Akademiet Norge

Suksess med gratis «mattedag» for elever på 10. trinn

Del
Over 100 elever fra 10. trinn i Oslo møtte til en hel dag med matematikk.
Fulle klasserom på gratis "mattedag" for 10. trinn, hos Akademiet videregående skole i Oslo.
Fulle klasserom på gratis "mattedag" for 10. trinn, hos Akademiet videregående skole i Oslo.

På Akademiets videregående skoler i Oslo ønskes det hvert år velkommen til gratis «mattedag» i mai. Faglærere er tilgjengelige hele dagen for å hjelpe og støtte elevene. Tilbudet er åpent for alle elever på 10. trinn i området.

– Det har vært kjempeoppmøte i dag! Vi opplever det naturligvis som svært positivt at så mange har valgt å ta turen for en full dag med matematikk. Tilbudet har eksistert i flere år, og målet med dagen er å være et bidrag til elevenes mestringsfølelse innen matematikkfaget – uansett nivå, sier rektor ved skolen Selim Unsal.

Tilbudet arrangeres i fellesskap av Akademiets videregående skoler i Oslo, Akademiet VGS Oslo, Akademiet VGS Heltberg Bislett og Akademiet VGS Heltberg Ullevaal. Stedet er to av skolenes lokasjon i Pilestredet 56, rett ved Bislett Stadion.

Med eksamen rett rundt hjørnet, for årets 10. trinn en av de aller første eksamenene som skal gjennomføres noensinne, er det over 100 elever som har valgt å delta. Unsal sier at tilbakemeldingene er mange og gode, og at elevene som er med kommer fra mange forskjellige ungdomsskoler i området.

Ekstra repetisjon før eksamen
Adrian er en av elevene som tilbringer dagen med matematikk. Han forteller at han synes mattedagen er en fin mulighet til å sikre seg at han kan det han skal før eksamen.

– Jeg tror jeg har ganske god kontroll og oversikt, men jeg kom i dag for å få bekreftet at jeg har god oversikt – og også for å lære enda mer! Adrian, elev på 10. trinn. 

Matematikklærer Maxell Martinsen er en av faglærerne som er med elevene denne dagen. Han forklarer at dagen er organisert slik at ulike rom har ulike tema innen matematikkfaget. Elevene velger selv hvilke tema de ønsker å jobbe med, og velger rom ut fra tema. Slik får alle repetert og arbeidet med det de trenger.
– Det er veldig hyggelig å jobbe sammen med så motiverte elever. Det lover også veldig godt for eksamen! Elevene som stiller har vært veldig effektive, slik at vi har fått gjort mye, avslutter Martinsen

Nøkkelord

Kontakter

Selim Unsal
Rektor
Akademiet Videregående Skole
93642784
selim.unsal@akademiet.no

Bilder

Fulle klasserom på gratis "mattedag" for 10. trinn, hos Akademiet videregående skole i Oslo.
Fulle klasserom på gratis "mattedag" for 10. trinn, hos Akademiet videregående skole i Oslo.
Last ned bilde
Akademiet VGS Oslo og Akademiet VGS Heltberg Bislett i Pilestredet 56.
Akademiet VGS Oslo og Akademiet VGS Heltberg Bislett i Pilestredet 56.
Last ned bilde
Rektor Selim Unsal.
Rektor Selim Unsal.
Last ned bilde

Lenker

Om Akademiet Norge

Akademiet Norge
Akademiet Norge
Skogliveien 4, Bygg C
3047 Drammen

922 36 600http://www.akademiet.no/

Akademiet er Norges største private videregående skole med over 8.500 elever over hele landet.

Akademiet Videregående Skole finner du i Oslo, Sandvika, Drammen, Fredrikstad, Kristiansand, Sandnes, Ålesund og Bergen.
Våre skoler tilbyr et bredt utvalg av utdanningsprogram fra Studiespesialisering med realfag eller språk, samfunnsfag og økonomi, i tillegg til valg om ulike fokusområder som teknologi og forskning, business, juss, internasjonal linje, til studieforberedende Medier og kommunikasjon, Studiespesialisering med Toppidrett, Informasjonsteknologi og medieproduksjon og Påbygging til generell studiekompetanse.

Akademiet Grunnskole er realfagsskoler og holder til i Oslo og Drammen.

Akademiet Ungdomsskole finner du i Lier.

Akademiet Privatistskole for deg som skal ta fag fra vgs eller ønsker generell studiekompetanse som privatist, finner du i alle byer med videregående skoler, og også i Tønsberg og Trondheim. Privatistskolene tilbyr eksamensrettet undervisning med erfarne lærere i et bredt utvalg av fag. For deg som skal ta flere fag, tilbyr vi fagpakker. 

Akademiet Nettstudier er landets største offentlig godkjente nettskole, og tilbyr faglig oppdaterte og eksamensrettede nettkurs for deg som skal ta fag fra vgs som privatist. Med Akademiet Nettstudier kan du studere når og hvor du vil. Vi har fleksibel oppstart og passer derfor godt for deg med jobb eller andre forpliktelser uansett hvor i landet du befinner deg. Kursinnholdet er digitalt og blir presentert i en enkel og forståelig struktur.

Akademiet Utveksling tilbyr utveksling til en rekke destinasjoner for elever i VG2.

Heltbergskolene med Heltberg Private Gymnas har vært en del av Akademiet siden 2012. Høsten 2021 byttet skolene navn og ble Akademiet Heltberg-skoler.  

Akademiet jobber kontinuerlig for å bli bedre og for at våre lærere skal skape engasjement for læring, og vi tror at elevens motivasjon for læring skapes best av lærere som selv er engasjerte og ser hver enkelt elev. Vi skal være Norges beste og mest fremtidsrettede skole både når det gjelder pedagogikk og teknologi.

Følg pressemeldinger fra Akademiet Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Akademiet Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Akademiet Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom