Norges Kampsportforbund

Taekwondo: VM-bronse til Mari Romundset Nilsen

Del
Mari Romundset Nilsen tapte knepent mot Julyana AL-Sadeq fra Jordan i semifinalen. Til tross for dette kan landslagutøveren fra Aure Kampsportklubb stå stolt på pallen, med bronse medaljen rundt halsen.
Mari Romundset Nilsen og landslagstrener Jose Rosillo
Mari Romundset Nilsen og landslagstrener Jose Rosillo

Etter å ha vunnet mot både Vietnam og USA i de to innledende rundene, og kvartfinalen mot italienske Natalia D`Angelo, var det klart for semifinale. Selvom poengsummen var jevn gjennom hele kampen, måtte Mari se seg slått av den jordanske jenta Julyana AL-Sadeq, som er rangert som nummer to i verden. 

 Mari er rangert som nummer 30 i verden. 

Historisk bronse medalje

- Mari har all grunn til å smile stort, sier Sportssjef i Kampsportforbundet, Dag Jacobsen. - Ikke bare er det en kjempe bragd å ta medalje i en så stor konkurranse som VM, men det er også den første medaljen vi har tatt i et VM siden 2009, da Nikolina Kursar tok bronse medalje i København. 

Stolte landslagstrenere

- Det er mange følelser i luften akkurat nå, men jeg er kjempeglad og stolt over Mari. I dag har hun hatt en fantastisk prestasjon. Hun har gått veldig gode kamper mot utøvere med et skyhøyt nivå. Mari utfører handlingene med selvtilitt og i det nøyaktige øyeblikket. Mari er veldig ung, og jeg er sikker på at denne medaljen vil gi henne mye selvtillit til å fortsette å forberende utviklingen, sier landslagstrener Jose Rosillo. 

- Personlig kan jeg ikke føle meg lykkeligere. Jeg begynte å jobbe som landslagstrener for litt over et år siden, og dette er min første VM-medalje som trener. Jeg vil takke landslagstrener Ramos og Norges Kampsportklubb for tilliten dere har gitt meg. Vi jobber veldig hardt for å heve nivået til alle utøverne våre. Det er ikke noe triks i ermet, men hardt arbeid, disiplin og ydmykhet, avslutter en tårevåt Rosillo.

50 års jubileum

 I forbindelse med World Taekwondo sitt 50 års jubileum ble det arrangert en galla på åpningsdagen, Golden Jubilee Gala Adwards. Årets VM, som arrangeres i Baku i Azerbaijan, er historisk stort, da det deltar nærere 144 nasjoner. World Taekwondo startet med 17 medlemsnasjoner og har per. dags dato 213 medlemsnasjoner. 

Vi ønsker å takke Summit 2024 og sponsorer innad i prosjektet, for deres uvurdelige støtte i denne viktige satsningen.

I morgen, onsdag 31.mai, er det Richard Ordemann som skal ut i ilden. Karoline Gjelsvik og Sebastian Thune konkurrerer lørdag 4. juni. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Mari Romundset Nilsen og landslagstrener Jose Rosillo
Mari Romundset Nilsen og landslagstrener Jose Rosillo
Last ned bilde
Mari og landslagstrener Ramos
Mari og landslagstrener Ramos
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde

Om Norges Kampsportforbund

Norges Kampsportforbund
Norges Kampsportforbund
Ullevål Stadion, Sognsveien 75K
0840 Oslo

+47 21 02 90 00http://www.kampsport.no

Norges Kampsportforbund er et fleridrettsforbund i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Norges Kampsportforbund er landsdekkende med rundt 450 medlemsklubber og 41.000 enkeltmedlemmer. Forbundet organiserer over 20 ulike kampsporter og målet er å være den ledende organisasjonen for kampsport i Norge.

Sommeren 2021 arrangerer Tokyo de olympiske leker. Norges Kampsportforbund drømmer om å sende norske utøvere for å delta i taekwondo og karate. Det vil være første gang karate er en OL-øvelse. Norge har tidligere kvalifisert seg til fire OL i taekwondo, og kan stolt vise til to sølvmedaljer. Nå jobber Norges Kampsportforbund beinhardt med å kvalifisere de beste til å ta gull i OL i Tokyo.

Følg pressemeldinger fra Norges Kampsportforbund

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Kampsportforbund på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Kampsportforbund

Kaja Husby Hansen fra Nesodden reiste jorden rundt for å skaffe viktige rankingpoeng i taekwondo23.7.2023 02:30:13 CEST | Pressemelding

Hun deltok i Presidentcupen for Oseania for taekwondo , en høyt anerkjent konkurranse som fant sted i Brisbane, Australia, det samme stedet som også vil være vertskap for Sommer-OL i 2032. I den utfordrende OL-klassen for kvinner under 57 kilo konkurrerte Kaja mot 14 dyktige utøvere. Hun bar stolt det norske flagget alene blant de internasjonale deltakerne under mesterskapet som ble avholdt den 6. til 7. juli.

Norges Taekwondo-utøvere klare for European Games i Krakow20.6.2023 13:14:19 CEST | Pressemelding

Norges Kampsportforbund er stolt over å kunngjøre at Norge vil delta med en imponerende tropp på seks taekwondo-utøvere i den kommende European Games, som arrangeres i Krakow fra 21. juni til 2. juli. Dette markerer en betydelig fremgang siden forrige deltakelse i 2014, da Norge kun hadde to kvalifiserte deltakere, hvorav en av utøverne var Richard Ordemann, som også har kvalifisert seg denne gangen.

Wushu-utøveren MiRee Abrahamsen fra Arendal imponerte i Italia13.6.2023 10:43:57 CEST | Pressemelding

Wushu-utøveren MiRee Abrahamsen fra Arendal, som konkurrerer for Bergen Wushu Klubb, har satt sitt preg på den internasjonale scenen med en imponerende prestasjon i Italia. I en stor wushu-konkurranse i Milano, der over 1000 utøvere deltok, sikret Abrahamsen seg fem gullmedaljer og en sølvmedalje. Wushu deles opp i såkalte moderne og tradisjonelle stilarter, og Abrahamsen konkurrerte i sistnevnte.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom