Grappa Musikkforlag AS

Herrene i Haven slipper EPen "Høysang" i dag!

Del
EPen er en samling sanger som tar for seg livets små lysglimt og utfordringer- kapitler i den store sangen.
Cover. Foto: Gaute Rørvik Rosslund
Cover. Foto: Gaute Rørvik Rosslund

LYTT HER

Herrene i Haven slipper ny EP i dag, der de gjør det de kan best; gode tekster og tidløs visepop! EPen heter ‘Høysang’ , og er en samling sanger som tar for seg livets små lysglimt og utfordringer - kapitler i den store sangen.

Vokalist Reidar Vinje Stensvold er også gruppas tekstforfatter på denne nye utgivelsen og han sier selv han ikke er så god på å skrive love songs som han er så glad i . Det er en liten sorg. Derfor blir sangene ofte til på intuisjon og som en reaksjon på noe. Og noen ganger i ren affekt. For eksempel låten ‘Vi har et godt forhold’, hvor Stensvold skriver upolert om det å være fanget i et skadelig forhold, og miste friheten til å snakke for seg selv og leve fritt. Kvinner som holdes nede av menn.  Andre sanger tar for seg kjærligheten uten hjerte-smerte, som i ‘Høysang’. Den er skrevet i full isolasjon under nedstengningen, der Stensvold ble gjenforent med sine voksne døtre som måtte vende hjem igjen. 

Herrene i Haven ble først startet under navnet "Kjernefamilien" på midten av 80-tallet. Flere hadde erfaring med å spille sammen allerede fra tenårene i ulike jazzkonstellasjoner. 

Studioprosessen gir alltid åpninger for å prøve og feile - en arbeidsflyt som er preget av flat struktur og rund holdning. Bandleder og vokalist Reidar forteller: 

– Vår ambisjon har vært en kontinuerlig workshop hvor vi utvikles sammen som låtskrivere og utøvere. Å stadig gå videre. Det bærer platene våre også preg av. Noen liker ditt og andre liker datt. Something’s lost, but something’s gained. Vi har hatt våre prøvelser, men fremstår usedvanlig ofte i harmoni. Antakelig fordi det ikke hviler så store forventninger over oss.  

Herrene består av Reidar Vinje Stensvold på vokal og gitar, Olaf Kamfjord på bass, Jon Kirkebø Rosslund på trommer og perkusjon, Rune Jensen på piano og Terje Johannesen på gitar og trompet.

I tillegg har låtene ‘Høysang’ og ‘Prins og prinsesse’ ,Tomas Collin som gjestemusiker på fiolin og bratsj, og Wenche Malvina Wisløff som korist på ‘Vi har et godt forhold’.

Musikken er skrevet av bassist Olaf Kamfjord på ‘ Høysang’ og `Prins og prinsesse’. ‘Vi har et godt forhold’ er komponert av gitarist og multi-instrumentalist Terje Johannesen og vokalist Reidar Vinje Stensvold. 

Arrangert av Herrene, produsert og mikset av Terje Johannesen i Studio Frodeløkka. Masteret hos Morten Lund.

Kontakter

Bilder

Cover. Foto: Gaute Rørvik Rosslund
Cover. Foto: Gaute Rørvik Rosslund
Last ned bilde
Foto: Frank Suhr
Foto: Frank Suhr
Last ned bilde
Foto: Frank Suhr
Foto: Frank Suhr
Last ned bilde

Lenker

Om Grappa Musikkforlag AS

Grappa Musikkforlag AS
Grappa Musikkforlag AS
Akersgata 7
0158 Oslo

23 35 80 00http://www.grappa.no/no

Grappa Musikkforlag A/S ble etablert i 1983 og er et av Norges største uavhengige plateselskap. I år 2023 har Grappa 40 års jubileum. 

Grappa Musikkforlag har gitt ut over fire tusen album spredt på ulike labler. Foruten Grappa som favner viser og pop, så utgis klassisk musikk på Simax Classics, folkemusikk og verdensmusikk på Heilo, blues og country på Blue Mood og jazz på Hubro.

Grappa samarbeider med Egmont Kids Media Nordic AS om utgivelse av barnemusikk gjennom Barneselskapet. Grappa samarbeider med Norsk Jazzforum om innspilling og utgivelse av norsk jazz på Odin. Grappa har også et tett samarbeide med Rune Grammofon og Drabant Music.

Følg pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Grappa Musikkforlag AS på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Bjøro Håland fyller 80 år!3.10.2023 11:59:17 CEST | Pressemelding

Artistkarrieren til Bjøro Håland er eventyrlig. Han har inkasserte trofeer, sølv, gull, diamant og platina-plater i stort antall. Til sammen er det solgt over 4 millioner av platene hans. Han har opptrådt på berømte scener som Wembley og countrymusikkens kanskje viktigste historiske scene: Grand Ole Opry i Nashville. Bjøro har delt scene med verdensartister som Johnny Cash, Glenn Cambell, Chrystal Gale, Dolly Parton, Kenny Rogers, Charlie Pride, Don Williams, Liza Minnelli, Paul Young med flere. 6. oktober fyller en av norges mest sukessefulle artister 80 år!

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom