Statens vegvesen

Forbereder mer asfaltering på riksvegene

Del
Statens vegvesen forbereder seg på å legge rundt 150 km ekstra asfalt på riksvegnettet som en følge av regjeringas forslag til revidert nasjonalbudsjett.
Illustrasjonsfoto: Statens vegvesen
Illustrasjonsfoto: Statens vegvesen

Dette kommer i tillegg til strekningene som allerede er planlagt i 2023. Om regjeringas forslag blir vedtatt i Stortinget, vil Statens vegvesen for første gang ha et budsjett som ikke øker forfallet på riksvegene.

 Å ta vare på det vi har er det fineste vi kan gjøre for samfunnet. Ny asfalt er med på å øke verdien på vegene vi allerede har og det vil trafikantene merke raskt, sier Bjørn Laksforsmo, divisjonsdirektør for drift og vedlikehold i Statens vegvesen.

I vedlegget «Mulige nye asfaltstrekninger riksveger 2023» ser du de nye strekningene som kan få ny asfalt om regjeringas forslag til revidert nasjonalbudsjett blir vedtatt i Stortinget.

Tilstandsvurderinger, hensyn til gjennomføring og markedsmessige forhold kan gi endringer i sted og lengde på strekningene.

Klar oppfordring: Vis hensyn til asfaltarbeiderne

Ny asfalt gir en jevn overflate med godt veggrep som gir tryggere veger og god kjørekomfort. I tillegg til trafikantenes sikkerhet, er det viktig å tenke på sikkerheten til asfaltarbeiderne og trafikkdirigentene som nå skal på jobb langs vegene våre.

Hvert år oppstår det dessverre trafikkfarlige situasjoner som følge av at utålmodige bilister foretar farlige forbikjøringer og kjører aggressivt i anleggsområdet.

– Vi ber alle trafikanter om å ta det med ro og vise hensyn til de som jobber langs vegene. De er på jobb for oss alle, oppfordrer Laksforsmo.

Nøkkelord

Kontakter

Pressevakt Drift og vedlikehold

* Drift, vedlikehold og forvaltning av riksvegnettet * Brøyting/strøing/salting * Asfalt * Rekkverk * Bruer * Tunneler * Fjelloverganger * Rasteplasser * Inspeksjoner * Ferje

Tel:479 05 472pressedv@vegvesen.no

Bilder

Illustrasjonsfoto: Statens vegvesen
Illustrasjonsfoto: Statens vegvesen
Last ned bilde

Dokumenter

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen
Statens vegvesen
Postboks 1010 Nordre Ål
2605 Lillehammer

22 07 30 00http://www.vegvesen.no

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye