Norges Kampsportforbund

Det mest imponerende Taekwondo-VM gjennom tidene!

Del
Det norske Taekwondo-laget har oppnådd en historisk bronsemedalje under VM i Baku, takket være den enestående innsatsen til Mari Romundset Nilsen. Sist gang Norge vant en medalje i VM var i 2009, og den store positive utviklingen denne gangen var at hver eneste utøver på laget vant minst én kamp.

Richard Ordemann tapte kvartfinalen knepent mot en motstander han tidligere hadde slått og Sebastian Thune tapte i 16-delsfinalen mot en utøver han normalt sett skulle ha beseiret. 

Mari's utvikling er et produkt av en langsiktig og målrettet utviklingsprosess, hvor klubb, videregående skole og landslaget har hatt et tett samarbeid. På videregående skole fikk Mari et skreddersydd program som tillot henne å trene og konkurrere sammen med landslaget. Som et resultat av dette samarbeidet er Mari nå rangert blant de beste i verden, og har fått muligheten til å delta i Grand Prix, en konkurranse der kun de aller beste får delta.

- Dette fantastiske resultatet kan tilskrives Norges dyktige landslagstrenere, en talentfull fysisk trener og ikke minst utøvernes økte ansvarsfølelse for egen utvikling. Vi kan heller ikke undervurdere bidraget fra klubbtrenerne og det tette samarbeidet med Olympiatoppen samt støtten fra prosjekt Summit 2024, som har vært avgjørende for å nå dette nivået, uttaler Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

- Det er viktig å merke seg at Taekwondo er en av verdens største idretter med medlemsland i hele 213 nasjoner. Mange av disse nasjonene har profesjonelle toppidrettsprogrammer, der utøvere og trenere bor og konkurrerer sammen året rundt, med flere heltidsansatte som jobber med laget. I motsetning til dette har Norge oppnådd en enorm prestasjon ved å drive på dugnad og med begrensede ressurser. Dette gjør prestasjonen enda mer imponerende, og det må ikke glemmes at Norge var blant de 21 landene som vant medaljer av totalt 144 nasjoner som deltok i VM. Det er også verdt å merke seg at Norge var ett av ni europeiske land som vant medaljer. Ingen nasjoner fra Norden eller de andre store taekwondolandene i Europa vant medaljer i årets VM. Dermed er Norges prestasjon betydningsfull, uttaler sportssjefen.

Norsk Taekwondo på vei mot sommer-OL 2024

I en verden der over 70 millioner mennesker trener Taekwondo fordelt på 213 land, er det å kvalifisere norske utøvere til sommer-OL i Paris 2024 et ambisiøst mål. Vi står overfor en utrolig utfordring, da kun 60 kvinnelige og 60 mannlige utøvere fra hele verden får muligheten til å kvalifisere seg til dette prestisjefylte arrangementet. Til tross for dette har Norge oppnådd en imponerende bragd: Norge har klart å kvalifisere seg til nesten samtlige sommer-OL siden Taekwondo ble en fast del av OL-programmet i år 2000, og har til og med sikret Norge to OL-sølvmedaljer.

Dette er resultatet av en utrolig innsats fra utøvere, trenere og støtteapparat. Selv om mye av satsing skjer på dugnad, har taekwondo i Norge imot alle odds klart å hevde seg i verdenseliten.

Vi er en nasjon som ikke gir opp, som har vist at vi kan konkurrere med de aller beste, og som har oppnådd suksess ved å overvinne hindringer og begrensninger.

Veien mot Paris 2024 er krevende, men vi er fast bestemt på å gjøre Norge stolt. Våre taekwondo-utøvere vil fortsette å trene hardt, finpusse sine ferdigheter og vise at de er verdige representanter for nasjonen. Vi vil jobbe hånd i hånd med våre utøvere og Olympiatoppen for å sikre at de har den beste støtten og ressursene de trenger for å realisere sine olympiske drømmer.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Norges Kampsportforbund

Norges Kampsportforbund
Norges Kampsportforbund
Ullevål Stadion, Sognsveien 75K
0840 Oslo

+47 21 02 90 00http://www.kampsport.no

Norges Kampsportforbund er et fleridrettsforbund i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Norges Kampsportforbund er landsdekkende med rundt 450 medlemsklubber og 41.000 enkeltmedlemmer. Forbundet organiserer over 20 ulike kampsporter og målet er å være den ledende organisasjonen for kampsport i Norge.

Sommeren 2024 arrangerer Paris de olympiske leker. Norges Kampsportforbund drømmer om å sende norske utøvere for å delta i taekwondo. Norge har tidligere kvalifisert seg til fem OL i taekwondo, og kan stolt vise til to sølvmedaljer og en inponerende 5.plass. Nå jobber Norges Kampsportforbund beinhardt med å kvalifisere de beste til å ta gull i OL i Paris.

Følg pressemeldinger fra Norges Kampsportforbund

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Kampsportforbund på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Kampsportforbund

Kaja Husby Hansen fra Nesodden reiste jorden rundt for å skaffe viktige rankingpoeng i taekwondo23.7.2023 02:30:13 CEST | Pressemelding

Hun deltok i Presidentcupen for Oseania for taekwondo , en høyt anerkjent konkurranse som fant sted i Brisbane, Australia, det samme stedet som også vil være vertskap for Sommer-OL i 2032. I den utfordrende OL-klassen for kvinner under 57 kilo konkurrerte Kaja mot 14 dyktige utøvere. Hun bar stolt det norske flagget alene blant de internasjonale deltakerne under mesterskapet som ble avholdt den 6. til 7. juli.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom