Statens vegvesen

Stenger E18 Bjørnsvikbrua retning Drammen 3. til 4. juni

Del
E18 Bjørnsvikbrua i Bærum kommune stenges i retning Drammen fra klokken 15:00 lørdag 3. juni til klokken 12:00 søndag 4. juni.
Illustrasjonsbilde fra arbeidene. Foto: Statens vegvesen.
Illustrasjonsbilde fra arbeidene. Foto: Statens vegvesen.

Den siste tiden har det blitt gjort omfattende vedlikehold og forsterkningsarbeider for Bjørnsvikbrua. Brua som består av to separate konstruksjoner, en for hver kjøreretning, ble åpnet i 1968.

Skal koble ny pilar til brudekket

– Brua må stenges fordi vi skal koble ny pilar til brudekket, og dette er ikke et arbeid som vi kan gjennomføre med trafikk på brua. I tillegg er vi avhengig av en stenging med denne varigheten for nødvendig herding av betongen. Sikkerheten må komme først, sier seksjonssjef Gunnar Eiterjord.

Hvis alt går som planlagt vil det bli nødvendig med en tilsvarende stenging i motsatt retning i neste uke. Dette vil det bli informert om når arbeidene i helga er gjennomført og tidslinje for denne arbeidsoperasjonen er avklart.

Trafikk i begge kjøreretninger vil gå over brua til Oslo

Bjørnsvikbrua i retning Drammen vil bli sperret for trafikk mens disse arbeidsoperasjonene pågår, og trafikken i begge retninger vil i stengningsperioden gå over brua i retning Oslo.

Påkjøringsrampen fra E16 retning Drammen vil også bli stengt. Omkjøring vil bli skiltet.

Unngå å bruke strekningen om du ikke må

– Vi beklager ulempene stengingen medfører for trafikantene, men dette er helt nødvendig arbeid som vil forlenge bruas levetid. Det vil bli redusert framkommelighet og det er fare for kø, sier Eiterjord.

Han oppfordrer til at trafikanter bør unngå å bruke strekningen hvis de ikke må under stengingen. De som må bruke strekningen under stengingen bør beregne god tid.

– Vi prøver alltid å unngå trafikkbegrensninger når det er stor trafikk, men arbeid på en så trafikkert strekning vil alltid få konsekvenser for trafikantene.

Følg med på trafikkinformasjon

Statens vegvesen oppfordrer til å følge med på vegvesen.no for oppdatert trafikkinformasjon eller Vegvesenets trafikk-app:

Nøkkelord

Kontakter

Pressevakt Drift og vedlikehold

* Drift, vedlikehold og forvaltning av riksvegnettet * Brøyting/strøing/salting * Asfalt * Rekkverk * Bruer * Tunneler * Fjelloverganger * Rasteplasser * Inspeksjoner * Ferje

Tel:479 05 472pressedv@vegvesen.no

Bilder

Illustrasjonsbilde fra arbeidene. Foto: Statens vegvesen.
Illustrasjonsbilde fra arbeidene. Foto: Statens vegvesen.
Last ned bilde

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen
Statens vegvesen
Postboks 1010 Nordre Ål
2605 Lillehammer

22 07 30 00http://www.vegvesen.no

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom