ABB vinner stor systemordre for Havfram Winds to nye havvindfartøy

Del
  • ABB vil levere omfattende bro-til-propell-løsninger til to nye Havfram Wind NG20000X-HF vindturbininstallasjonsfartøy (WTIVs)
  • ABBs integrerte kraft-, kontroll- og fremdriftsteknologi muliggjør effektivitet, sikkerhet og operasjonsfleksibilitet for nybyggene
  • De avanserte, fremtidssikre og neste generasjons havvindfarøyene vil skille seg ut med stor kapasitet og energieffektivitet

ABB har vunnet en stor ordre med en av de største skipsbyggerne i Kina, Yantai CIMC Raffles Offshore Ltd., for å levere integrert bro-til-propell-teknologi for Havfram Winds to nye NG20000X-HF havvindfartøy. Fartøyene, som inneholder den nyeste batteri-hybridteknologien, vil være blant de mest energieffektive for havvindindustrien. Andre funksjoner er muligheten til å installere havvindturbiner med en rotordiameter på mer enn 300 meter, samt XXL rør som veier opptil 3000 tonn på vanndyp på opptil 70 meter.

ABBs leveranse inkluderer fire Azipod® elektriske hovedfremdriftsenheter med en total effekt på 17 MW, Onboard DC Grid™-kraftdistribusjonssystem, et 4,1 MWh batterilagringssystem, ABB Ability™ Marine Pilot Control med dynamisk posisjoneringssystem for avansert fartøyskontroll, samt en omfattende pakke med automasjon og digital teknologi. Når fartøyene er i drift, kan de dra nytte av fordelene ved å koble seg digitalt til ABB Ability™ Collaborative Operations-nettverket for ekstern support og prediktivt vedlikehold.

DNV1 antyder at havvind vil gi like mye energi innen 2050 som offshore-produsert olje etter hvert som antallet vindturbiner og størrelsen på dem øker. Havfram Wind-fartøyene vil ha spesifikke kapasiteter som fremtidssikrer dem ettersom havvindnæringen beveger seg lenger offshore. Disse egenskapene inkluderer umiddelbar kraft og forbedret dynamisk ytelse tilgjengelig fra batterier, pluss manøvrerbarheten og posisjonsnøyaktigheten med Azipod®-fremdrift. I tillegg kan vekten med Azipod® fremdriftssystem være opptil 30 prosent lavere sammenlignet med tradisjonelle, mekaniske thrusterløsninger.

ABB Ability™ Marine Pilot Control gir sømløs overgang fra posisjonskontroll til joystick-manøvrering for å optimalisere fartøyets reaksjonsevne, effektivitet og sikkerhet på tvers av hele driftsprofilen. Dynamisk posisjonering 2-funksjonaliteten (DP2) byr på redundans og sikrer at fartøyets posisjon opprettholdes i tilfelle en enkelt systemfeil. Dette er spesielt viktig for sikker og pålitelig drift av konstruksjons- og vindfartøyer som arbeider nær faste installasjoner.

- Ytelsen til våre vindturbininstallasjonsfartøyer vil være avgjørende for å møte behovene i havvindmarkedet i dag og i morgen. For å sikre overlegen ytelse, valgte vi ABBs brede omfang av kraft-, kontroll-, fremdrifts- og automatiseringsteknologi, supplert med livslang support fra selskapets fjerndiagnostikk og globale servicefunksjoner, sier Even Larsen, konserndirektør i Havfram Wind.

De nye Havfram Wind-fartøyene vil dra nytte av ABBs omfattende erfaring innen lukkede buss- og lukkede ringløsninger for dynamisk posisjonerte fartøyer. Lukket «bus-tie» og lukket ring-operasjoner gir betydelige fordeler og effektivitetsgevinster sammenlignet med tradisjonelle, åpne-ring-løsninger som krever flere motorer online og høyere total installert effekt. Dessuten oppfyller de kritiske sikkerhetsforskrifter, øker operasjonell fleksibilitet, effektivitet og muliggjør kostnadsbesparelser.

- Vi i ABB er i disse prosjektene for å støtte kunden gjennom hele fartøyets levetid, og å kunne levere fremtidssikre løsninger er av største betydning for oss. Jeg er spesielt stolt av denne ordren. Den viser fordelene med effektivitet, sikkerhet og pålitelighet vår bro-til-propell-løsning kan levere til dette raskt voksende og krevende markedet, sier Juha Koskela[EF1] , divisjonspresident i ABB Marine & Ports.

1) https://www.dnv.com/oceansfuture/energy.html

ABBs Process Automation-virksomhet automatiserer, elektrifiserer og digitaliserer industrielle operasjoner som dekker et bredt spekter av essensielle behov – fra å levere energi, vann og materialer, til å produsere varer og transportere dem til markedet. Med sine rundt 20 000 ansatte, ledende teknologi- og tjenesteekspertise, hjelper ABB Process Automation kunder i prosess-, hybrid- og maritime industrier med å forbedre ytelsen og sikkerheten i operasjonene, noe som muliggjør en mer bærekraftig og ressurseffektiv fremtid. go.abb/prosessautomatisering

Kontakter

ABB Marine & Ports

Merenkulkijankatu 1
00980 Helsinki
Finland

Bilder

ABB vinner stor systemordre for Havfram Winds to nye havvindfartøy
ABB vinner stor systemordre for Havfram Winds to nye havvindfartøy
Last ned bilde

ABB er en teknologileder innen elektrifisering og automatisering som legger til rette for en mer bærekraftig og ressurseffektiv fremtid. Selskapets løsninger kobler ingeniørkunnskap og programvare for å optimalisere hvordan ting produseres, transporteres, drives og opereres. ABBs rundt 105 000 ansatte bygger på mer enn 130 år med kvalitet, og er forpliktet til å drive innovasjoner som akselererer industriell omstilling. www.abb.com

Følg pressemeldinger fra ABB

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra ABB på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra ABB

Energianalyse av motordrifter i industrien avdekker et sparepotensiale på 2,1 TWt22.11.2023 15:34:41 CET | Pressemelding

Energianalyser utført på mer enn 2000 motordrevne systemer viser en gjennomsnittlig potensiell energibesparelse på 31 prosent per motor. Total energibesparelse i motordriftenes levetid tilsvarer årlig forbruk* i 1,25 millioner husholdninger. Kutter opp mot 1,5 millioner tonn av CO2-utslipp med en tilbakebetalingstid ned mot 3 måneder, avhengig av regional energimiks og -kostnad.

ABB E-mobility støtter Scania globalt med ladeløsninger for elektriske kjøretøy2.11.2023 07:00:00 CET | Pressemelding

ABB E-mobility har tegnet en global rammeavtale med Scania for å leverere hele sin portfølje av DC-ladeløsninger Avtalen bygger på et langvarig partnerskap mellom de to selskapene og innebærer at ABB E-mobility vil støtte Scania i deres kundetilbud ABB E-mobilitys portefølje gjør det mulig for Scania å tilby en komplett løsning for kunder som elektrifiserer sin kjøretøysflåte - gjennom å leverere både kjøretøy, ladere, service og programvare

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom