ABB

ABB informerer om IT-sikkerhetshendelse

Del
ABB ble nylig oppmerksom på en IT-sikkerhetshendelse som påvirket enkelte ABB-systemer. ABB iverksatte etterforskning, engasjerte ledende eksperter på IT-sikkerhet og varslet politi og datamyndigheter om hendelsen. Samtidig ble det iverksatt tiltak for å begrense og vurdere hendelsen. Tiltakene har vært vellykkede, og hendelsen er nå under kontroll.

Samtlige av ABBs kjernetjenester og systemer er oppe og går, alle fabrikker er i drift og selskapet fortsetter å betjene sine kunder. Selskapet jobber med å gjenopprette resterende påvirkede tjenester og systemer, samtidig som det iverksettes nye tiltak for å styrke IT-sikkerheten.

ABB har fastslått at en uautorisert tredjepart fikk tilgang til enkelte ABB-systemer, distribuerte en type løsepengeprogramvare som ikke sprer seg selv, og har eksfiltrert visse data. Selskapet arbeider fortsatt med å identifisere og analysere arten og omfanget av berørte data og vurderer fortløpende sine varslingsplikter.

ABB vil kommunisere med berørte parter der det er nødvendig, for eksempel dersom det viser seg at spesifikke kunder, leverandører og/eller enkeltindividers personopplysninger er berørt.

Granskingen er fremdeles i en innledende fase, og ABB vil fortsette a vurdere omfanget av konsekvensene. ABB fortsetter å fokusere på å samarbeide med myndigheter, kunder, leverandører, partnere og rådgivere for å løse situasjonen og minimere konsekvensene av hendelsen.

Merk: Dette er en norsk oversettelse av ABBs engelske pressemelding datert 23.05.2023. Denne pressemeldingen kan leses i sin helhet på abb.com/news.

Nøkkelord

Kontakter

Media Relations Phone: +41 43 317 71 11 Email: media.relations@ch.abb.com
Investor Relations Phone: +41 43 317 71 11 Email: investor.relations@ch.abb.com
ABB Ltd Affolternstrasse 44 8050 Zurich Switzerland

Bilder

Om ABB

ABB
ABB
Snarøyveien 30, bygning M
Fornebu

22 87 20 00http://www.abb.no

ABB er en teknologileder innen elektrifisering og automatisering som legger til rette for en mer bærekraftig og ressurseffektiv fremtid. Selskapets løsninger kobler ingeniørkunnskap og programvare for å optimalisere hvordan ting produseres, transporteres, drives og opereres. ABBs rundt 105 000 ansatte bygger på mer enn 130 år med kvalitet, og er forpliktet til å drive innovasjoner som akselererer industriell omstilling. abb.com

Følg pressemeldinger fra ABB

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra ABB på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra ABB

Energianalyse av motordrifter i industrien avdekker et sparepotensiale på 2,1 TWt22.11.2023 15:34:41 CET | Pressemelding

Energianalyser utført på mer enn 2000 motordrevne systemer viser en gjennomsnittlig potensiell energibesparelse på 31 prosent per motor. Total energibesparelse i motordriftenes levetid tilsvarer årlig forbruk* i 1,25 millioner husholdninger. Kutter opp mot 1,5 millioner tonn av CO2-utslipp med en tilbakebetalingstid ned mot 3 måneder, avhengig av regional energimiks og -kostnad.

ABB E-mobility støtter Scania globalt med ladeløsninger for elektriske kjøretøy2.11.2023 07:00:00 CET | Pressemelding

ABB E-mobility har tegnet en global rammeavtale med Scania for å leverere hele sin portfølje av DC-ladeløsninger Avtalen bygger på et langvarig partnerskap mellom de to selskapene og innebærer at ABB E-mobility vil støtte Scania i deres kundetilbud ABB E-mobilitys portefølje gjør det mulig for Scania å tilby en komplett løsning for kunder som elektrifiserer sin kjøretøysflåte - gjennom å leverere både kjøretøy, ladere, service og programvare

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom