Trygg Trafikk

Sykkelhjelm med MIPS overlegen testvinner

Del
For første gang er sykkelhjelmer for voksne i det norske markedet testet, og resultatet viser at hjelmer utstyrt med MIPS-rotasjonsbeskyttelse gir langt bedre beskyttelse enn de uten.
Foto: Trygg Trafikk/Tryg Forsikring
Foto: Trygg Trafikk/Tryg Forsikring

Kun to hjelmer får fem stjerner, best, mens fem hjelmer får fire stjerner. Samtlige har MIPS.

– Det er beregnet at over en tredjedel av alle skader hos syklister er hodeskader, og den største forskjellen mellom en god og en dårlig hjelm er hvor godt den beskytter hodet ved skrå støt. Vi har i flere år anbefalt å bruke sykkelhjelmer med rotasjonsbeskyttelse. Det er ikke overraskende at samtlige hjelmer som oppnår fire og fem stjerner er utstyrt med MIPS, sier Ann-Helen Hansen, kommunikasjonsrådgiver i Trygg Trafikk.

Fortsatt er det for få som husker sykkelhjelmen

Sammen med Tryg Forsikring har Trygg Trafikk fått testet de 13 mest solgte sykkelhjelmene for voksne i det norske markedet. Testene er utført hos RISE Research Institutes of Sweden i Gøteborg, som har utført fem tester per hjelm for å avdekke beskyttelsesevnen ved en sykkelulykke.

– Forebyggelse av skader er en viktig del av vår virksomhet, og sykkelhjelm er den beste beskyttelsen syklister har for å unngå alvorlige hodeskader i en ulykke. Dessverre viser undersøkelser at altfor få bruker sykkelhjelm alltid, det ønsker vi å gjøre noe med, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

Overlege på Nevrokirurgisk avdeling ved Oslo Universitetssykehus, Jon Ramm-Pettersen, har gjennomført flere studier på sykkelsaker med sin forskningsgruppe.

- Bruk av sykkelhjelm reduserer risikoen for en hodeskade betydelig og det reduserer også risikoen for å måtte gjennomgå en nevrokirurgisk operasjon etter en sykkelskade i følge våre tall, sier Ramm-Pettersen

Trygg Trafikk og Tryg Forsikring har fått utført testen for å hjelpe forbrukere med å velge en trygg hjelm og for å påvirke hjelmprodusenter til å lage sikrere hjelmer. I fjor ble sykkelhjelmer for barn i det norske markedet testet, og de samlede resultatene av den norske hjelmtesten ligger her.

Resultater sykkelhjelmtest for voksne 2023 forenklet:

5 stjerner – Sweet Protection «Trailblazer» (Mips)
5 stjerner – Sweet Protection «Ripper Mips» (Mips)
4 stjerner – Lazer «Armor 2.0 Mips» (Mips)
4 stjerner – Biltema «270702 MTB Helmet Mips» (Mips)
4 stjerner – Lazer «Roller Mips» (Mips)
4 stjerner – Abus «Pedelec 2.0 Mips» (Mips)
4 stjerner – Limar «Alben Mips» (Mips)
3 stjerner – Giro «Caden Mips» (Mips)
3 stjerner – Biltema «27-1986 Bicycle Helmet SR»
2 stjerner – Abus «Pedelec 2.0 Ace»
2 stjerner – Limar «Alben»
2 stjerner – Lazer «Tonic KinetiCore»
2 stjerner – Sweet Protection «Ripper»

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Trygg Trafikk/Tryg Forsikring
Foto: Trygg Trafikk/Tryg Forsikring
Last ned bilde

Lenker

Om Trygg Trafikk

Trygg Trafikk
Trygg Trafikk
Tullinsgate 2
0103 Oslo

22 40 40 40http://tryggtrafikk.no

Trygg Trafikk jobber for at færrest mulig skal omkomme eller bli hardt skadd i trafikken. Vi er tilstede i alle landets fylker. Trygg Trafikk er både samarbeidspartner og pådriver overfor myndigheter og bedrifter. Vi er også et bindeledd mellom frivillige aktører og myndigheter.

Følg pressemeldinger fra Trygg Trafikk

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Trygg Trafikk på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Trygg Trafikk

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom