Mastercard

Moss-baserte Fygi Technologies vant prestisjetung teknologipris i Mastercard Lighthouse partnerskapsprogram

Del
Oslo, 26 mai, 2023 – Fygi Technologies, som vil revolusjonere hvordan vi betaler med mobilen i butikken, vant den norske utgaven av Mastercards oppstartsprogram Lighthouse FINITIV våren 2023. Selskapet vant i konkurranse med fem andre norske fintech-selskaper.

Fygi Technologies sin scan-pay-go-løsning skal erstatte kassaapparatet ved å gjøre brukernes mobiltelefoner til et betalingssystem, uten å bruke en app. Brukerne skanner simpelthen en butikkspesifikk QR-kode for å starte betalingen. Moss-selskapet vant den norske FINITIV-klassen i konkurranse med fire andre norske selskap fintech-selskaper. Estlandske Cino vant hovedkonkurransen.

Tidligere år har blant annet de norske fintech-selskapene Aprila og Dintero vunnet prestisjeprogrammet. Prisutdelingen fant sted på teknologikonferansen Latitude59 i Tallinn.

– Vi er superstolte over å vinne Mastercard Lighthouse FINITIV-programmet i Norge blant så mange sterke fintech-konkurrenter. Vi har etablert et veldig sterkt vekstgrunnlag, spesielt gjennom våre partnerskap med globale og nasjonale betalingsleverandører, frivillige organisasjoner og teknologileverandører til detaljhandel. Mastercards nettverk og dype innsikt har vært en gamechanger for oss, og dette gir oss energi til å ekspandere til Europa og utover raskere, sier Amund Skaaden, administrerende direktør i Fygi Technologies.

Mastercard Lighthouse FINITIV-programmet blir arrangert to ganger i året for nordiske og baltiske tidligfaseselskaper i fintech-bransjen. Gjennom tre workshops får selskapene råd og hjelp til å utvikle seg videre fra eksperter i Mastercard; de nordiske toppbankene SEB, Danske Bank, DNB, Swedbank og OP Financial Group; programmets teknologipartner AWS; rådgivere fra FinTech Mundi og Invenio Growth; og en stor investorkrets.

Formålet med programmet er å legge til rette for å etablere partnerskap mellom deltakerselskapene og samarbeidspartnerne, og mellom deltakerne selv.

Lighthouse-teamet og samarbeidspartnerne kårer en vinner per land – og en sammenlagt vinner – basert på kriterier som ambisjon, produktpotensial og fremgang.

Fintech og impact-tech økosystemer over hele Norden og Baltikum er fortsatt levende. Vi er veldig heldige som har hatt muligheten denne våren til å jobbe med femten innovative og lovende fintech- og fintech-enabler-selskaper sammen med våre partnere og rådgivere i Mastercard Lighthouse FINITIV-programmet. Vi er veldig glade for å se at Fygi Technologies ble tildelt vinneren av det norske vårklasse, sier Mats Taraldsson, Head of Innovation, Fintech and Impact Tech Engagement hos Mastercard Nordics and Baltics.

– Samlingen norske bedrifter i år er en av, om ikke den, sterkeste noensinne som har konkurrert i Mastercard Lighthouse-programmet. Hvert av selskapene representerer fremtiden når det kommer til å adressere problemer og muligheter vi bare har begynt å forstå størrelsen og betydningen av. Vi tror at alle er godt posisjonert for å lykkes i fremtidens Fintech-marked, ikke bare i Norge, men også globalt, sier Erlend Nitter-Hauge, leder for Fintech Partnerships hos DNB, og legger til:

– Fygi er noen å følge med på når de lanserer produktet sitt til flere butikker. Målet deres er å fjerne flaskehalsen ved å stå i kø for å betale på salgsstedet. Løsningen deres er ryddig, skalerbar og lett tilgjengelig på mobiltelefonen din. Teamet er svært dyktige og har en god blanding av erfaring fra tidligere satsinger, og en sunn dose galskap.

Vinneren av Mastercard Lighthouse FINITIV-programmet mottar en invitasjon til å presentere på Mastercards globale Start Path-program.

Søknadene til høstprogrammet 2023 er nå åpne. Søknader kan sendes inn her: www.mclighthouse.com/FINITIV/

Mastercards søsterprogram for bærekraftsbedrifter, Mastercard Lighthouse MASSIV, kunngjorde også en vinner. Svenske TrusTrace stakk av med seieren ved å tilby en digital plattform for produktsporbarhet og kontroll i forsyningskjeden. Selskapet opererer i stor skala mot moteindustrien med 50+ kles- og fottøymerker, og sporer varer verdt USD 2,5 milliarder per måned. Norske No Isolation og Glint Solar deltok også i MASSIVs vårprogram.

Les om fintech-trendene og løsningene til Mastercard Lighthouse-selskaper i den nylig publiserte årets programrapport.

Kontakter

Olve Wold
Geelmuyden Kiese
+47 911 30 645
olve.wold@gknordic.com

Bilder

Om Mastercard

Mastercard
Regus Posthuset Biskop Gunnerus' gate 14A
0185 Oslo

http://www.mastercard.com

Om Lighthouse FINITIV

Mastercard Lighthouse er et partnerskapsprogram utviklet for å styrke økosystemet for finansielle tjenester. Mastercard Lighthouse FINITIV er et gratis program utviklet for å katalysere symbiotiske partnerskap mellom fintechs og fintech-enablere, Mastercard, tier-1-banker og andre nordiske og baltiske partnere. Ved å koble energien og innovasjonen til fintech med stabiliteten og distribusjonen hos store finansielle tjenestefirmaer, produserer programmet partnerskap som styrker hele økosystemet. Hver femte måned arrangerer programmet en serie med både fysiske og digitale workshops for 15 fintech- og fintech-enablere, samtidig som det fører banker, investorer, rådgivere og fintechs sammen for å utforske partnerskap via åpen innovasjon.

Les mer om Mastercard Lighthouse på www.mclighthouse.com

Om Lighthouse MASSIV

Mastercard Lighthouse MASSIV er en åpen innovasjonsplattform designet for å skape og skalere sosial innvirkning og oppnå FNs bærekraftsmål med formatet av langsiktige partnerskap. Ved å gi team konkurransedyktige insentiver og fortrinnsrett tilgang til partnerressurser, har Mastercard Lighthouse MASSIV som mål å fremme partnerskap som vil berike livene til én milliard mennesker innen 2025. Mastercard Lighthouse MASSIV er utformet som et tre-trinns program. Selskapene møtes med vårt rådgivende styre, en håndplukket gruppe av ledere og partnerskapseksperter fra hele verden, som har som mål å bringe et spesifikt partnerskap til live. Hvert partnerskapsforslag mottar innspill fra globale eksperter innen juss, design og teknologi før de rapporterer resultatene av deres partnerskapsarbeid tilbake til rådgivende styre. Vinneren av programmet er teamet som viser potensialet til å påvirke flest mennesker via partnerskap.

Les mer om Lighthouse MASSIV her: www.mclighthouse.com/massiv

Om Mastercard

Mastercard er et globalt teknologiselskap i betalingsbransjen. Vårt oppdrag er å forbinde og gi kraft til en inkluderende, digital økonomi som kommer alle til gode overalt, ved å gjøre transaksjoner trygge, enkle, smarte og tilgjengelige. Ved å bruke sikre data og nettverk, samarbeid og lidenskap, hjelper våre innovasjoner og løsninger individer, finansinstitusjoner, myndigheter og bedrifter med å nå sitt fulle potensial. Med koblinger på tvers av mer enn 210 land og territorier, bygger vi en bærekraftig verden som låser opp uvurderlige muligheter for alle.

Følg pressemeldinger fra Mastercard

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Mastercard på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Mastercard

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye