NAF

Ingen kutt i drivstoffavgifter i 2023

Del
Tross snittpriser på over 22 kroner literen for bensin og diesel siste år, kuttet ikke regjeringen avgiftene i revidert budsjett. - Løftene om avgiftskutt har vist seg å være tomme. Løpet kan være kjørt for lavere avgift på bensin og diesel ut året, sier pressesjef Ingunn Handagard i NAF.
Økte drivstoffpriser merkes på lommeboka. NAF mener avgiftene må ned (Foto: NAF)
Økte drivstoffpriser merkes på lommeboka. NAF mener avgiftene må ned (Foto: NAF)

Regjeringen la nylig fram revidert statsbudsjett, som var siste sjanse til å gjøre noe med avgiftene på bensin og diesel i 2023. I forslaget til budsjett prioriterte de ikke kutt i drivstoffavgiftene.

- Når regjeringen selv ikke prioriterer dette, er det lite håp om at Stortinget vil rydde opp når regjeringen skal forhandle med SV, sier Handagard. - Da blir neste sjanse til høsten, når budsjettet for neste år skal fremmes. Vi skal fortsette å legge press på regjeringen for at de skal innfri løftene, fortsetter hun. 

NAF har lenge vært en pådriver for kutt i drivstoffavgiftene, og mener avgiftene må kuttes så det gir utslag på pumpeprisene.

Lovte å kutte avgifter

I regjeringsplattformen heter det at de «vil redusere avgifter som rammer folk flest, som for eksempel elavgift og drivstoffavgifter». Men det ligger ingen spor av kutt i drivstoffavgiftene i dette forslaget til revidert budsjett.

- Siden dette dokumentet gjelder fram til nyttår er løpet sannsynligvis kjørt for avgiftene ut hele 2023, sier hun. - Det er synd at løftene om avgiftskutt viste seg å være tomme. Dette handler om folks lommebøker i en periode hvor alt blir dyrere. Men det handler også om hvorvidt velgerne kan tror på de løftene som politikerne gir. Spesielt i distriktene, hvor det er flere som har bensin- og dieselbiler har folk grunn til å være skuffet, sier hun.

Snittpris på 22 kroner literen siste år

De siste tolv månedene har snittprisen på både bensin og diesel vært på over 22 kroner literen. Siden nyttår har prisene på både bensin og diesel gått opp.

Nå skal regjeringspartiene Ap og Sp forhandle statsbudsjettet med SV på Stortinget. Handagard har liten tro på avgiftskutt etter forhandlingene.

- Det er dessverre ingen grunn til å tro at SV prioriterer å få dette temaet opp på forhandlingsbordet, sier Handagard.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Økte drivstoffpriser merkes på lommeboka. NAF mener avgiftene må ned (Foto: NAF)
Økte drivstoffpriser merkes på lommeboka. NAF mener avgiftene må ned (Foto: NAF)
Last ned bilde

Om NAF

NAF
NAF
Skippergata 4
0152 Oslo

23 21 31 00http://www.naf.no

Hver tiende nordmann og 25 prosent av alle personbileiere er medlem i NAF. Dette gjør oss til Nordens største interesse- og forbrukerorganisasjon med nærmere 500 000 medlemmer. Organisasjonen er landsomfattende med 67 lokalavdelinger, 450 ansatte og ca. 2000 frivillige. NAF er en engasjert og markant samfunnsaktør som arbeider aktivt for at norske trafikanter skal kunne reise sikkert, effektivt og miljøvennlig. NAFs virksomhet omfatter kontroll og testing av biler ved 44 NAF-sentre, trafikkopplæring, veihjelp, reise, handel, juridisk bistand og forbrukerrådgivning m.m. Etter avtale med Vegdirektoratet driver NAF 27 øvingsbaner i Norge.

Følg pressemeldinger fra NAF

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra NAF på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NAF

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye