Fremtind

De yngste mangler kontroll på reiseforsikringen

Del
Seks av ti under 24 år har ikke kontroll på hva reiseforsikringen dekker. De unge risikerer derfor ubehagelige overraskelser når nær halvparten av dem skal på utenlandsreise i sommer.
Hele 48 prosent av de yngste skal til utlandet i sommer. Ikke alle har kontroll på reiseforsikringen. Foto: Elizeu Dias/Unsplash
Hele 48 prosent av de yngste skal til utlandet i sommer. Ikke alle har kontroll på reiseforsikringen. Foto: Elizeu Dias/Unsplash

– Du risikerer svært høye utgifter hvis du blir syk eller utsatt for en ulykke på reisen uten forsikring. Derfor oppfordrer vi alle til å sjekke hva reiseforsikringen dekker og ikke, sier skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen i Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB.

I en undersøkelse som Respons Analyse har gjennomført på vegne av Fremtind, har nordmenn blitt spurt om de vet hva reiseforsikringen dekker. Blant de yngste, fra 18 til 24 år, svarer 43 prosent at de burde sjekket bedre, mens 17 prosent oppgir blankt nei.


Sa opp forsikringen under pandemien

Resultatene er urovekkende, mener skadeforebyggeren, og særlig fordi det er den yngste aldersgruppen som i størst grad skal reise i sommerferien. Hele 48 prosent oppgir at de skal til utlandet.

– Noen sa kanskje opp reiseforsikringen under pandemien, fordi det ikke var mulig å reise. Andre vet ikke at de må ha egen reiseforsikring når de fyller 20 år, sier Hofstad-Nielsen.

I undersøkelsen oppgir dessuten 8 prosent av de yngste at de mangler reiseforsikring.

– Et sykehusopphold i utlandet kan koste deg flere hundre tusen kroner om du er riktig uheldig. Mitt klare råd er å undersøke at reiseforsikringen er gyldig før du drar på tur, sier skadeforebyggeren.


Jo eldre, dess bedre kontroll

Det er én aldersgruppe som kan skilte med spesielt god kontroll på hva reiseforsikringen dekker. Blant de over 65 år er det kun én prosent som svarer at de ikke har kontroll, og ni prosent som mener de burde sjekket bedre.

Det er også noen forskjeller når det kommer til nivå på inntekt og utdanning. Det er flest som mangler reiseforsikring blant de med lavest inntekt og utdanning.


Reiseforsikringen dekker ikke alt

Forsinket bagasje er på topp over hva folk bruker reiseforsikringen til. Samtidig er det viktig å være klar over at forsikringen ikke dekker alt.

– Det hender at kundene har litt høye forventninger til hva reiseforsikringen dekker. Vi dekker ikke at du roter bort tingene dine eller glemmer igjen noe på hotellrommet. Det må være et tyveri eller en hendelse som du ikke har kontroll over selv for at reiseforsikringen skal dekke det. Det er også greit å være klar over at forsinket bagasje på hjemreise ikke dekkes, selv om mange tror det, sier Hofstad-Nilsen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Hele 48 prosent av de yngste skal til utlandet i sommer. Ikke alle har kontroll på reiseforsikringen. Foto: Elizeu Dias/Unsplash
Hele 48 prosent av de yngste skal til utlandet i sommer. Ikke alle har kontroll på reiseforsikringen. Foto: Elizeu Dias/Unsplash
Last ned bilde

Om Fremtind

Fremtind
Fremtind
Postboks 778 Sentrum
0106 Oslo

http://www.fremtind.no

Fremtind – størst på forsikring i bank

Vi er eid av SpareBank 1 Gruppen og DNB, og er et av Norges største forsikringsselskap.

Vår oppgave er å hjelpe og motivere deg til å ta vare på deg selv, tingene dine og de du er glad i, og vi skal være der når det trengs. Vi jobber med å finne nye og smarte løsninger, som gjør hverdagen din enklere og tryggere.

Fremtind Service er et datterselskap av Fremtind. De utsteder bombrikker til kjøretøy og krever inn penger for bompasseringen. Ønsker du å komme i kontakt med Fremtind Service finner du kontaktinformasjon her.

Følg pressemeldinger fra Fremtind

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Fremtind på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Fremtind

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom