Byggmax

8 av 10 nordmenn skal pusse opp i sommer

Del
Høy rente og svak krone tvinger nordmenn til å revurdere ferieplanene. En ny undersøkelse viser at 8 av 10 nordmenn planlegger å heller bruke sommeren til å pusse opp.
Foto: Byggmax
Foto: Byggmax

Undersøkelsen er gjennomført av Kantar for byggevarehandelen Byggmax. Flertallet av de spurte planlegger å pusse opp ute. 52 prosent forteller at de planlegger og male, mens  36 prosent planlegger å bygge terrasse eller annen uteplass.

- Nå som solen skinner merker vi at sesongen er i full gang over hele landet. Akkurat nå går det veldig mye terrassebord hos oss, men det er kanskje fordi vi fjerde året på rad er billigst i VG og Dine Pengers pristest, sier Niklas Hamberg, norgessjef i Byggmax.

Det overrasker han heller ikke at det er mange som skal male huset i år.

- Vi opplever økt salg av Butinox-maling, så vi kjenner oss absolutt igjen i resultatene fra undersøkelsen, forteller Hamberg

Fortsatt lave priser på trevirke

Selv om stort sett alt i samfunnet har blitt dyrere det siste året, så er det ikke bare mørke skyer på himmelen. Prisen på trelast har nemlig falt kraftig. For et halvt år slapp Treindustrien nyheten om at prisen på trelast har falt med hele 42 prosent på 12 måneder, men det kan virke som om gleden ble kortvarig.

Nylig annonserte nemlig en rekke byggevarekjeder at de må komme med en ekstraordinær prisøkning. Det blir ikke Byggmax med på.

- Nei, det er ikke vår opplevelse. Vi ønsker prisfallet velkommen! Byggmax skal alltid være billigst, og for eksempel terrassebord, koster 48 prosent mindre hos oss enn for et halvt år siden ifølge plankepriser.no, forteller Hamberg.

Hamberg mener forbrukerne ikke må ta byggevarekjedene sine prisendringer for god fisk. Han mener det fortsatt er mulig å sikre seg lave priser på byggevarer i sommer.

- Jeg pleier å advare forbrukerne mot å handle utelukkende etter utviklingen i råvareprisene. Mange glemmer at leverandørenes prisendringer ofte bare er en brøkdel av prisforskjellene du finner mellom de ulike byggevarekjedene. Dette gjelder spesielt for privatpersoner, som står uten såkalt proffrabatt. Nær alle de store byggevarekjedene i Norge retter seg mest mot håndverkere, med skjulte rabattavtaler som ikke kommer hjemmefikseren til gode. Byggmax er en av få aktører som satser på hjemmefikseren, og gir samme lave prisen til alle, fortsetter Hamberg.

Bruk forbrukermakten

Istedenfor å handle etter råvareprisene anbefaler Hamberg at du sjekker pristester og butikkenes salgspriser.

- Det er veldig store prisforskjeller mellom byggevarekjedene, og trevirke varierer mest. Du sparer fort mer på å sjekke rundt enn å handle etter utviklingen i råvareprisene, forteller Hamberg.

Akkurat nå får du impregnert terrassebord klasse 1 helt ned i 14 kroner løpemeteren. Det er ifølge plankepriser.no 48 prosent billigere enn for et halvt år siden. 

Flere velger å gjøre det selv

Fra i fjor til i år har også andelen som planlegger å fikse selv uten hjelp av profesjonelle økt til 76 prosent, en vekst på hele 31 prosent sammenliknet med i fjor, viser Byggmax sin undersøkelse.

- Jeg er overbevist om at når du først har fått smaken av litt hjemmefiksing så er det enklere å starte på nye prosjekter. Nordmenn er handy, og nå som trevirke er billig igjen så er det mange som endelig får kommet i gang med etterlengtede prosjekter, som å bygge ny platting, pergola, bod eller en garasje, avslutter Hamberg.

Byggmax’ fem tips for å bygge billig

  1. Planlegg godt. Når du skal gå i gang med et prosjekt, lite eller stort, er det ekstremt viktig å planlegge godt. Da får du full oversikt over hva du trenger og kan planlegge innkjøpene dine deretter.
  2. Sjekk pris hos de ulike byggevarekjedene. Prisendringene vi har sett i det siste utgjør kun en brøkdel av prisforskjellen man finner mellom ulike byggevarekjeder. Man sparer fort mer på å sjekke rundt enn å handle etter utviklingen i råvareprisene. Dette gjelder spesielt for privatpersoner, som står uten såkalt proffrabatt.
  3. Bruk prisgaranti. Ulike byggevarekjeder har ulik prisgaranti. Noen gir pengene tilbake hvis identisk vare er billigere et annet sted, og noen garanterer at de er billigst på hele prosjektet. Det aller viktigste er å bruke dem aktivt. Her kan det være penger å spare! Byggmax garanterer lavest pris på hele byggeprosjektet. Garantien gir deg tilbake 110 % av differansen hvis en lokal konkurrent setter ned prisen inntil syv dager senere.
  4. Kjøp brukt. Hvorfor kjøpe nytt utstyr når du kan kjøpe brukt? Det finnes masse utstyr av høy kvalitet som er lite brukt på finn.no.
  5. Lei eller lån utstyr. Aller best er om du leier eller låner utstyr til prosjektet ditt. En drill brukes for eksempel i gjennomsnitt kun 12 minutter i løpet av hele sin levetid. Hvis du leier eller låner utstyr bidrar sparer du både penger og miljøet. Kanskje du kan spørre en nabo?

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Byggmax
Foto: Byggmax
Last ned bilde

Lenker

Om Byggmax

Byggmax
Byggmax
Enebakkveien 309
1188 oslo

https://www.byggmax.no/

Om Byggmax Group

Byggmax tilbyr byggematerialer og gjør-det-selv-produkter av høy kvalitet til beste pris, på en enkel og god måte. Uansett budsjett eller tidligere erfaring, gir vi kundene våre kunnskap og selvtillit til å fullføre sine byggedrømmer. Med en velfungerende netthandel og over 160 butikker i Sverige, Norge og Finland er Byggmax en av Nordens ledende detaljhandelskjeder innen bygg- og gjør-det-selv-produkter. Konsernet omsatte for 5,2 milliarder kroner i år 2019 og har vært notert på Nasdaq siden 2010.

Følg pressemeldinger fra Byggmax

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Byggmax på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Byggmax

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom