Grappa Musikkforlag AS

Kenneth Lien & Center of the Universe med elektronisk folkemusikk - nytt album ute i dag!

Del
Kenneth Lien og Center of the Universe går på albumet "Snu hver stein" sammen for å utforske koblingen mellom norsk folkemusikk og elektronisk musikk.
Foto: Frøydis Bergheim Ruud
Foto: Frøydis Bergheim Ruud

LYTT HER

Hvorfor finnes det så få kombinasjoner av norsk folkemusikk og elektronisk musikk? Er det fordi den er vanskelig å spille eller er kulturene forskjellige? Men de siste årene har det skjedd ting, folkemusikken har tatt nye uante former: kanskje det ikke er så langt imellom tradisjonell dans og en kveld på klubb? Men hvordan kan man gjøre det her uten å "kick the burger" og ende opp som en parodi på begge sjangere?

Lien og Center forsøker å svare på dette spørsmålet med albumet "Snu hver stein" som er ute i dag - Det å gå til bunns i materialet og å snu hver stein i jakten på noe felles for begge sjangere. Den hypnotiske pulsen og den mystiske stemningen er felles, det suggererende tempoet ligner og ingen bytter toneart.

Kenneth har spilt og Jørgen har høsta inn samples av både understrenger og overstrenger, laget klanger og rytmer, og fått sine maskiner til å spille springar. Det er lett å vanne ut tradisjoner når man bruker elektroniske ting, for teknologien har en tendens til å bestemme; det nekter Lien og Center å gjøre, de vil heller forsterke tradisjonene og kanskje legge til rette for noe nytt? Så syntene må spille renstemt og trommemaskinene hakke etter. Alle låter og rytmer er tradisjonelle, det er også 808-trommene og 303-syntene fra house og techno, for dette er kanskje også en mer moderne folkemusikk?

Kenneth Lien er en multiinstrumentalist med røtter i black metal og improvisert rock. Han trakterer en rekke folkeinstrumenter som for eksempel fele, hardingfele, seljefløyte og ikke minst munnharpe. Han er mest kjent fra trioen Ævestaden men har også bemerket seg på kappleikscenen med flere munnharpeseiere.

Jørgen Skjulstad er en musiker og DJ som og er også kjent som Center of the Universe eller DJ Sissyfus. Jørgen har gitt ut ca 20 plater under eget navn og bidratt på kanskje noen hundre som remikser og produsent.

Kenneth Lien: munnharpe
Jørgen Skjulstad: trommemaskin, synth, sampler, innspilling og miksing

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Frøydis Bergheim Ruud
Foto: Frøydis Bergheim Ruud
Last ned bilde
Last ned bilde
Foto: Frøydis Bergheim Ruud
Foto: Frøydis Bergheim Ruud
Last ned bilde
Foto: Frøydis Bergheim Ruud
Foto: Frøydis Bergheim Ruud
Last ned bilde

Lenker

Om Grappa Musikkforlag AS

Grappa Musikkforlag AS
Grappa Musikkforlag AS
Akersgata 7
0158 Oslo

23 35 80 00http://www.grappa.no/no

Grappa Musikkforlag A/S ble etablert i 1983 og er et av Norges største uavhengige plateselskap. I år 2023 har Grappa 40 års jubileum. 

Grappa Musikkforlag har gitt ut over fire tusen album spredt på ulike labler. Foruten Grappa som favner viser og pop, så utgis klassisk musikk på Simax Classics, folkemusikk og verdensmusikk på Heilo, blues og country på Blue Mood og jazz på Hubro.

Grappa samarbeider med Egmont Kids Media Nordic AS om utgivelse av barnemusikk gjennom Barneselskapet. Grappa samarbeider med Norsk Jazzforum om innspilling og utgivelse av norsk jazz på Odin. Grappa har også et tett samarbeide med Rune Grammofon og Drabant Music.

Følg pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Grappa Musikkforlag AS på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Bjøro Håland fyller 80 år!3.10.2023 11:59:17 CEST | Pressemelding

Artistkarrieren til Bjøro Håland er eventyrlig. Han har inkasserte trofeer, sølv, gull, diamant og platina-plater i stort antall. Til sammen er det solgt over 4 millioner av platene hans. Han har opptrådt på berømte scener som Wembley og countrymusikkens kanskje viktigste historiske scene: Grand Ole Opry i Nashville. Bjøro har delt scene med verdensartister som Johnny Cash, Glenn Cambell, Chrystal Gale, Dolly Parton, Kenny Rogers, Charlie Pride, Don Williams, Liza Minnelli, Paul Young med flere. 6. oktober fyller en av norges mest sukessefulle artister 80 år!

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom