Godsvolumet som fraktes langs Midtkorridoren økte til 1,5 millioner tonn i 2022

Del
"Godsvolumet som fraktes langs Den transkaspiske internasjonale transportruten (TITR), også kjent som Midtkorridoren, økte 2,5 ganger til 1,5 millioner tonn i 2022," sa Kasakhstans viseminister for handel og integrering Kairat Balykbayev på det andre EU-Sentral-Asia økonomiske forum 19. mai 2023 i Almaty. Dette melder Kazinform.
Bilde: middlecorridor.com
Bilde: middlecorridor.com

TITRs totale fraktkapasitet er 5,8 millioner tonn årlig. Containertrafikken var på 33 000 TEU (Twenty-foot equivalent unit) i 2022, mens Midtkorridorens nåværende potensial er 80 000 TEU.

Balykbayev nevnte veikartet som sikter på å fjerne flaskehalser langs TITR innen 2027. Veikartet ble signert av Aserbajdsjan, Georgia, Kasakhstan og Tyrkia på møtet om den transkaspiske tilkoblingen i fjor.

"Tatt i betraktning omdirigeringen av transittgodstransporten mellom Asia og Europa, var forsendelsesøkningen på 200 000," sa Balykbayev.

I årets første kvartal økte godsvolumet som fraktes av jernbane langs TITR, med nesten 64 % - til 433 000 tonn. Eksportvolumet er tredoblet, mens importen økte med 22 % (over 4000 containere).

Balykbayev oppfordret til utnyttelse av Midtkorridorens potensial som gir innenlandske produsenter tilgang til det europeiske markedet.

Viseministeren informerte om at Kasakhstans godseksport utgjorde 60 % av de 1,5 millioner tonnene som ble fraktet i fjor. En betydelig del av Kasakhstans eksport ble omdirigert til TITR, blant annet petrokjemiske produkter, jernholdige og ikke-jernholdige metaller, kull, jernlegeringer, korn og andre typer gods.

"Vi tror at eksporten av kasakhiskproduserte produkter vil øke i takt med rutens økende potensial," sa han.

Balykbayev viste også til regjeringens arbeid for å opprette et containerknutepunkt i den frie økonomiske sonen i havnen Aktau. Byggingen av havnen i Kuryk nærmer seg ferdigstillelse.

Tiltak for å utvikle Midtkorridoren inkluderer bygging av et annet spor på jernbanestrekningen Dostyk-Moiynty og et omkjøringsspor ved jernbanestasjonen Almaty.

Bilder

Bilde: middlecorridor.com
Bilde: middlecorridor.com
Last ned bilde
Den transkaspiske internasjonale transportruten (TITR) starter fra Sørøst-Asia og Kina, går gjennom Kasakhstan, Det kaspiske hav, Aserbajdsjan, Georgia og videre til europeiske land. Bilde: middlecorridor.com
Den transkaspiske internasjonale transportruten (TITR) starter fra Sørøst-Asia og Kina, går gjennom Kasakhstan, Det kaspiske hav, Aserbajdsjan, Georgia og videre til europeiske land. Bilde: middlecorridor.com
Last ned bilde

Om Kasakhstans Ambassade i Norge

Kasakhstans Ambassade i Norge
St. Olavs gate 21 B
0165 Oslo

+4722420640http://mfa.gov.kz/en/oslo

Følg pressemeldinger fra Kasakhstans Ambassade i Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Kasakhstans Ambassade i Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Kasakhstans Ambassade i Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom