Stellantis Norge

Prisen er klar for nye Peugeot E-308

Del
Peugeot 308 er på vei i elektrisk versjon – E-308: - nå utvider Peugeot elbilutvalget ytterligere med topputstyrt E-308 GT, sier Rune Hensel, direktør for Peugeot hos Bertel O. Steen.

Peugeot E-308 lanseres kun i versjonen GT. Det betyr svært mye utstyr til alle kunder. GT utstyrsnivå inkluderer blant annet:

-       Seter i skinn/Alcantara

-       Full LED Matrix adaptivt frontlyssystem med fjernlysassistent

-       Peugeot i-Connect Advanced 4G med navigasjon og «over the air» oppdateringer

-       10-tommers berøringsskjerm i midtkonsoll

-       Trådløs CarPlay eller Android Auto

-       10-tommers 3D head-up instrumentpanel

-       Adaptiv cruisekontroll stop&go

-       Parkeringssensorer foran og bak med 180° ryggekamera

-       Proximity Keyless (nøkkelfri inngang og start)

-       18-tommers aluminiumsfelger

Prisen blir 418.900 kroner.

-          Vi ser frem til å få denne bilen til Norge. En ferdig utstyrt E-308 GT gjør det enkelt for de som ønsker seg en ny og spennende elbil. E-308 GT tilbyr en unik kombinasjon av et høyt utstyrsnivå, design, kjøreglede og lavt forbruk, sier Rune Hensel, direktør for Peugeot Norge hos Bertel O. Steen.

Nyheter for E-308

E-308 er svært energieffektiv og kan kjøres med et forbruk på 12,7 kWt per 100 km.

Peugeot E-308 blir utstyrt med en splitter ny motor som yter 156 hestekrefter og 260 newtonmeter dreiemoment. Utvekslingen i girboksen er optimalisert for rekkevidde, og bidrar sterkt til det lave forbruket. Batteriet er nytt med en ny sammensetning av 80 posent nikkel, 10 prosent mangan og 10 prosent kobolt. Det er også større enn på dagens elektriske Peugeot-modeller. Brutto ligger det på 54 kWt og netto 51 kWt.

Optimalisert for rekkevidde

Flere grep bidrar til å kutte i forbruket. Motor, batteri og girboks er en ting, men i tillegg er aerodynamikken i fronten og under bilen forbedret. Elbilen er også gjort så lett som mulig. Til sammen gir dette en rekkevidde på over 400 kilometer i henhold til WLTP (varierer med modell og utstyrsnivå).

-          Det er viktig å huske på at lang rekkevidde ikke bare skapes av større batterier, men også av lavt forbruk. I E-308 viser Peugeot at batteristørrelsen med fordel kan holdes nede, og dermed også gjøre elbilen billigere både i innkjøp og i bruk, avslutter Rune Hensel.

Nye Peugeot E-308 vil være på markedet høsten 2023

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Stellantis Norge

Stellantis Norge
Stellantis Norge
Solheimveien 7
1473 Lørenskog

67 92 60 00