Finansforbundet

Enighet i finans

Del
Finansforbundet og Finans Norge kom i dag tidlig til enighet om et resultat i årets lønnsoppgjør i finans. Dermed unngås mekling og fare for streik i bank og forsikring fra 6. juni. Resultatet innebærer et generelt tillegg på 2,65 % til alle, minimum 18 000 kroner til hver.
Finansforbundets leder, Vigdis Mathisen. Foto: Sverre Chr. Jarild
Finansforbundets leder, Vigdis Mathisen. Foto: Sverre Chr. Jarild

Forbundsleder Vigdis Mathisen er fornøyd med resultatet. – Vi har fått gjennomslag for to viktige krav: Høyere andel generelt tillegg som gis til alle og en kombinasjon av kronetillegg og prosenttillegg. Dette vil treffe medlemmer på alle nivå. Rammen for oppgjøret er på 5,2%.

– For oss har det vært viktig å sikre alle et godt sentralt tillegg. Vi har medlemmer på alle lønnsnivå med ulik type kompetanse. Med dette resultatet har vi klart å løfte hele laget - i en tid der prisvekst og renteøkninger rammer bredt, sier hun.

Oppgjøret omfatter over 20 000 medlemmer i finans og gjelder fra 1. mai 2023. 

Lokale tillegg

Når det nå er enighet om det sentrale tillegget, er det tid for lokale oppgjør i hver enkelt bedrift.

– Næringen leverer rekordresultater, og med dette oppgjøret er det stort rom for bedriftene å gi gode lønnstillegg til mange av våre medlemmer, sier Mathisen.

Brudd 4. mai

Det ble brudd i forhandlingene 4. mai og meldt plassoppsigelse for over 20 000 medlemmer i finans. Partene har i uformelle møter kommet til enighet uten bistand fra Riksmekleren. – Hele organisasjonen har gjort en formidabel innsats med konfliktberedskap i tilfelle streik. Vi tar med oss erfaringene fra dette arbeidet, sier forbundsleder Vigdis Mathisen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Finansforbundets leder, Vigdis Mathisen. Foto: Sverre Chr. Jarild
Finansforbundets leder, Vigdis Mathisen. Foto: Sverre Chr. Jarild
Last ned bilde

Om Finansforbundet

Finansforbundet
Finansforbundet
Dronning Eufemiasgate 16
0191 Oslo

22 05 63 00http://www.finansforbundet.no

Finansforbundet er den største fagforeningen innen finanssektoren. Vi representerer over 34 000 medlemmer fra 300 bedrifter.

Følg pressemeldinger fra Finansforbundet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Finansforbundet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Finansforbundet

Finansforbundet vurderer utmelding av YS: Uenighet om eierskap til tariffavtaler15.11.2023 16:25:13 CET | Pressemelding

- Vi har innkalt til et ekstraordinært landsmøte 19. desember for å vurdere vårt medlemskap i YS. Grunnen er at YS-medlemskapet truer det direkte partsforholdet vi har med Finans Norge og en avtalestruktur som er tilpasset finansnæringen, sier forbundsleder Vigdis Mathisen. - Vi må sikre videreføring av de gode avtalene vi har opparbeidet. Tariffavtalene er «gullet» vårt, og det viktigste vi forvalter for våre medlemmer, sier hun.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye