Grappa Musikkforlag AS

Yngvil byr på leken visepop i ny singel

Del
I dag slipper Yngvil "Du Har´n" - en hyllest til alle menneskene som forble minner i barndommen.
Cover: Yngvil - "Du Har´n"
Cover: Yngvil - "Du Har´n"

LYTT HER

Det unge låtskrivertalentet Yngvil Maria Dybvik Granly har allerede blitt lagt merke til for sin ærlige visepop. Med sin første singel "Ingenmannsland" gikk hun rett inn på P1 sine lister. Nå slipper hun andre singel fra debutalbumet sitt, der hun viser en leken side, både tekstlig og musikalsk. 

"Du Har´n" er ute i dag og er en hyllest til alle venner du har møtt i tidligere faser av livet, som ikke ble med deg videre. De du lekte med i barnehagen, satt ved siden av på barneskolen, holdt i hånda på tur og var meg hjem etter skolen eller SFO. Yngvil forteller: 

– Jeg har vært heldig. Jeg har hatt mange nydelige venner opp gjennom livet så langt. Noen venner blir igjen i en del av livet, mens andre blir med videre. Denne låta har jeg skrevet til alle de vennene som ble igjen et sted i barndommen. En slags “jeg har ikke glemt deg, og takk” til alle de menneskene som var nære da. For de er, og kommer alltid til å være en del av min historie, en del av den jeg er. Og jeg kommer for alltid til å være takknemlig for at de fantes i livet mitt akkurat når de gjorde det.

Låta er leken, og drar deg tilbake til barndom, lek og alvor. Trommer og bass samspiller godt med vokalen, og får drahjelp av piano og etterhvert blås i form av tverrfløyter og saxofoner. En låt som får deg til å ville danse, gråte og besøke barndommen en liten tur, før hverdagen som voksen må fortsette. Vokalarrangementet overrasker til stadighet, og viser tydelig at Yngvil også er inspirert av jazz.

Yngvil er 26 år og er oppvokst på Nesodden med fire yngre søsken. Musikken var viktig fra tidlig alder. Med godt voksne foreldre, ble Yngvil oppfostret på Jan Eggum, Kari Bremnes og Tramteateret. Som 3-åring lærte hun bort de andre barna i barnehagen “Det enkleste er pistol” og “Tante Gry e blitt ung igjen”. Hun skrev sin første låt da hun var 8 år, og det var nok ingen overraskelse at jenta hadde skrevet ei vise. Da Yngvil ble 16 år flyttet familien til Asker, og hun begynte å studere musikk ved Oslo By Steinerskole. Deretter utdannet hun seg som journalist ved OsloMet, men musikken var fortsatt det viktigste fokuset for Yngvil. Derfor samlet hun en gjeng dyktige musikere, og begynte på soloprosjektet “Yngvil”. 
I 2021 signerte hun med Grappa Musikkforlag, og jobber nå med å ferdigstille debutalbumet i tett samarbeid med produsenter Daniel Kvammen og Preben Sælid Andersen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Cover: Yngvil - "Du Har´n"
Cover: Yngvil - "Du Har´n"
Last ned bilde
Foto: Morten Brun
Foto: Morten Brun
Last ned bilde

Lenker

Om Grappa Musikkforlag AS

Grappa Musikkforlag AS
Grappa Musikkforlag AS
Akersgata 7
0158 Oslo

23 35 80 00http://www.grappa.no/no

Grappa Musikkforlag A/S ble etablert i 1983 og er et av Norges største uavhengige plateselskap. I år 2023 har Grappa 40 års jubileum. 

Grappa Musikkforlag har gitt ut over fire tusen album spredt på ulike labler. Foruten Grappa som favner viser og pop, så utgis klassisk musikk på Simax Classics, folkemusikk og verdensmusikk på Heilo, blues og country på Blue Mood og jazz på Hubro.

Grappa samarbeider med Egmont Kids Media Nordic AS om utgivelse av barnemusikk gjennom Barneselskapet. Grappa samarbeider med Norsk Jazzforum om innspilling og utgivelse av norsk jazz på Odin. Grappa har også et tett samarbeide med Rune Grammofon og Drabant Music.

Følg pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Grappa Musikkforlag AS på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Sigrid Moldestad vender tilbake til røtene sine med eit banebrytande folkemusikalbum og bok ho har kalla «Breim»1.12.2023 10:41:26 CET | Pressemelding

Sigrid Moldestad, den anerkjende norske artisten og låtskrivaren, tek eit djupt dykk inn i hjartet av sin kulturarv med sitt komande album «Breim». Etter seks suksessfulle soloalbum som i hovudsak har vore skapt av eigne songar og tekstar, utforskar Moldestad no si rolle som tradisjonsmusikar og leverer eit personleg album som hentar inspirasjon frå røtene.

Espen Berg presenterer "Water Fabric", et vakkert og grensesprengende nytt album.24.11.2023 09:00:00 CET | Pressemelding

Ni eksepsjonelt sterke trio- og soloalbum har gjort Espen Berg (40) til én av de mest sentrale og toneangivende norske jazzmusikerne i dag. Med Water Fabric, som slippes på Odin Records i dag, viser Espen helt nye sider av seg selv som komponist. Musikken har han skrevet for et håndplukket lag bestående av seks profilerte, norske musikere med bakgrunn fra både jazz, klassisk, nordisk folkemusikk og indisk klassisk musikk. Denne sammensetningen gjenspeiler Espens evne til å kunne gjøre ethvert musikalsk uttrykk til sitt eget, og med Water Fabric har han skapt et melodiøst, grensesprengende, og pustende verk som både oser av spilleglede og som samtidig utviser en dyp respekt for tradisjoner og håndverk.

Espen Berg presents "Water Fabric", a boundary-breaking and breathtaking new album.24.11.2023 09:00:00 CET | Press release

With nine exceptionally strong trio and solo albums Espen Berg (40) has become one of the most central and tone-setting Norwegian jazz musicians today. Today marks the release of his new album Water Fabric on Odin Records, which shows completely new sides of Espen as a composer. He has put together a hand-picked ensemble consisting of six high-profile Norwegian musicians with a background in jazz, classical, Norwegian folk music and Indian classical music. This composition reflects Espen's ability to make any musical expression his own, and with Water Fabric he has created a melodious, boundary-breaking, and breathtaking work that both oozes with the joy of playing and also shows a deep respect for musical traditions and craftsmanship.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom