer og genetikere i NKKs Sunnhetsutvalg, DNV, NMBU, og andre samarbeidspartnere.

Kontakt:

Kim Bellamy, veterinær PhD
Avlskonsulent i NKK

E-post: Kim.Bellamy@nkk.no

Mobil: 45445179

Agnes Beathe Steen Fosse
Generalsekretær NKK

Epost: agnes@nkk.no

Mobil: 95245745

Kontakter

Cecilie HolgersenAvdelingsleder marked og kommunikasjonNKK/avdeling marked og kommunikasjon

Tel:41541143cecilie@nkk.no

Bilder

Norsk elghund grå er en av de norske rasene som NKK forvalter.
Norsk elghund grå er en av de norske rasene som NKK forvalter.
Last ned bilde

Om Norsk Kennel Klub

Norsk Kennel Klub
Nordåsveien 5
1251 Oslo

http://nkk.no

Følg pressemeldinger fra Norsk Kennel Klub

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Kennel Klub på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norsk Kennel Klub

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom