Norges KampsportforbundNorges KampsportforbundNorges KampsportforbundNorges KampsportforbundNorges KampsportforbundNorges Kampsportforbund

Norske Taekwondo-utøvere klare for VM i Baku

Del
Norge vil delta i årets verdensmesterskap i taekwondo i Baku, Aserbajdsjan, fra 29. mai til 4. juni. Med deltakelse fra hele 144 nasjoner, gir dette våre talentfulle utøvere en unik mulighet til å vise frem sin dyktighet og hevde seg blant verdenseliten.

Verdifulle rakingpoeng 

Årets VM har en spesiell betydning, da medaljevinnerne vil bli belønnet med verdifulle rankingpoeng som spiller en avgjørende rolle i kvalifiseringen til de kommende olympiske lekene. De fem beste utøverne i OL-klassen ved utgangen av året vil sikre seg en plass i OL i Paris 2024. 

- Vi er klar over den enorme konkurransen på dette globale nivået, spesielt med tanke på at mange nasjoner har profesjonelle lag som trener og konkurrerer sammen gjennom hele året. Likevel er Norge godt forberedt, med utøvere og trenere som besitter omfattende erfaringer og kompetanse.Vi er også stolte over vårt nære samarbeid med Olympiatoppen, som gir oss en ekstra fordel i å nå våre ambisiøse mål, sier Sportssjef i Kampsportforbundet, Dag Jacobsen. 

Det norske Taekwondo-landslaget har ikke vunnet medalje i senior VM siden 2009, da Nikolina Kursar tok en bronsemedalje i VM i København. Derfor er forventningene høye for årets mesterskap, og utøverne er klare til å kjempe for å ta med medaljer hjem til Norge. 

Følgende utøvere vil representere Norge under VM: 

Karoline Gjelsvik (-62 kg) fra TIF Viking
Mari Romundset Nilsen (-67 kg) fra Aure Kampsportklubb
Sebastian Thune (-74 kg) fra Grorud Taekwondo Klubb
Richard André Ordemann (-80 kg) fra Tøyen Taekwondo Klubb

Vi oppfordrer vårt nasjonale publikum til å følge godt med på konkurransene, og vi ønsker å takke våre støttespillere, sponsorer, og spesielt Summit 2024, for deres uvurdelige støtte i denne viktige satsningen.

Våre utøvere vil konkurrere på følgende dager: 

Karoline Gjelsvik (-62 kg): Lørdag 3. juni
Mari Romundset Nilsen (-67 kg): Tirsdag 30. mai
Sebastian Thune (-74 kg): Lørdag 3. juni
Richard André Ordemann (-80 kg) Onsdag 31. mai

Nøkkelord

Kontakter

Om Norges Kampsportforbund

Norges Kampsportforbund
Norges Kampsportforbund
Ullevål Stadion, Sognsveien 75K
0840 Oslo

+47 21 02 90 00http://www.kampsport.no

Norges Kampsportforbund er et fleridrettsforbund i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Norges Kampsportforbund er landsdekkende med rundt 450 medlemsklubber og 41.000 enkeltmedlemmer. Forbundet organiserer over 20 ulike kampsporter og målet er å være den ledende organisasjonen for kampsport i Norge.

Følg pressemeldinger fra Norges Kampsportforbund

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Kampsportforbund på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Kampsportforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye