NTB

Sterkt 2022-resultat for NTB – venter et tøffere 2023

Del

NTB har levert et historisk sterkt resultat for 2022, både for morselskapet og samlet for konsernet. Nå forbereder nyhetsbyrået seg på et tøffere 2023.

– Bak dette resultatet ligger det en god strategi, gjennomføringsevne og et knallsterkt NTB-lag som jobber på, sier administrerende direktør og sjefredaktør Tina Mari Flem i NTB. Foto: Thomas Brun / NTB
– Bak dette resultatet ligger det en god strategi, gjennomføringsevne og et knallsterkt NTB-lag som jobber på, sier administrerende direktør og sjefredaktør Tina Mari Flem i NTB. Foto: Thomas Brun / NTB Thomas Brun / NTB

Omsetningen i konsernet endte på 300 mill. kroner, som er en økning på 6 % mot 2021. Omsetningen i morselskapet endte på 286,5 mill., som er en økning på 4,8 % mot 2021. Konsernets resultat før skatt er 26,3 mill., mot 8,3 mill. året før. Oppgangen skyldes sterkere resultat både i morselskapet og i de tilknyttede selskapene Retriever AB og InFlow Media AS. 

– Bak dette resultatet ligger det en god strategi, gjennomføringsevne og et knallsterkt NTB-lag som jobber på, sier sjefredaktør og administrerende direktør Tina Mari Flem i NTB. Vår ambisjon er å være Europas mest innovative nyhetsbyrå. Gjennom godt innhold i skjønn forening med rå medieteknologi skaper vi verdi for kundene og eierne våre. 

Satser stort på medieteknologi

NTB vokser – spesielt innen medieteknologi. De siste årene har nyhetsbyrået investert tungt i tjenesteområder som sportsdata, mediebank, kommunikasjon og ikke minst automatisert journalistikk. Fotballroboten har blitt en stor suksess, i likhet med fotoflyt- og bildearkivsystemet mediebanken. 

– NTB har et fantastisk godt utgangspunkt for å utvikle god språk- og medieteknologi. Våre KI-løsninger kan trene på vårt enorme bildearkiv med over 400 millioner bilder og ikke minst på alt det nyhetsinnholdet vi har. Men det aller viktigste for å lykkes er samarbeidet med kundene våre. Vi bygger sammen med dem – for dem, sier Flem. 

I 2022 leverte NTB over 90 000 egenproduserte bilder og videoer og over 55 000 unike artikler. 

– Vi har et topptrent maskineri som leverer en elv av nyheter hver dag og som stadig vinner breaking-kampen for våre kunder. Jeg er stolt av den jobben NTB gjør for det norske medielandskapet hver dag, sier hun. 

Tøffere tider

2023 ventes å bli mer krevende. Det gjøres betydelige investeringer i IT-arkitektur, IT-sikkerhet og automatisert journalistikk, samtidig som selskapet opplever et press på de tradisjonelle nyhetstjenestene. 

– Presset i medie- og verdensøkonomien merkes også hos oss. Kundenes behov er i endring og teknologiutviklingen går fort. Årene som kommer blir utrolig spennende og utfordrende. Men vi er godt skodd, avslutter hun. 

Fakta om NTB og datterselskaper

NTB er landets største leverandør av innholdstjenester i tekst, bilder, video og grafikk til norske medier. NTB tilbyr også en lang rekke tjenester som distribusjon av pressemeldinger, produksjon av ferdigsider og bildelagring. 

Datterselskaper 

NTB Arkitekst AS er et datterselskap av NTB, som kvalitetssikrer tekster på bokmål og nynorsk, holder skrivekurs og utvikler språklige retningslinjer.

InFlow Media er den ledende leverandøren av programinformasjon og annen metadata i det Nordiske mediemarkedet. Selskapet eies 50/50 av NTB AS og danske Ritzau.

NTB AS har en 34% eierandel i Retriever AB, som har hovedkontor i Sverige.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

– Bak dette resultatet ligger det en god strategi, gjennomføringsevne og et knallsterkt NTB-lag som jobber på, sier administrerende direktør og sjefredaktør Tina Mari Flem i NTB. Foto: Thomas Brun / NTB
– Bak dette resultatet ligger det en god strategi, gjennomføringsevne og et knallsterkt NTB-lag som jobber på, sier administrerende direktør og sjefredaktør Tina Mari Flem i NTB. Foto: Thomas Brun / NTB
Last ned bilde

Dokumenter

Om NTB

NTB er et uavhengig, norsk nyhetsbyrå. Vi produserer og leverer nyheter, visuelt innhold, underholdning, kommunikasjonstjenester og teknologi.

NTBs redaksjoner følger nasjonale og internasjonale nyheter døgnet rundt. Hver dag leverer våre journalister og fotografer redaksjonelt innhold til nærmere 200 medier. 

Vi er i front med innovativ teknologiutvikling for mediemarkedet, som automatisert journalistikk og mediebank.

Med 400 millioner bilder og videoer er vi Nordens største bildebyrå. Bildearkivet vårt inneholder historiske bilder tilbake til 1800-tallet og representerer Norges visuelle nyhetshukommelse.

Følg pressemeldinger fra NTB

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra NTB på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NTB

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom