Akademiet Norge

Representerte Norge i Legorobot-konkurranse i Marokko

Del
First Lego League-laget Akademiet Spagheπi, fra Akademiet Realfagsskole Drammen reiste helt til Afrika for å representere Norge i den internasjonale finalen i Marrakech.
Akademiet Spagheπi: Hele laget samlet og klare før avreise.
Akademiet Spagheπi: Hele laget samlet og klare før avreise.

Laget har tidligere høstet premier både i lokale og nasjonale konkurranser i First Lego League. Rett etter feiring av nasjonaldagen, satte de nesene mot Afrikas nordkyst – og den fjerde største byen i Marokko, for å møte verdenseliten i Legorobot-programmering.

(Ski)sko med energiproduksjon

Akademiet Spagheπi har laget en sko som genererer strøm ved hjelp av induksjon når man går. Meningen er å utnytte energien du allerede produserer i hverdagen. Med hjelp fra Rottefella og Noratel fikk elevene laget en fungerende prototype.

–      Vi har virkelig troen på at produktet vi har laget kan revolusjonere verden, forteller Tove Filippa Hauge-Iversen, som er elev på Akademiet Realfagsskole Drammen.

Hun håper elevene i nær fremtid får muligheten til å utvikle prototypen til et ferdig produkt.

Spaghetti og 3,14

Hvordan kom dere på det kreative lagnavnet?

–      Jeg og Håkon var på kjøkkenet en dag og skulle lage spagetti. Vi lekte litt med ordet og oppdaget at hvis man bytter ut de to tt’ene og erstatter de med symbolet for 3,14 – π, får man et artig navn. Det var selvfølgelig også en fordel at vi kunne spille på den matematiske formelen.

Laget har også designet en egen maskot – spagettimannen, som fikk pryde banneret som ble båret under åpningsseremonien i Marokko.

Morgendagens helter og en brunost på avveie

Elevene rapporterte om magisk stemning og en kulturell smeltedigel under finalehelgen.

–      Det var helt utrolig å møte så mange engasjerte elever fra hele verden. Vi fikk utvekslet mange kule ideer og sitter igjen med nye venner og mange fine minner, forteller Lucas Nguyen.

Den internasjonale finalen er delt inn i tre ulike konkurranser. Deltakerne skal konkurrere i roboter, presentasjonsteknikk og kjerneverdier. I tillegg hadde alle lagene hver sin stand.

Akademiet Spagheπi tenkte det var lurt å ha med noe som inviterte folk bort til standen, og i den anledning tok de med seg brunost for å dele ut til nysgjerrige verdensborgere på stand.

–      Brunosten var veldig populær. Vi solgte den inn som at det smakte karamell og folk synes det var skikkelig godt. Brunosten var faktisk så populær at da vi kom tilbake til standen etter robotkonkurransen, var ikke brunosten mulig å oppdrive. Det var nok noen som rett og slett bare måtte ha med seg en ekstra bit på hotellrommet, smiler Tove.

I robotkonkurransen endte laget på en 61. plass men er likevel svært fornøyde med både innsats og resultater i de øvrige konkurransene.

– Ved å løse oppdrag både gjennom programmering og produktutvikling, sitter elevene igjen med helt unik mestringsopplevelse. Å delta i First Lego League er en opplevelse for livet, forteller Anders Eikås Boye som er lærer og lagmentor på Akademiet Realfagsskole Drammen.

Rektor Helene Dahlman roser elevenes innsats:

–      Elevene har virkelig lagt ned enorme mengder egentid til dette. De har lært mye om teknologi og innovasjon, men ikke minst om samarbeid og entreprenørskap. Vi håper at dette er noe elevene vil huske langt inn i fremtiden og se tilbake på med glede!

Deler av egen erfaring i Drammensregionen

I etterkant av turneringen har laget blitt invitert til flere arrangementer innenfor næringsliv og utdanning. Blant annet skal elevene fortelle om egne erfaringer og presentere sin idé under #deledagen 2023 i Drammen kommune.

Elevene ønsker også å rette en ekstra takk til sponsorer, foreldre og andre bidragsytere.

– Vi er evig takknemlige for all hjelpen vi har fått både av sponsorer og bidragsytere. Noen har bidratt økonomisk og andre har bidratt med veiledning, råd og støtte, avslutter Lucas.

Dette er First Lego League:

First Lego League Challenge er verdens største forsknings- og kunnskapskonkurranse for barn og unge. Målet er å inspirere elever til å bli morgendagens problemløsere, teknologer, ingeniører og forskere. Det er over 670 000 elever fra 110 land som deltar i konkurranser over hele verden. 

Les mer om First Lego League her: https://www.firstlegoleague.org/

For å se denne videoen, må du gi ditt samtykke øverst på denne siden.Videokanal

Nøkkelord

Kontakter

Helene Dahlman
Rektor
Akademiet Realfagsskole Drammen
99448803
helene.dahlman@akademiet.no

Bilder

Akademiet Spagheπi: Hele laget samlet og klare før avreise.
Akademiet Spagheπi: Hele laget samlet og klare før avreise.
Last ned bilde
Rødt, hvitt og blått: Det norske flagget vaiet i salen under åpningsseremonien på internasjonale finale i First Lego League.
Rødt, hvitt og blått: Det norske flagget vaiet i salen under åpningsseremonien på internasjonale finale i First Lego League.
Last ned bilde
Spagettientusiaster: Michael Tandberg, Tove Filippa Hauge-Iversen og Lucas Nguyen er en del av FFL-laget til Akademiet Realfagsskole Drammen – Akademiet Spagheπi.
Spagettientusiaster: Michael Tandberg, Tove Filippa Hauge-Iversen og Lucas Nguyen er en del av FFL-laget til Akademiet Realfagsskole Drammen – Akademiet Spagheπi.
Last ned bilde
Hentet medaljer: Laget hentet medaljer i både lokale og nasjonale konkurranser. De har fått designet t-skjorter i forbindelse med deltakelsen i Marokko.
Hentet medaljer: Laget hentet medaljer i både lokale og nasjonale konkurranser. De har fått designet t-skjorter i forbindelse med deltakelsen i Marokko.
Last ned bilde

Lenker

Om Akademiet Norge

Akademiet Norge
Akademiet Norge
Skogliveien 4, Bygg C
3047 Drammen

922 36 600http://www.akademiet.no/

Akademiet er Norges største private videregående skole med over 8.500 elever over hele landet.

Akademiet Videregående Skole finner du i Oslo, Sandvika, Drammen, Fredrikstad, Kristiansand, Sandnes, Ålesund og Bergen.
Våre skoler tilbyr et bredt utvalg av utdanningsprogram fra Studiespesialisering med realfag eller språk, samfunnsfag og økonomi, i tillegg til valg om ulike fokusområder som teknologi og forskning, business, juss, internasjonal linje, til studieforberedende Medier og kommunikasjon, Studiespesialisering med Toppidrett, Informasjonsteknologi og medieproduksjon og Påbygging til generell studiekompetanse.

Akademiet Grunnskole er realfagsskoler og holder til i Oslo og Drammen.

Akademiet Ungdomsskole finner du i Lier.

Akademiet Privatistskole for deg som skal ta fag fra vgs eller ønsker generell studiekompetanse som privatist, finner du i alle byer med videregående skoler, og også i Tønsberg og Trondheim. Privatistskolene tilbyr eksamensrettet undervisning med erfarne lærere i et bredt utvalg av fag. For deg som skal ta flere fag, tilbyr vi fagpakker. 

Akademiet Nettstudier er landets største offentlig godkjente nettskole, og tilbyr faglig oppdaterte og eksamensrettede nettkurs for deg som skal ta fag fra vgs som privatist. Med Akademiet Nettstudier kan du studere når og hvor du vil. Vi har fleksibel oppstart og passer derfor godt for deg med jobb eller andre forpliktelser uansett hvor i landet du befinner deg. Kursinnholdet er digitalt og blir presentert i en enkel og forståelig struktur.

Akademiet Utveksling tilbyr utveksling til en rekke destinasjoner for elever i VG2.

Følg pressemeldinger fra Akademiet Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Akademiet Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Akademiet Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom