Byggmax

Byggmax først ute med godkjente klimamål

Del
Byggmax er første byggevarekjeden som får klimamålene godkjent av Science Based Targets initiative (SBTi), verdens mest etablerte organisasjon for validering klimamål. Byggmax skal nå netto nullutslipp innen 2040.
Niklas Hamberg, norgessjef i Byggmax.
Niklas Hamberg, norgessjef i Byggmax.

- Byggmax har lenge prioritert bærekraft og klima. De siste par årene har vi fått full kontroll på klimautslipp, både hos oss og fra leverandørene våre. Et viktig arbeid nå er å effektivisere transporten og å få mye over fra vei til skip og tog. Det betyr både mindre klimautslipp og billigere byggevarer, forklarer Niklas Hamberg, norgessjef i Byggmax.

Administrerende direktør i Skift Norge, Bjørn Haugland, understreker viktigheten av å sette konkrete og verifiserbare klimamål:

- Vi må telle utslipp som vi teller penger, konkret, detaljert og etterprøvbart. Å få målene godkjent av SBTi viser bedrifter som Byggmax hvor mye og hvor raskt de må kutte utslipp. Jeg forventer at flere gjør som Byggmax, og setter seg sterke mål med solid oppfølging, sier Haugland.

Byggmaxgruppen forplikter seg til å redusere klimautslippene (scope1 og 2) med 90 prosent allerede innen 2030, sammenliknet med utslippene i 2020. Målet inkluderer smartere bruk av trevirke, som i dag brennes. Spesielt viktig er også målet om å redusere klimautslipp fra transporten inn til varehusene med 70 prosent innen 2030, sammenliknet med 2010.

Grønne produkter
Byggmax gjorde innkjøp for om lag 5 milliarder i 2022. Arbeidet med innkjøpene og utviklingen av egne produkter viser seg å ha god effekt, både på klima og lommeboken. I 2022 lanserte Byggmax Green Ventures, hvor selskapet investerer i sirkulære produkter. I 2022 kom MoreWood, som produserer konstruksjonsvirke produsert fra restvirke fra treindustrien, som ellers hadde gått til spille. En bonus er at de resirkulerte produktene har høyere teknisk kvalitet enn de ordinære.

- Vi jobber for å handle lokalt, og kjøper om lag 70 prosent av varene våre i Norden. Gjennom det siste året har det vært mye usikkerhet i globale leverandørkjeder. Da har dette arbeidet for lokal transport også gitt oss billigere byggevarer, som kommer norske hjemmefiksere til gode. Vi jobber i tillegg mye med nye produkter, som resirkulert konstruksjonsvirke. Å lage nye produkter av restvirke fremfor å brenne det er god grønn forretning. Slike produkter vil vi lansere på løpende bånd fremover, sier Hamberg.

På lag med hjemmefikseren
Byggmax gjør årlige undersøkelser som viser at interessen for klima og miljø er høy hos hjemmefiksere. 6 av 10 nordmenn setter pris på tips og råd om hvordan man bygger mer bærekraftig.

- Vi er alltid på lag med hjemmefikseren, og hjelper nordiske hjemmefiksere å finne gode løsninger, både for klima og lommeboken. Smarte grønne løsninger har vært spesielt viktig gjennom en vinter med høye strømpriser. Instruksjonsvideoene våre om etterisolering har for eksempel vært godt brukt. Vi jobber for klima sammen med alle hjemmefikserne, for alle vet jo at det er bedre å fikse enn å kjøpe nytt, både for økonomien og naturen, konstaterer Hamberg.

Om SBTi
SBTi er et partnerskap mellom CDP, FNs Global Compact, World Resources Institute (WRI) og World Wildlife Fund for Nature (WWF). SBTi mobiliserer privat sektor til å ta ledelsen når det gjelder presserende klimatiltak. Vitenskapsbaserte mål viser bedrifter og finansinstitusjoner hvor mye og hvor raskt de må kutte utslipp, for å forhindre de verste konsekvensene av klimaendringene: https://om.byggmax.se/sites/byggmax/files/pr/202303248129-1.pdf?ts=1680253327

Kontakter

Bilder

Niklas Hamberg, norgessjef i Byggmax.
Niklas Hamberg, norgessjef i Byggmax.
Last ned bilde
MoreWood er gjenvunnet konstruksjonsvirke med bedre tekniske egenskaper enn nytt virke, men til samme lave prisen.
MoreWood er gjenvunnet konstruksjonsvirke med bedre tekniske egenskaper enn nytt virke, men til samme lave prisen.
Last ned bilde

Lenker

Om Byggmax

Byggmax
Byggmax
Enebakkveien 309
1188 oslo

https://www.byggmax.no/

Om Byggmax Group

Byggmax tilbyr byggematerialer og gjør-det-selv-produkter av høy kvalitet til beste pris, på en enkel og god måte. Uansett budsjett eller tidligere erfaring, gir vi kundene våre kunnskap og selvtillit til å fullføre sine byggedrømmer. Med en velfungerende netthandel og over 160 butikker i Sverige, Norge og Finland er Byggmax en av Nordens ledende detaljhandelskjeder innen bygg- og gjør-det-selv-produkter. Konsernet omsatte for 5,2 milliarder kroner i år 2019 og har vært notert på Nasdaq siden 2010.

Følg pressemeldinger fra Byggmax

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Byggmax på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Byggmax

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom