Tibber

Tibber og Polarium lanserer banebrytende smart batteri for hjemmet

Del
Høye strømpriser, økt produksjon av solenergi og et strømnett som ikke tåler elektrifiseringen vi står i presser frem behovet for nye løsninger. Tibber og Polariums mål er å revolusjonere hvordan vi bruker strøm i norske hjem.

Økt behov for kraft setter strømnettet vårt under stort press. Strømprisene har skutt i været og rammer folk hardt.

Senker strømkostnadene og stabiliserer nettet

Homevolt, det nye batteriet fra Tibber og svenske Polarium, gjør det mulig å lagre energi hjemme, øke egen selvforsyning og senke strømkostnadene, samtidig som det kan bidra til å skape fleksibilitet i et hardt presset strømnett. I tillegg vil batteriet øke fortjenesten for husstander med solcelleanlegg, som nå kan selge lagret overskuddsstrøm når prisen er høy. 

– Det er kombinasjonen av maskinvare og programvare som gjør Homevolt unikt. Energilagring blir nå mer tilgjengelig for alle, og det kan bli en nøkkel for å takle elektrifiseringen av samfunnet. Når flere husholdninger kan ta i bruk batterier  vil det bidra til å stabilisere strømforbruket, og det er bra både for strømprisen og nettet, sier Edgeir Aksnes, administrerende direktør og medgründer i Tibber.

Gjør det enklere å utnytte spotprisen

Homevolt er spesielt rettet mot boligeiere, som kjenner til fordelene spotpris på strøm gir, men som ennå ikke har hatt tilgang på gode lagringsmuligheter. Derfor er heller ikke bruk av batterier i norske hjem særlig utbredt.

Homevolt kombinerer den nyeste energibesparende programvaren fra Tibber med banebrytende løsninger for energilagring fra Polarium. Programvaren oppdateres fortløpende på strømprisene og er derfor ikke bare et batteri, men et nyttig verktøy for å ta smarte strømvalg og kontroll over forbruket. 

Vil revolusjonere energifeltet

– Energilagring i hjem er den manglende brikken i det bærekraftige energisystemet. Vi har laget et batteri som er lett å forstå, enkelt å ta i bruk, som passer inn i norske hjem og tåler norsk klima.  Det er også smart i den forstand at det kan utnytte de store variasjonene i strømpris, og skjønner når det bør lagre energi fra nettet eller solproduksjon. Homevolt er intet mindre enn revolusjonerende på energifeltet,  sier Stefan Jansson, administrerende direktør og medgründer i Polarium.

Homevolt kommer for salg høsten 2023, men kan bestilles på Tibbers hjemmeside allerede nå.  

Se lanseringen av Homevolt på Tibbers hjemmeside.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Tibber

Tibber
Hafstadvegen 23
6800 Førde

http://tibber.com/no

Tibber er verdens første heldigitale strømselskap som ønsker å redusere unødvendig strømforbruk i husholdningen gjennom smart teknologi. Vi har nemlig aktivt valgt å ikke tjene en krone på kundenes strømforbruk. I stedet tilbyr vi kundene våre en digital app og andre smarte produkter som gir dem den innsikten og verktøyene de trenger for å redusere strømforbruket sitt. Tibber ble grunnlagt i 2016 av norske Edgeir Vårdal Aksnes (adm. dir) og svenske Daniel Lindén (produktsjef).

Følg pressemeldinger fra Tibber

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Tibber på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Tibber

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye