Utdanningsdirektoratet

Elever skal få mulighet til annullering

Del
Elevene i videregående skole som ble berørt av innloggingsproblemene under eksamen på mandag, får mulighet til å annullere eksamen. – Det viktigste for oss har vært å finne den mest rettferdige løsningen for flest mulig elever, sier Morten Rosenkvist, direktør i Utdanningsdirektoratet.

Mange av kandidatene som hadde eksamen på videregående skole på mandag, fikk problemer da de skulle logge innUtdanningsdirektoratet har nå besluttet at skolene skal søke gruppevis annullering av eksamen på vegne av elever som ble berørt. Eleven bestemmer selv om de vil stå på denne lista.  

– Situasjonen på mandag har rammet elever ulikt. Derfor finnes ingen perfekt løsning som alle vil oppfatte like rettferdig. Men vi mener denne løsningen ivaretar de ulike situasjonene best, samtidig som den kan iverksettes raskt, sier Rosenkvist 

Utdanningsdirektoratet har siden mandag innhentet informasjon fra fylkeskommuner og skolefor å se hva som bør gjøres med situasjonen til de berørte etter forsinkelsen 

– Det berører oss å høre enkelthistorier fra de som ble rammet av forsinkelsen. Samtidig har andre igjen gjennomført uten problemer og levert en eksamen de er fornøyd med. Begge disse hensynene har vært viktige for denne avgjørelsen, sier Rosenkvist. 

Støtte fra Elevorganisasjonen

Utdanningsdirektoratet har også hatt møter med lærerorganisasjonene, skolelederforbundet, KS og Elevorganisasjonen for å på plass en best mulig løsning. 

– Elevorganisasjonen er veldig fornøyde med samarbeidet vi har hatt med Udir denne uken og løsningen som kommer, fordi den ivaretar flest elever. Mandagens eksamener var for mange elever en katastrofe og for andre elever en positiv opplevelse, derfor er det viktig og riktig at man legger til rette for at det skal være elevens valg om hen skal få sin eksamen annuller eller ikke. Slik ivaretar vi alle, sier påtroppende leder i Elevorganisasjonen, Petter Andreas Lona. 

 

 

Nøkkelord

Kontakter

Pressetelefon

Vi besvarer pressetelefonen mellom 08:00 – 15:45 på hverdager. For henvendelser utenfor arbeidstid, send en e-post.

Tel:23 30 12 10media@udir.no

Bilder

Om Utdanningsdirektoratet

Utdanningsdirektoratet
Utdanningsdirektoratet
Postboks 9359 Grønland
0135 Oslo

23 30 12 00http://www.udir.no

Utdanningsdirektoratet er Kunnskapsdepartementets utøvende organ for barnehage, skole og fagopplæring og skal sette opplæringspolitikken ut i praksis.

Følg pressemeldinger fra Utdanningsdirektoratet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Utdanningsdirektoratet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Utdanningsdirektoratet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom