Trondheim lufthavn Værnes med nye serveringstilbud – nye kontrakter tildelt

For passasjerene på Værnes vil dette tilbudet bety et nytt kiosktilbud og en rekke nye spennende serveringskonsepter, med stor variasjon. Tilbudet omfavner alt fra trøndersk og kortreist til skikkelig kosemat. De sunne alternativene er også viet stor plass i tilbudet.
– Det blir noe for enhver smak og for enhver lommebok, lover Marit H. Stigen. Værnes styrker også tilbudet i et område som har vært etterspurt av passasjerene: - Det å få på plass et helt nytt tilbud i Terminal Vest, mellom gate 25 og gate 29, mener vi vil forbedre passasjeropplevelsen. Her har vi lyttet til passasjerenes ønsker.
Etter konkurransen har vi to aktører innenfor servering – Select Service Partner AS (SSP) og Reitan Convenience Norway AS.
Servering
Serveringsvirksomheten har stor betydning for en god passasjeropplevelse på flyplassen, og må derfor reflektere mangfoldet blant våre passasjerer.
Slik blir det oppdaterte serveringstilbudet på Trondheim lufthavn når de nye aktørene er på plass 1. september 2023. Kontraktene varer fram til 31. august 2028.
Herfra (utland)
Enten man faktisk er herfra, eller bare kommer på besøk, vil man finne glede i et spisested som tilbyr noe unikt. Et spisested som serverer kundenes favoritter og lokale retter, laget av lokale ingredienser, av lokale mennesker. Et trivelig sted og et kjøkken som samarbeider med produsenter av produkter og ingredienser fra Trondheim og omegn for å gjøre de lokale smakene til en unik del av reiseopplevelsen.
Northland (innland)
Northland skal tilby de reisende et variert utvalg av ferske bakervarer og nysmurte baguetter av beste kvalitet. Servert raskt og enkelt!
Herfra (innland)
Herfra på Innland er en ekspressversjon av konseptet, og byr på smaken av en rekke av Trøndelags fantastiske produkter og råvarer. Menyen består av enkle retter som er lette å ta med, og utvalget skaleres opp og ned etter kundenes behov og tid på døgnet.
Ritazza (innland og ankomst)
Ritazza er utviklet spesielt for mennesker på reise, og italiensk kafékultur er vår inspirasjon. Nyt en kopp kaffe og grip muligheten til en liten pause.
Fly Chicken (innland)
Fly Chicken er et norsk fast food-konsept som ble startet i 2018, og har blitt mottatt med begeistring i alle områder der de har etablert seg. Kjerneproduktet i Fly Chicken er crispy kylling, fritert til perfeksjon og servert med ulike tilbehør som loaded fries, salater, house dips og smoked hot sauces.
O’Learys (innland)
O’Learys er gastropuben som er perfekt for flyplass. Et naturlig møtested for de som vil kose seg med god mat, drikke, og kanskje se en kamp - om man har tid.
Haven (innland)
Haven er det sunnere alternativet når du er på reise, og et besøk i Haven byr på en energiboost av de sjeldne. Smoothie bowls, nypressede juicer, wraps og salater alt laget på ferske råvarer med et element av superfood.
Kioskene
SSP med sine Point-kiosker, som passasjerene vil kjenne igjen fra andre flyplasser, overtar driften av kioskene etter 7-Eleven fra september 2023.
Hele oversikten over utgående og nye kontrakter: se bilde.
Nøkkelord
Kontakter
Marit Helene StigenLufthavndirektørAvinor Trondheim lufthavn Værnes
Tel:+4748007902Tel:+4748007902marit.helene.stigen@avinor.noBilder




Om Avinor
Avinor har ansvar for 43 statlig eide lufthavner, og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.
Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling av elfly, og leveranse av biodrivstoff til fly.
Avinor bidrar hvert år til 50 millioner sikre og effektive flyreiser. Om lag halvparten av disse er til og fra Oslo lufthavn.
Rundt 3.000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinors virksomhet finansieres gjennom luftfartsavgifter og salg på flyplassene.
Følg pressemeldinger fra Avinor
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Avinor på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Avinor
Fleire passasjerar i august og rekord på Bergen lufthamn11.9.2025 09:05:00 CEST | Pressemelding
Nær 5 millionar passasjerar reiste gjennom norske lufthamner i august. Dette er ein auke på 4 prosent samanlikna med august i 2024.
Ny direkterute styrker norsk lakseeksport til Sørøst-Asia10.9.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
Ethiopian Airlines åpnet lørdag 6. september en ny fraktrute fra Oslo lufthavn til Hanoi, med videreforbindelse til Bangkok. Første fly fraktet fersk norsk laks direkte til Vietnam, og åpningen ble markert med tradisjonell vannportal ved avgang.
Testrute med elektrisk fly mellom Stavanger og Bergen gjennomført for første gang4.9.2025 14:30:25 CEST | Pressemelding
I dag ble ruteflygningen mellom Stavanger og Bergen med det elektriske flyet ALIA, produsert av BETA Technologies, gjennomført i sin helhet for første gang. Ruta representerer det første testprosjektet i Norge som internasjonal testarena for null- og lavutslippsluftfart.
Nå står over 2400 meter med nyasfaltert rullebane klar4.9.2025 07:00:00 CEST | Pressemelding
Etter tre måneder med nattarbeid, asfaltlukt og midnattssol er reasfalteringen på Tromsø lufthavn ferdig. Fra og med 4. september er hele rullebanen tilbake i full drift – klar for både vinterstormer og økende trafikk i årene som kommer. – Vi har holdt oss til tidsplanen, og nå kan vi endelig ønske reisende velkommen til en rullebane som er så god som ny. Det er ikke hver dag man får helt fersk asfalt på en flyplass, så dette er veldig bra, sier lufthavnsjef Ivar Helsing Schrøen.
Utvikling av Hervakrysset: - Et tilbud nærområdet mangler3.9.2025 10:48:33 CEST | Pressemelding
Avinor ønsker å etablere et bedre tilbud for reisende og næringsdrivende med bil på Oslo lufthavn. Med seg på laget får de MER, Burger King og Norgesgruppen.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom