Fremtind

Reiseskader har økt med 40 prosent

Del
Reiselystne nordmenn har gitt skadeboom hittil i år. Til sommeren velger mange et lavere feriebudsjett.
1,6 millioner nordmenn oppgir at de skal reise utenlands i sommer.
1,6 millioner nordmenn oppgir at de skal reise utenlands i sommer.

– Vi merker at reiselysten er til stede hos det norske folk, men mange velger også en billigere reise eller norgesferie fremover, sier Therese Hofstad-Nielsen, skadeforebygger i Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB.

Antall reiseskader har økt med hele 40 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, viser skadedata hos Fremtind.

Det samsvarer med funn fra Reiseundersøkelsen til Statistisk Sentralbyrå (SSB), som viser at nordmenn dro på rekordmange reiser i årets første kvartal - aller flest i eget land. 

Økonomi påvirker reiseplaner

I en fersk undersøkelse som Respons analyse har gjennomført på vegne av Fremtind, oppgir 1,6 millioner nordmenn at de skal reise utenlands i sommer. Omtrent like mange skal på hytta, mens 1 million skal på bilferie i Norge.

Samtidig er det mange reiseplaner som blir påvirket av strammere økonomi denne sommeren.

– I undersøkelsen vår oppgir hele 47 prosent at endringene i økonomien påvirker ferieplanene i sommerferien. Halvparten av disse velger et lavere feriebudsjett. 36 prosent av disse dropper utenlandsreisen, sier Hofstad-Nielsen.


Ønsker å avbestille

Flere kunder oppsøker nå forsikringsselskapene med ønske om å avbestille feriereisen sin, som følge av svak krone, prisøkninger og bekymring for egen økonomi. Med mindre avbestillingen skjer som følge av sykdom, ulykke eller skade, gjelder ikke reiseforsikringen.

– Hvis du bare ombestemmer deg, vil du ikke få igjen penger på reiseforsikringen. Da må du ta kontakt med reiseoperatør og undersøke om du kan få penger tilbake, avslutter skadeforebyggeren.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

1,6 millioner nordmenn oppgir at de skal reise utenlands i sommer.
1,6 millioner nordmenn oppgir at de skal reise utenlands i sommer.
Last ned bilde

Om Fremtind

Fremtind
Fremtind
Postboks 778 Sentrum
0106 Oslo

http://www.fremtind.no

Fremtind – størst på forsikring i bank

Vi er eid av SpareBank 1 Gruppen og DNB, og er et av Norges største forsikringsselskap.

Vår oppgave er å hjelpe og motivere deg til å ta vare på deg selv, tingene dine og de du er glad i, og vi skal være der når det trengs. Vi jobber med å finne nye og smarte løsninger, som gjør hverdagen din enklere og tryggere.

Fremtind Service er et datterselskap av Fremtind. De utsteder bombrikker til kjøretøy og krever inn penger for bompasseringen. Ønsker du å komme i kontakt med Fremtind Service finner du kontaktinformasjon her.

Følg pressemeldinger fra Fremtind

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Fremtind på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Fremtind

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom