ABB

ABB informerer om IT-sikkerhetshendelse

Del
ABB ble nylig oppmerksom på en IT-sikkerhetshendelse som påvirket enkelte ABB-systemer. ABB iverksatte etterforskning, engasjerte ledende eksperter på IT-sikkerhet og varslet politi og datamyndigheter om hendelsen. Samtidig ble det iverksatt tiltak for å begrense og vurdere hendelsen. Tiltakene har vært vellykkede, og hendelsen er nå under kontroll.

Samtlige av ABBs kjernetjenester og systemer er oppe og går, alle fabrikker er i drift og selskapet fortsetter å betjene sine kunder. Selskapet jobber med å gjenopprette resterende påvirkede tjenester og systemer, samtidig som det iverksettes nye tiltak for å styrke IT-sikkerheten.

ABB har fastslått at en uautorisert tredjepart fikk tilgang til enkelte ABB-systemer, distribuerte en type løsepengeprogramvare som ikke sprer seg selv, og har eksfiltrert visse data. Selskapet arbeider fortsatt med å identifisere og analysere arten og omfanget av berørte data og vurderer fortløpende sine varslingsplikter.

ABB vil kommunisere med berørte parter der det er nødvendig, for eksempel dersom det viser seg at spesifikke kunder, leverandører og/eller enkeltindividers personopplysninger er berørt.

Granskingen er fremdeles i en innledende fase, og ABB vil fortsette a vurdere omfanget av konsekvensene. ABB fortsetter å fokusere på å samarbeide med myndigheter, kunder, leverandører, partnere og rådgivere for å løse situasjonen og minimere konsekvensene av hendelsen.

Merk: Dette er en norsk oversettelse av ABBs engelske pressemelding datert 23.05.2023. Denne pressemeldingen kan leses i sin helhet på abb.com/news.

Nøkkelord

Kontakter

Media Relations Phone: +41 43 317 71 11 Email: media.relations@ch.abb.com
Investor Relations Phone: +41 43 317 71 11 Email: investor.relations@ch.abb.com
ABB Ltd Affolternstrasse 44 8050 Zurich Switzerland

Bilder

Om ABB

ABB
ABB
Snarøyveien 30, bygning M
Fornebu

22 87 20 00http://www.abb.no

ABB er en teknologileder innen elektrifisering og automatisering som legger til rette for en mer bærekraftig og ressurseffektiv fremtid. Selskapets løsninger kobler ingeniørkunnskap og programvare for å optimalisere hvordan ting produseres, transporteres, drives og opereres. ABBs rundt 105 000 ansatte bygger på mer enn 130 år med kvalitet, og er forpliktet til å drive innovasjoner som akselererer industriell omstilling. abb.com

Følg pressemeldinger fra ABB

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra ABB på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra ABB

ABB inngår avtale med SalMar om innsamling og bruk av sanntidsdata for å effektivisere driften av lakseoppdrettsanlegg20.9.2023 10:18:02 CEST | Pressemelding

• ABB samarbeider med SalMar, en av verdens største produsenter av oppdrettslaks, for å strømme offshore driftsdata i sanntid • ABB Ability™ EdgeInsight™ vil samle inn data fra driftsutstyr og enheter på ulike anlegg og overføre dem sikkert til en skybasert database • Den globale oppdrettsnæringen forventes å øke med opptil 40 prosent innen 2030, ifølge FN

ABB med Podcast om AI og digitale tjenester30.8.2023 11:09:02 CEST | Pressemelding

I en ny Podcast fra ABB kan du høre eksperter fra ABB utdype hvordan digitale løsninger som AI og autonomi har endret måten ABB leverer sine tjenester på. Podcasten gir eksempler på hvordan bruk og analyse av strømmede sanntidsdata blant annet kan gi bedre beslutningsstøtte, økt produksjon og sikkerhet. Løsningene bidrar også til redusert nedetid, og en mer rasjonell bruk av innsatsfaktorer som råvarer og energi.

ABB utvider samarbeidet med Northvolt for å elektrifisere verdens største batterigjenvinningsanlegg17.8.2023 16:47:38 CEST | Pressemelding

ABB skal levere elektrifiseringsløsninger til Revolt Ett, Northvolts nye batterigjenvinningsanlegg i Sverige Anlegget kommer på sikt til å behandle 125 000 tonn utbrukte batterier og batteriproduksjonsavfall hvert år, det største volumet i verden Northvolt, en langsiktig partner av ABB, har som mål at karbonavtrykket til batteriene skal være rundt 90 prosent lavere enn dagens industrinivå innen 2030

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom