NRK

Jørgen Heid blir ny direktør for Strategi- og mediedivisjonen i NRK 

Del
Jørgen Heid kommer fra jobben som strategisjef i Strategi- og mediedivisjonen, og har vært fungerende direktør for divisjonen siden august 2022.
Jørgen Heid. FOTO: Ole Kaland/NRK
Jørgen Heid. FOTO: Ole Kaland/NRK

Heid har bred erfaring fra flere områder i NRK og har tidligere jobbet med produksjon, før han etter hvert gikk over til prosjektleder innenfor et bredt spekter av områder som distribusjon og organisasjonsutvikling. Fra 2016 fikk Jørgen ansvar for strategiarbeid og strategiprosesser, og fikk senere et utvidet ansvar i Strategi og medier som strategisjef.

– Jeg er veldig glad for å få Jørgen med på laget. Han er en svært kompetent, raus og engasjert leder, som kommer til å løfte Strategi- og mediedivisjonen videre inn i en ny tid. Jørgen utmerket seg blant mange sterke søkere med sitt brede interessefelt og strategiske fokus, sier kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen. 

I Strategi- og mediedivisjonen får Heid det ordnede ansvaret for at NRK ivaretar helheten i samfunnsoppdraget. Dette innebærer det overordnede ansvaret for NRKs strategi, og prosesser knyttet til utvikling og implementering av strategi. Strategi- og mediedivisjonen er ansvarlig for hva som skal publiseres på de ulike plattformene, og bestiller innhold i dialog med de programproduserende divisjoner i NRK og fra eksterne produsenter. I divisjonen inngår medieanalyser, marked- og kommunikasjonsaktiviteter, innkjøp av rettigheter og flere andre sentrale områder.

– Jeg gleder meg veldig til å få fortsette i denne jobben, og jobbe videre sammen med alle de dyktige folkene i Strategi og medie-divisjonen, og i NRK.  Det er flere utfordringer og muligheter for NRK fremover, og disse skal vi gå løs på sammen, sier Heid.

Heid tiltrer rollen umiddelbart.

Bilder

Jørgen Heid. FOTO: Ole Kaland/NRK
Jørgen Heid. FOTO: Ole Kaland/NRK
Last ned bilde

Lenker

Om NRK

NRK
NRK
Bjørnstjerne Bjørnsons plass 1
0340 Oslo

23 04 70 00http://www.nrk.no

Som allmennekringkaster skal NRK fylle viktige sosiale, kulturelle og demokratiske behov i det norske samfunnet. NRK tilbyr et bredt og variert medietilbud for det norske publikum gjennom NRK.NONRK TVNRK Radio, fem TV-kanaler og 14 radiokanaler. Nær ni av ti nordmenn tar daglig del i innhold fra NRK på en eller flere plattformer.

Følg pressemeldinger fra NRK

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra NRK på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NRK

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom